5 χρόνια Στρούγκα – Σαββατοκύριακο εργασιών

image002
Η Στρούγκα κλείνει 5 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με εργασίες βελτίωσης του χώρου. Αυτό το Σαββατοκύριακο, από τις 10 το πρωί, μαζευόμαστε στη Στρούγκα με τα ρούχα της δουλειάς και βάφουμε, καθαρίζουμε, τακτοποιούμε το συλλογικό μας νοικοκυριό, διορθώνουμε τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Και τις δυο μέρες, μετά τις 5 το απόγευμα κι αφού έχουμε βγάλει το μεροκάματο, τρώμε και πίνουμε όλοι μαζί, με αλληλεγγύη και συμμετοχή… Την Κυριακή θα υπάρχει και ζωντανή μουσική.

Τι είναι η Στρούγκα

Η Στρούγκα λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2009, όταν κάτοικοι της περιοχής, μετά την κατάληψη του Πνευματικού Κέντρου Ν. Φιλαδέλφειας το Δεκέμβρη του ’08, κατέλαβαν το κτίριο, ύστερα από χρόνια εγκατάλειψης απ’ το Δήμο.

Με προσωπική εργασία και κόπο, μετατρέψαμε το χώρο σε αυτό που είναι σήμερα. Έναν ανοιχτό αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο για όλους όσους αντιλαμβάνονται και θέλουν να δώσουν μια λύση στα προβλήματα της γειτονιάς μας αλλά και συνολικότερα της κοινωνίας.

Στο χώρο της Στρούγκας, στεγάζονται η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, κάθε Τρίτη στις 8μ.μ., καφενείο, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή και πλήθος άλλων κοινωνικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Σε σταθερή βάση, σχεδόν κάθε Κυριακή γίνονται προβολές ταινιών και κάθε δεύτερη Κυριακή, παιδικό εργαστήρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *