Επικίνδυνη κυβερνητική φάμπρικα

Το γράφαμε και χτες. Πολύ επικίνδυνη φάμπρικα άνοιξε η κυβέρνηση με την τελευταία πρόθεση της να προσπαθήσει να φιμώσει το διαδίκτυο και να τρομοκρατήσει τους μπλόγκερς.
Θα ήταν πλεονασμός να επαναλάβουμε τα όσα ήδη έχουμε γράψει αλλά δεν μπορούμε να προσπεράσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας, Γ. Πεταλωτής στην συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες έκανε καθαρό το ότι η κυβέρνηση θα στήσει «μηχανή» με «νόμους και διατάγματα» ενάντια σε κάθε άποψη που θα ενοχλεί τον κυβερνητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό.

Παραθέτουμε αυτολεξεί την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για να την σχολιάσουμε:
Γ. Πεταλωτής: «Οσοι επενδύουν σε καταστάσεις που επιφέρουν, σκορπίζουν πανικό και τρομοκρατούν τους Έλληνες πολίτες ως προς την κατάσταση της χώρας και ως προς το εισόδημά μας, θα έχουν την απάντηση που τους πρέπει, από τη Δικαιοσύνη και από τις διωκτικές Αρχές. Αυτό είναι δεδομένο».

Προσέξτε τώρα πόσο γενικόλογη και προσεκτικά διατυπωμένη είναι η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και πόσα ερωτηματικά προκαλεί.
Ποιος θα είναι αυτός που θα εκτιμήσει ότι μια άποψη «σκορπίζει πανικό και τρομοκρατεί τους Ελληνες πολίτες»;
Πώς θα διαπιστώνεται κάτι τέτοιο;
Εκτιμήσεις για το ενδεχόμενο πτώχευσης και χρεωκοπίας της Ελλάδας έχουν διατυπωθεί από επιστήμονες –μόλις πριν λίγη ώρα ανεβάσαμε σχετικό βίντεο με τα λεγόμενα του οικονομολόγου-αναλυτή Δημήτρη Καζάκη, αλλά και από πολιτικά κόμματα όπως το ΚΚΕ με την πρόσφατη συνέντευξη της Α. Παπαρήγα στο περιοδικό «Επίκαιρα».
Θα ποινικοποιηθούν και αυτές οι απόψεις ή μόνο όσες γράφονται σε ιστοσελίδες και μπλογκ;

Σε ποιους απευθύνεται η απειλή του Γ. Πεταλωτή ότι «θα έχουν την απάντηση που τους πρέπει, από τη Δικαιοσύνη και από τις διωκτικές Αρχές»; Ο ίδιος μας λέει ότι στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των μηχανισμών της θα βρεθούν  «Οσοι επενδύουν σε καταστάσεις που επιφέρουν, σκορπίζουν πανικό και τρομοκρατούν τους Έλληνες πολίτες ως προς την κατάσταση της χώρας και ως προς το εισόδημά μας». Και ποιος μας λέει ότι η γενικόλογη αυτή διατύπωση δεν θα συμπεριλαμβάνει κάθε μπλόκερ που θα κάνει ανάρτηση κάνοντας τις δικές του πολιτικές και οικονομικές εκτιμήσεις που θα βρίσκονται σε διαμετρικά αντίθετες κατευθύνσεις, απ’ αυτές που προβάλλει η κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός της μηχανισμός;

Το μόνο δηλαδή που μένει, είναι ο ανεκδιήγητος Πεταλωτής να στέλνει ραπόρτο σε όλους τους διαδικτυακούς ενημερωτικούς τόπους σε ποια κατεύθυνση θα κινούνται οι αναρτήσεις που θα κάνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *