Κάμερες στους χώρους εργασίας του Δήμου Βύρωνα

Φωτογραφία0015+-+ΑντίγραφοΤους χώρους του δήμου που εγκαταστάθηκαν κάμερες, βρέθηκε σήμερα  20/3 Πέμπτη το πρωί, ο επικεφαλής του ψηφοδέλτιου της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα και μίλησε με τους εργαζόμενους και τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου τους.

20/3/2014
ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Η δημοτική αρχή έχει τελικά χρήματα, παρά το ότι ο δήμος είναι χρεωκοπημένος για τους παιδικούς σταθμούς, την πρόνοια, τις υποδομές, την έγκαιρη πληρωμή των μισθών των εργαζόμενων.

Έχει χρήματα για το νέο δόγμα της επιτήρησης, της παρακολούθησης των κινήσεων των εργαζόμενων σήμερα και πιθανά αύριο των κατοίκων. Ανέθεσε σε εταιρεία και υλοποίησε την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης και στο κυλικείο του νεκροταφείου. Το σύστημα σχεδιάζει να επεκτείνει και σε άλλους χώρους.

Είναι φανερό ότι στη νέα εποχή που διαλύονται οι κοινωνικές παροχές, τα εργασιακά δικαιώματα, οι δομές δημόσιας υγείας, ασφάλισης, παιδείας, το κράτος, οι κυβερνήσεις και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να περάσουν την πολιτική τους εντείνουν τα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού. Το δημοτικό κατεστημένο πιστός υπηρέτης της πολιτικής της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων εφαρμόζει τα μέτρα παρακολούθησης που είναι ενταγμένα στο γενικότερο κλίμα παρακολουθήσεων των κινήσεων όλων μας και επέκτασης του κλίματος φόβου. 

Τα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα δεν χωρούν στο καθεστώς του «Μεγάλου αδελφού».

Να οργανωθούμε και με συλλογικό αγώνα να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, κόντρα στον αυταρχισμό, τις παρακολουθήσεις και την καταστολή.

Απαιτούμε:

Την αφαίρεση των καμερών και την ανάκληση κάθε παρόμοιου μέτρου παρακολούθησης εργαζόμενων και κατοίκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *