Για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση

image002

Την ώρα που οι εκπαιδευτικοί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως οι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα δίνουν με μεγάλη επιτυχία τον αγώνα ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση» που προωθεί του Υπουργείο Παιδείας, το δεύτερο με ένα χουντικής έμπνευσης αναγκαστικό διάταγμα, με τη μορφή εγκυκλίου, επιβεβαιώνει τη μεγάλη στρατηγική ήττα που υπέστη στον μέχρι τώρα πόλεμο που άνοιξε εναντίον των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

Ο υπουργός και η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να καλύψουν την αναμενόμενη ήττα τους με τον διοικητικό αυταρχισμό και τις δικτατορικές μεθοδεύσεις της υποχρεωτικότητας και των πειθαρχικών απειλών απαιτώντας από τους Διευθυντές σχολικών μονάδων να ορίσουν οι ίδιοι τις ομάδες εργασίας μέχρι τις 4 Απριλίου. Μάλιστα ζητά από τους περιφερειακές διευθυντές να αποστείλουν, μέχρι 11 Απριλίου στο γραφείο του διευθυντή του υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας.

Αν περάσει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων ιδίως στα χωριά των νησιών μας, στο πέταγμα μεγάλου τμήματος του μαθητικού πληθυσμού έξω από το δημόσιο σχολείο και την παράδοσή του, με όρους δουλεμπορίου, στους εργο-δότες με το καθεστώς της «μαθητείας». Επίσης λύνονται τα χέρια της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση μιας τεράστιας δεξαμενής από εκπαιδευτικούς για να θέτει σε διαθεσιμότητα και να απολύει ανάλογα με τις ανθρωποφαγικές διαθέσεις της τρόικας.

Στην αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, το βέ-βαιο είναι πως αναγκαία απάντηση είναι ο παρατεταμένος αγώνας γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών για να σωθούν τα σχολειά μας και η δημόσια εκπαίδευση από την λαίλαπα της κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.

Απαιτούμε την παραίτηση του υπουργού παιδείας.Καλούμε όλους τους δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς στο Βόρειο Αιγαίο να τοποθετηθούν απέναντι στις εξελίξεις όχι με λόγια μόνο αλλά και με πράξεις. Αν δεν το κάνουν τώρα, τα δάκρυά τους, όταν αύριο κλείνουν και συγχωνεύονται ένα – ένα τα σχολειά στο τόπο μας, θα είναι κροκοδείλια.

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής
και την υπεράσπιση του δημόσιου – δωρεάν σχολείου!
Κανένας μαθητής – κανένα σχολείο – κανένας εκπαιδευτικός, δεν περισσεύει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *