Α.Α.Ρ.Σ.:Όχι στον εκφυλισμό των αγώνων-Ταξική αλληλεγγύη σ’ όλους τους άνεργους και τους απολυμένους

adedy-gseeΑνακοίνωση της Αυτόνομης Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας ΑΔΕΔΥ

Συμμετέχει στο ΜΕΤΑ (Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή)

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Βρισκόμαστε μπροστά στις πλέον κρίσιμες στιγμές στην ιστορία του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος. Εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσές μας έχουν ήδη απολυθεί και πολλοί περισσότεροι απειλούνται με απόλυση το επόμενο διάστημα.

Ελπίζαμε ότι τις ύστατες αυτές στιγμές στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ θα επικρατούσε τουλάχιστον το αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους αυτούς τους συναδέλφους/ες. Αντίθετα στο Γενικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Παρασκευή 20 Μαρτίου γίναμε μάρτυρες του απόλυτου εκφυλισμού της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργάνων και συμπεριφορών κατώτερων των περιστάσεων.

Η κρισιμότητα των στιγμών μας επιβάλλει να μην σωπάσουμε, ελπίζοντας ότι η παρέμβαση μας θα λειτουργήσει καταλυτικά απέναντι στην προϊούσα ανυποληψία της ΑΔΕΔΥ, αλλά και των ομοσπονδιών.

Γνωρίζαμε τις δυσκολίες του απεργιακού εγχειρήματος, τις παθογένειες που έχουν συσσωρευτεί στο συνδικαλιστικό κίνημα από την κατεύθυνση αλλά και τις νοοτροπίες και τις πρακτικές του παρελθόντος.

Βιώσαμε όμως αυτές τις μέρες – στην πράξη – την υπονόμευση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έφθανε σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι την ανοιχτή έκκληση για απεργοσπασία – με «όχημα» αυτή τη φορά μεγάλες ομοσπονδίες. Η απαράδεκτη αυτή τακτική αποτυπώθηκε και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι για μια ακόμα φορά την αποχώρηση της παράταξης που επικαλείται την «ανατροπή», η οποία μάλλον έχει επιλέξει το ρόλο του αναχωρητή και ίσως πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να μετονομαστεί από Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή, σε Δημοσιοϋπαλληλική Αποχώρηση.

Μείναμε έκπληκτοι επίσης όταν επικεφαλής παρατάξεων συμπεριφέρθηκαν με σκαιότητα, προπηλακίζοντας εργαζομένους σε διαθεσιμότητα μην έχοντας τον απαιτούμενο από την περίσταση σεβασμό απέναντί τους. Κι αυτό γιατί απλά τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στα «αλάνθαστα ιερατεία» που οι ίδιοι φαντάζονται ότι αντιπροσωπεύουν. Ίσως ακόμη να ήθελαν να απευθυνθούν στο ενδοπαραταξιακό τους ακροατήριο που παρακολουθεί άναυδο τη διασπαστική τακτική τους.

Την εικόνα συμπλήρωναν οι «κυβερνητικοί συνδικαλιστές του 8ώρου» οι οποίοι επίμονα αρνούνταν να μεταθέσουν τη συνεδρίαση το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχει το Γενικό Συμβούλιο εν σώματι στην διαδήλωση εργαζόμενων σε διαθεσιμότητα, αλλά και να διεξαχθεί εκτενέστερη συζήτηση. Πρόκειται γι’ αυτούς που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις από το καναπέ ή στην καλύτερη περίπτωση από τα παρακείμενα καφενεία, συνδέοντας προφανώς τη δραστηριοποίηση τους με θώκους και αξιώματα τα οποία, ατυχώς για εκείνους, δεν έλαβαν.

Ευθύνες λοιπόν υπάρχουν γι’ αυτή την κατάσταση σε αρκετούς και θα έρθει η ώρα του καταλογισμού σε παρατάξεις και σε πρόσωπα. Όμως αυτή τη στιγμή προέχει η εκπλήρωση της καταστατικής υποχρέωσης της ΑΔΕΔΥ απέναντι στους εργαζομένους που εκπροσωπεί. Να αντιταχθεί με κάθε τρόπο στις επικείμενες απολύσεις, να οργανώσει ένα συντονισμένο αγώνα ενάντια στην κοινωνική και οικονομική καταστροφή που οδηγούν οι μνημονιακές πολιτικές συγκυβέρνησης και τρόικας.

Αυτές της ώρες πρέπει να ενισχύσουμε την ταξική αλληλεγγύη και να οργανώσουμε την αντίσταση και τον αγώνα προκειμένου να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην εργασία. Ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε απέναντι στα φαινόμενα εκφυλισμού και απαξίωσης της ΑΔΕΔΥ και να απομονώσουμε τους εκφραστές αυτών των πρακτικών.

Η ανασύνταξη του δημοσιοϋπαλληλικού και εργατικού κινήματος είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και στην κατεύθυνση αυτή η Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία τη; ΑΔΕΔΥ και η νεοϊδρυθείσα πανεργατική παράταξη της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την επιβάλουν.

Καλούμε όλες εκείνες τις δυνάμεις, που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, ιδιαίτερα με όσες την προηγούμενη περίοδο βαδίσαμε και συνεχίζουμε να βαδίζουμε μαζί στους δρόμους του αγώνα, στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις καταλήψεις, στους αποκλεισμούς των Υπουργείων, απέναντι από τα ΜΑΤ, να συναισθανθούν τη ευθύνη τους απέναντι στους εργαζόμενους και να συστρατευθούν στην προσπάθεια ταξικής και αγωνιστικής ανάταξης της ΑΔΕΔΥ. Καλούμε ιδιαίτερα τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς να συνειδητοποιήσουν τις ιστορικές τους ευθυνες απέναντι στους εργαζόμενους, να παραμερίσουν τους μικροπαραταξιακούς υπολογισμούς και να συγκοτήσουν άμεσα αγωνιστικό προεδρείο στην ΑΔΕΔΥ, που θα αναλάβει το συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα.

Καλούμε τέλος τα πρωτοβάθμια Σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου οι κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια των επόμενων ημερών και η Γενική απεργία στις 9 Απρίλη να αποτελέσουν σταθμό για την ανασύνταξη του Δημοσιοϋπαλληλικού και Εργατικού κινήματος και να προετοιμάσουν τις προϋποθέσεις της ταξικής αντεπίθεσης για την ανατροπή των βάρβαρων αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.

Κείμενο που μας έστειλε η ιστοσελίδα της Αυτόνομης Παρέμβασης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *