Σάββατο 29 Μαρτίου προβολή της ταινίας Arrebato

image002Το cine-votanikos στην κατάληψη Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος σας καλεί το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 21.00 στην προβολή της cult ισπανικής ταινίας Arrebato (1979,105΄) του Iván Zulueta.
Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με ελληνικούς υπότιτλους από την Ανεύθυνη Ενημέρωση.

Arrebato
Η δεύτερη και τελευταία ταινία μεγάλου μήκους του Iván Zulueta (1943-2009) θεωρείται ως η πρώτη και σημαντικότερη έκφραση κινηματογραφικής ελευθερίας (σε θεματολογία, διήγηση και αισθητική) που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία. Στη μετά-Φράνκο εποχή ο Zulueta (γνωστός και για το γραφιστικό του έργο σε αφίσες ταινιών του Buñuel και του Almodovar) μαζεύει τους φίλους του και κινηματογραφεί την αυτοκαταστροφική αγάπη του και την έκσταση(arrebato) για την ίδια την τέχνη του σινεμά. Οι σχέσεις μεταξύ των προσώπων και η σχέση με τον κινηματογράφο είναι πολύ περισσότερο εθιστικές από τη χρήση της ηρωίνης. Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε τρεισήμισι εβδομάδες με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό. Η εμπορική της αποτυχία τον Ιούνιο του 1980 οδήγησε το σκηνοθέτη σε αυτοεξορία από τη βιομηχανία του σινεμά.

Οργάνωση-συντονισμός: Ε.Κ.Χ. «Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης»
Τοποθεσία: Βοτανικός Κήπος, πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη
Πρόσβαση: λεωφορειακές γραμμές 700 (από το σταθμό του μετρό στον Άγ. Αντώνιο), Α11 και Β11 (από το σταθμό του μετρό στην Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *