Κάτι συμπτώσεις με τον Πάγκαλο!

  Κάτι συμπτώσεις που συμβαίνουν μερικές φορές!!! Την στιγμή που, και κατά την γνωστή τακτική του, ο ανεκδιήγητος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βγάζει ανακοίνωση και στοχοποιεί τον Σύριζα για το πρόσφατο γιαούρτωμα που έφαγε, το “Ποντίκι” δημοσιεύει γραπτά του Θ. Πάγκαλου στα οποία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρετε στο παρελθόν του και, όπως γράφει, νιώθει δικαιωμένος για την δυναμική δράση του στις γραμμές της ΕΔΑ.

Το καλύτερο είναι ότι στα γραφόμενα του αναφέρετε σε κάποιοι Πόγκα, με πολύ κολακευτικά λόγια ενώ σήμερα έναν συνονόματο του, τον χαρακτηρίζει τραμπούκο.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα με την σειρά.
Στο άρθρο του που ανέβασε στον διαδικτυακό του τόπο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Επειδή ο κύριος Τσίπρας ζητάει με επιθετικό ύφος ονόματα προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσει σύγχυση, αυτή τη φορά θα αναφέρουμε τους πρωταγωνιστές ώστε να μην τσακώνονται μετά σε διάφορα blogs για το ποιος ήταν πιο μεγάλος “λαϊκός αγωνιστής”. Διοργανωτής των επεισοδίων όπως και όλων των προηγουμένων τραμπουκισμών στα μπλόκα της Κερατέας είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μελέτης Πόγκας και ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού.
Είναι σαφές ότι στην Κερατέα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη μεγάλη του πρόβα για την διεξαγωγή αντάρτικου εναντίον του κράτους».

Ας προσπεράσουμε την χιουμοριστική πλευρά των γραφομένων του -γιατί μόνο έτσι μπορείς να τα αντιμετωπίσεις-, και ας προχωρήσουμε με αποσπάσματα από ένα εκπληκτικό κείμενο του Πάγκαλου από το βιβλίο του Γιώργου Π. Ιατρού με τίτλο «Μεσόγεια: Το χαμένο περιβόλι της Αττικής»:

«Μόλις στηθήκαμε στην Κερατέα για να εκφωνήσουμε τους λόγους μας –ο Κώστας Πόγκας, μετέπειτα δήμαρχος Λαυρίου, νεαρός συνδικαλιστής τότε, η γυναίκα του συνδυασμού μας Γιάννα Λεμπέση από την Ανάβυσσο και εγώ- μια ολόκληρη διμοιρία χωροφυλάκων με χλαίνες και πλήρη στρατιωτική εξάρτηση (μπαλάσκες, ντουφέκι και κράνος από εκείνα που ήταν σαν πιάτα) ήρθε και παρατάχτηκε απέναντί μας. Το θέαμα ήταν αστείο. Δεκαπέντε περίπου άτομα αποτελούσαν τη συγκέντρωση. Πενήντα πάνοπλοι μας φρουρούσαν για να μη δημιουργήσουμε φασαρίες ….

Αν με ρωτήσουν τα εγγόνια μας “Τι έκανες στην ζωή σου παππού;”, νομίζω ότι μπορούμε όλοι χωρίς εξαίρεση, όποια κι αν είναι τα φρονήματά μας, να πούμε: “Φτιάξαμε, παιδί μου, αυτή τη Δημοκρατία που σου επιτρέπει να σκέπτεσαι και να μιλάς ελεύθερα”».

Και το «Ποντίκι» σχολιάζει:

«Μόνο που στην Κερατέα έχουν κάθε λόγο, όταν θα διαβάσουν αυτή την τελευταία παράγραφο του Θ. Πάγκαλου, να τη συμπληρώσουν για το τι θα άκουγαν τα εγγόνια από τον παππού Θόδωρο … «Φτιάξαμε τη δημοκρατία και, όταν πήραμε την εξουσία, μεταξύ των άλλων εδώ, λίγα χιλιόμετρα απ’ το σπίτι μας, λανίσαμε στο ξύλο μια ολόκληρη πόλη με τη βία και τα ΜΑΤ, μια πόλη που ήταν Αρβανίτες σαν εμάς, αλλά είχανε ξυπνήσει και υπερασπιζόταν το άρθρο 24 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι είναι υποχρέωση του κράτους και των πολιτών να προστατεύουν την μνημειακή κληρονομιά του τόπου και το φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *