Στα Χανιά οι μετανάστες της Υπατίας

Στο λιμάνι της Σούδας έφθασαν τα ξημερώματα  με το πλοίο «Λατώ» 200 από τους οικονομικούς μετανάστες απεργούς πείνας της Αθήνας.

Οι μετανάστες που αποχώρησαν την Δευτέρα από το Μέγαρο Υπατία, μετά από 44 ημέρες απεργίας πείνας, έγιναν δεκτοί από περίπου 50 αλληλέγγυους που τους υποδέχθηκαν με πανό, συνθήματα και χειροκροτήματα, ενώ οι μετανάστες που βρισκόταν πάνω στο πλοίο, κατά τον κατάπλου στο λιμάνι, φώναζαν και αυτοί συνθήματα.

«Οι αγωνιστές μετανάστες δεν άφησαν στην Υπατία και στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης μόνο τους 4,5 τόνους, περίπου, ζωτικού ανθρώπινου βάρους που έχασαν εκεί, μια και ο κάθε ένας κατά μέσο όρο έχασε 15 κιλά, αλλά άφησαν και μια παρακαταθήκη αγώνα ήθους και αξιοπρέπειας πετυχαίνοντας την πρώτη μεγάλη κεντρική νίκη στον καιρό του μνημονίου», δήλωσε κατά την άφιξη του πλοίου ο Μάρκος Χατζησάββας, από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τους οικονομικούς μετανάστες που επέστρεψαν στη Σούδα 2 – 3 θα νοσηλευτούν στο νοσοκομείο Χανίων.

«Εργάζομαι στην Ελλάδα 8 χρόνια. Αποφασίσαμε να κάνουμε απεργία γιατί πιστεύαμε ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να ακουστεί η φωνή μας. Τα καταφέραμε να ζούμε από την κατάσταση παρανομίας στη νομιμοποίηση. Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση της κυβέρνησης. Περάσαμε δύσκολα όλα αυτές τις ημέρες, αλλά όλοι είχαμε πάρει απόφαση να το παλέψουμε ως το τέλος», ανέφερε ο οικονομικός μετανάστης Χαζέ Καντουά, από το Μαρόκο

«Είχαμε μεγάλες δυσκολίες.Περάσαμε ένα μεγάλο σχολείο, πολύ μεγάλο σχολείο. Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας», είπε ο Ραρίντ από το Μαρόκο που βρίσκεται 6 χρόνια στην Ελλάδα.

Πηγή: “Εθνος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *