Το διδακτικό παράδειγμα του Action 24

untitledΠηγή: Ματίνα Παπαχρηστούδη – Hot Doc

T0 Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι παράτυπο. Το έχει επιβεβαιώσει το Συμβούλιο Επικρατείας με δεκάδες αποφάσεις, γνωμοδοτώντας τελεσίδικα πως η σύνθεση του είναι παράνομη -12 συνεχή χρόνια δηλαδή- και πως η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα παρανομούν με το να το κρατούν στη θέση του.

Το ίδιο το πολιτικό σύστημα και φυσικά τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού ουδόλως πτοούνται από τη συνεχή κατάπτωση των αποφάσεών τους από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Είναι μάλιστα τόσο το θράσος τους πλέον, που ακόμη και οριστικές αποφάσεις του ΣτΕ επί προστίμων ή άλλων πράξεων του ΕΣΡ για τους σταθμούς τις ξαναφέρνουν προς συζήτηση. Λαμβάνοντας, τις περισσότερες φορές, πάλι απόφαση προστίμων. Συνειδητά δηλαδή έχουν κατασκευάσει μια φάμπρικα έκδοσης κυρωτικών αποφάσεων οι οποίες, με μεγάλο κόστος των σταθμών που προσφεύγουν στο ΣτΕ, καταπίπτουν για να ξαναληφθούν με το ίδιο σκεπτικό, ώστε να ξαναπροσφύγουν οι σταθμοί στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Μια τέτοια προσοδοφόρα φάμπρικα είναι πλέον ντροπή για όλο το πολιτικό σύστημα, κανείς ωστόσο δεν συγκινείται.

Γιατί άραγε; Μήπως το ΕΣΡ έχει την ίδια τακτίκή έναντι όλων των τηλεοπτικών σταθμών; Όχι βέβαια. Ορισμένοι σταθμοί έχουν άλλη μεταχείριση. Μια τέτοια εντοπίσαμε το τελευταίο διάστημα. Το ΕΣΡ, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα έφερε προς λήψη νέας κυρωτικής απόφασης εννέα (9) τουλάχιστον υποθέσεις που έχουν εκπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σε μία (ι) έκρινε διαφορετικά: Στην περίπτωση του Action 24. Το οποίο δήλωσε στα μέλη του ΕΣΡ πως έχει προσφύγει στο ΣτΕ, όπως δηλαδή όλα τ’ άλλα κανάλια, και τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού αποφάσισαν πως αυτό θα το περιμένουν! Σε αντίθεση με όλους τους άλλους, το ΕΣΡ απεφάνθη πως δεν μπορεί να λάβει απόφαση για το Action 24 επειδή έχει καταθέσει προσφυγή. Όπως βεβαίως είναι γνωστό, το Action 24 είναι το πρώην TV Magic (Σ. Κόκαλης), πρώην Sport TV (Πέτρος Κυριακίδης, ο φυγόδικος και υποτίθεται καταζητούμενος). Τώρα ανήκει, σύμφωνα με το μετοχολόγιο του ΕΣΡ, στον Διονύση Παναγιωτάκη, σύζυγο της Ε. Κούρκουλα, στενό φίλο του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά 79% και στον Πέτρο Κυριακίδη κατά 21%. Και έτσι όλα ξαφνικά γίνονται κατανοητά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *