Οταν επιβραβεύεται η επίδειξη μισαλλόδοξου αντικομμουνισμού

Μνήμες από τις πιο σκοτεινές εποχές, τότε που η επίδειξη μισαλλόδοξου αντικομμουνισμού ήταν απαραίτητο “προσόν” για να σταδιοδρομήσεις στις ένοπλες δυνάμεις, μας θυμίζει η παρακάτω καταγγελία του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος”

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟ ΦΑΡΑΝΤΑΤΟ!
Νέος Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ» ο Υποστράτηγος Παναγιώτης Φαραντάτος – ΜΠΡΑΒΟ…

DSCF4844

Η κυβέρνηση αμέσως μετά το όργιο των κρίσεων των Στρατιωτικών, που χρησιμοποίησε κάθε άθλιο και ανέντιμο μέσο ώστε να βολέψει όλες τις απαιτήσεις του κομματικού της μηχανισμού και των αντιδραστικών Ενώσεων Αποστράτων. Συνεχίζει την επιχείρηση επιστροφής των ακροδεξιών και λοιπών φασιστικών δυνάμεων στο κομματικό μαντρί, οδηγώντας στη φυλακή την ναζιστική Χρυσή Αυγή και ενσωματώνοντας τα πιο επικίνδυνας στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων ακραίας ιδεολογίας και πρακτικής στους επιθετικούς της σχεδιασμούς, εντός και εκτός συνόρων.

Τα πορίσματα λευκών σελίδων των Επιτελείων για τη δράση της Χρυσής Αυγής στον Στρατό είναι απαραίτητα στον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο για να προχωρήσει στην αφομοίωση όλων αυτών, αφού προηγουμένως η Στρατιωτική Δικαιοσύνη παραδώσει λευκές περιστερές.
Ήταν επίσης επί υπουργείας Δ.Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ όταν ο υιός Φαραντάτος-ενορχηστρωτής της Γιορτής της Χούντας στην Σχολή Ευελπίδων- έπεσε στα μαλακά και συνέχισε κανονικά την καριέρα του, μαζί με τους ομοιδεάτες του. Φυσικά, καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη δράση ναζιστών ΕΠ.ΟΠ. κια χαμηλόβαθμων αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, που απολαμβάνουν την κάλυψη των επίσημων στρατιωτικών αρχών.
Είναι επίσης, επί υπουργείας Δ.Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ που στον πατήρ Φαραντάτο, Υποστράτηγο, ανατέθηκε η διοίκηση της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ “ΕΒΡΟΥ”!

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΑΡΑΝΤΑΤΟΥ ΠΟΥ Η ΝΔ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ…

QW9GyHGe9SUjXpCZ1Vv2UGep9200dF5RqB9Irxhysk6cuZyA7d824C83HMiBmZx2eFnAAnfvp3CuTFZUoIilIKu8Er9cx6lzfKxo6ucWUoaELmFv7HCF-scPgOVIolEUgBQ55qArcKo6=s0-d-e1-ft
Ζοφερές μνήμες από το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν, ξυπνάει η υπόθεση του φιλοχουντικού εύελπι Χρήστου Φαραντάτου, ο οποίος ως αρχηγός των σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων, κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, διέταξε τους συναδέλφους του να τραγουδήσουν τον ύμνο της Απριλιανής Χούντας, αφού προηγουμένως απομάκρυνε όλους τους αλλοδαπούς σπουδαστές, συμπεριλαμβανομένων και των Κυπρίων. Mάλιστα, ο ταξίαρχος-πατέρας συναντήθηκε αμέσως με τον 4ετή εύελπι γιο στη Σχολή, μετά τον σάλο που ξέσπασε για να πληροφορηθεί την εκδοχή του τέκνου του για το συμβάν.
Εντύπωση προκαλεί ότι το επάγγελμα του ανώτατου στρατιωτικού αποτελεί παράδοση για την οικογένεια Φαραντάτου, τα μέλη της οποίας διέπρεπαν στις Ε.Δ.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τόσο ο παππούς, όσο ο πατέρας Π. Φαραντάτος και τα αδέρφια του, αλλά και οι γιοι ήταν αριστούχοι, ως σπουδαστές και αρχηγοί των συναδέλφων τους στη Σχολή. Αυτά ως προς την στρατιωτική τους δεινότητα. Τα ερωτήματα αρχίζουν από την στιγμή που κάποιος αναγκάζεται να ασχοληθεί με το ήθος τους και την δημοκρατικότητά τους.Τα έργα και ημέραι του Π. Φαραντάτου

Εικοσιεννέα χρόνια νωρίτερα, το 1982, ο πατέρας του εύελπι, ταξίαρχος σήμερα Παναγιώτης Φαραντάτος, εκφράζοντας τον πιο μισαλλόδοξο αντικομουνισμό, προκαλούσε επίσης σκάνδαλο, ξυλοκοπώντας συμφοιτητή του στη Σχολή Ευελπίδων, με την υποψία ότι ήταν οπαδός του ΚΚΕ.
Ήταν η εποχή που η νεαρή τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μόλις είχε καταργήσει τα πιστοποιητικά
κοινωνικών φρονημάτων ως προϋπόθεση εισόδου στις στρατιωτικές σχολές, το δε θύμα -ο πρωτοετής Εύελπις Γιώργος Παπαϊορδανίδης- είχε «καρφωθεί» από παλιούς συμμαθητές του ότ εθεάθη σε συγκέντρωση ή σε κάποια γραφεία της ΚΝΕ.

7Whnsxi2AhXlB0gmbrhZKNEOsC-cDHLwMSvjEGp1wDL1ro7gNMDAofe6yRB7OB6C_NerVZIEYbJpEkH7vDW-grwENpjr1-5S4maiWTRSaO3SkgT9r4cByuedffEO0ucbnGTUNPgpBqKe=s0-d-e1-ft
(ΦΩΤΟ: Οι απόφοιτοι του 83′. O Π. Φαραντάτος κρατά τη σημαία της σχολής ως αρχηγός)

Στις 28 Οκτωβρίου 1982, ο Παναγιώτης Φαραντάτος, νεαρός εύελπις και αρχηγός της τάξης τωντελειοφοίτων της σχολής Ευελπίδων όπως και ο γιος του σήμερα, σε μια έξαρση ακροδεξιάς υστερίας είχε διατάξει συνάδελφό του να γονατίσει και να φωνάξει «Κάτω ο Κομμουνισμός» εξ αιτίας μίας πληροφορίας -καρφωτή- ότι συμμετείχε σε συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Ο πρωτοετής εύελπις με καταγωγή από τo Kιλκίς, Γ. Παπαϊορδανίδης, είχε το κουράγιο να αρνηθεί και οι τραμπούκοι εθνικόφρονες συμμαθητές του με επικεφαλής τον πατέρα του σημερινού δράστη τον έστειλαν στο νοσοκομείο!

Η υπόθεση προκάλεσε πολιτικό ζήτημα, με τον τότε αρχηγό της ΝΔ Ευάγγελο Αβέρωφ, να κατηγορεί την κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου ότι «υπέχει ευθύνες για την ανοχή την οποία επιδεικνύει στις προσπάθειες του ΚΚΕ να αλώσει τις ένοπλες δυνάμεις», και τον φιλοκυβερνητικό Τύπος να καταγγέλλει σε όλους τους τόνους τη «νέα ΕΣΑ».

Η αντίδραση της ηγεσίας του στρατού ήταν να παραπέμψει τους εννέα βασανιστές με το ερώτημα της αποπομπής. Όμως, το πειθαρχικό της Ευελπίδων θεώρησε ότι δε συνέτρεχε κανένας λόγος αποβολής, ο Π. Φαραντάτος τιμωρήθηκε με 40 μέρες φυλακή κι οι άλλοι οκτώ με 30 ημέρες.
Το παράδοξο είναι ότι τιμωρήθηκε και ο παθών με εικοσιτέσσερις ημέρες φυλάκισης, επειδή όπως λέει, «κάθισε να φάει ξύλο» και εξέθεσε σε βέβηλα το άβατο της Σχολής.

Λίγους μήνες αργότερα, ο βασανισθείς εγκατέλειψε το όνειρο να σταδιοδρομήσει στον Στρατό καριέρα στο στράτευμα. Αντιθέτως οι βασανιστές συνέχισαν τη σταδιοδρομία τους και ειδικότερα ο Π. Φαραντάτος που ήταν και ο σημαιοφόρος της Σχολής. Μάλιστα μετά την αποφοίτησή τους παρέλαβαν ως είθισθαι τα ξίφη τους από τα χέρια του προέδρου της Δημοκρατίας…Η ατιμωρησία του νυν ταξιάρχου και της ομάδας συντέλεσε στην διατήρηση ακροδεξιών σταγονιδίων στο στράτευμα.

Ακούστε το θύμα της επίθεσης των ακροδεξιών Γιώργο Παπαϊορδανίδη, να διηγείται στη zougla.gr τα όσα συνέβησαν τότε, ξαναζωντανεύοντας το κλίμα των πρώτων χρόνων της Μεταπολίτευσης.
Εξ’ αιτίας του επεισοδίου παρενέβη δυναμικά στην υπόθεση το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. ο αείμνηστος Κώστας Κάππος, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Η ηγεσία του στρατεύματος δεν φρόντισε να αποτάξει τον Παναγιώτη Φαραντάτο ο οποίος σήμερα, περήφανος για τις ενέργειες του γιου του Χρήστου προφανώς, υπηρετεί ως ανώτερος αξιωματικός στο Σουφλί στη 50η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, με το βαθμό του ταξίαρχου.

ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ;

Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει ταράστια ανάγκη συγκρότησης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό, όπου η πάλη του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, του μπλοκαρίσματος των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των Επιχειρήσεων Καταστολής Πλήθους από τον Στρατό, να συνδυαστεί με την συνολική πάλη ενάντια στη δουλοποίηση του λαού μας και τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Κοινοβουλευτισμό.
Άλλη διάσταση όμως προσλαμβάνει η ανάγκη συγκρότησης αντιφασιστικού μετώπου και μέσα στον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *