NOBLE DINA 2014: Ελλάδα, ΗΠΑ και Ισραήλ ασκούνται για να προστατεύουν τα συμφέροντα πετρελαϊκών εταιρειών και εφοπλιστών!

_9bE8gPC3lCIgS0ZGm-EDILhisj-vPrCics7CSTLqnJPa_LEn4CccH8R9SSepHwi3jNYj69fAlPMwr8uU4ExYqXyrwKY_31I4ebpX4RSOaTVQrXXIqa3Dwnq91Wrdn24tn1RKF6bR4qvTGoeSPKrsK9VrMajxpObaw=s0-d-e1-ftΚαθημερινά γίνεται ολοένα και πιο ευδιάκριτο το γιατί η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ γράφει στα παλιά της παπούτσια τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, πετώντας τους στην ανεργία, αγωνιώντας ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν πιο άμεση επιχειρησιακή ένταξη των υποβρυχίων. Υποβρύχια που χρειάζεται για να εξυπηρετήσει τις βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, την νέα «Μεγάλη Ιδέα» που σχετίζεται με τη μετατροπή της Ελλάδας σε εμιράτο και ενεργειακό κόμβο, τις δεσμεύσεις τέλος έναντι των πολυεθνικών εταιρειών του τομέα ενέργειας.

Η νέα κούρσα των εξοπλισμών-έστω και μεταχειρισμένων, κρύβεται προσεκτικά πίσω από την προπαγάνδα του SUCCES STORY και του Πλεονάσματος που προκάλεσε η κοινωνική λεηλασία, η πρωτόγνωρη εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας, σε συνδυασμό, με την συστηματική επέκταση της συμμετοχής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες. Όπως επισημαίνει γνωστό ακραίο μιλιταριστικό μέσο “ο προσεκτικός παρατηρητής έχει ήδη καταγράψει την «εξωστρέφεια» που επιδεικνύουν, παρά την οικονομική κρίση”, τονίζοντας επιπλέον την ένταση των στρατιωτικών ασκήσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά και αυτοτελώς με τις ΗΠΑ-Ισραήλ, χώρες με επίσης ισχυρές βλέψεις και συμφέροντα στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Ας παρακολουθήσουμε επομένως την παρουσίαση του defence-point, που η εθνικιστική-μιλιταριστική του προσέγγιση δε μπορεί να καμουφλάρει τους λόγους, τα μέσα, τα κόστη και τα συμφέροντα που αναδεικνύονται:

«Με τη συγκέντρωση των μονάδων από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, ξεκινά η διάρκεια δύο εβδομάδων άσκηση «NobleDina 2014» στη Μεσόγειο, με τα σενάρια να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια προσδιορισμένων θαλασσίων περιοχών, δίνοντας έντονα την αίσθηση ότι η άσκηση σχετίζεται με το «μεγάλο παιχνίδι» των υδρογονανθράκων, όπως άλλωστε δείχνει και το ενδιαφέρον του ρωσικού Ναυτικού που έχει στην περιοχή ναυτικές μονάδες που θα παρακολουθήσουν… με ενδιαφέρον την άσκηση. Είναι η τέταρτη φορά που διοργανώνεται η συγκεκριμένη άσκηση ανάμεσα στις τρεις χώρες και κάθε χρόνο η ποιότητα και ο βαθμός δυσκολίας της άσκησης επαυξάνεται, με τα σενάρια να καθίστανται συνεχώς πιο πολύπλοκα και απαιτητικά. Επίσης, ο αριθμός του προσωπικού που εμπλέκεται, καταδεικνύει πως δεν πρόκειται για «μια ακόμη άσκηση ρουτίνας», αλλά οι τρεις χώρες επενδύουν πλέον πολλά στη βελτίωση της μαχητικής ικανότητας των δυνάμεών τους.

rxXzUe4hAJIlLn6XEhz-pqxQPUCUd22d_1eoFMIUlpaafO4CkVvqvufhYTJMZk0eewnu5lkG9VXCo2kpldhuvc153njB9d9w43AqjiPSLcnI_7RtRakwxGrL9gfsqLZUtAQI-KSl5d3XaAhePD_K=s0-d-e1-ftΗ εμπιστοσύνη που έχει οικοδομηθεί – ελέω και γεωστρατηγικής πραγματικότητας – δίνει την ευκαιρία πραγματικής και σκληρής συνεκπαίδευσης, με τους εμπλεκόμενους να αντιλαμβάνονται ότι η από κοινού αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, δεν μπορεί καθόλου να αποκλειστεί. Τα αντικείμενα στην άσκηση ξεκινούν από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, μέχρι ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, κινήσεις μονάδων επιφανείας, αλλά και την από κοινού δράση ομάδων υποβρυχίων καταστροφέων προερχομένων από τις τρεις χώρες, με σενάρια που αφορούν την ασφάλεια λιμενικών εγκαταστάσεων. Χαρακτηριστικό της σημασίας της άσκησης και της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται από τα γενικά επιτελεία των συμμετεχόντων χωρών, είναι η για πρώτη φορά εμφάνιση της σχετικά νέας ισραηλινής μονάδας «Snapir», η οποία εξειδικεύεται στην ασφάλεια λιμένων (αποστολές επιφανείας και υποβρύχιες), με τη σχετική άσκηση που είναι και η τελευταία προσθήκη, να διεξάγεται στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας σε λιμένα της Κρήτης. Οι ναύαρχοι των τριών χωρών κάνουν λόγο για το νέο περιβάλλον ασφαλείας στο ναυτικό επίπεδο και τις νέες επιχειρησιακές δεξιότητες που απαιτεί, δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα για τη σημασία της άσκησης για όλους, της οποίας ο προσεκτικός σχεδιασμός διήρκεσε αρκετούς μήνες. Όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία της διαλειτουργικότητας ανάμεσα στις ναυτικές δυνάμεις των τριών χωρών, ενώ το επίπεδο συντονισμού έχει βελτιωθεί σημαντικά μέσω της «Noble Dina».

Από ισραηλινής πλευράς, έγινε γνωστό ότι στην άσκηση θα συμμετέχουν εκτός από τη μονάδα «Snapir», ένα υποβρύχιο κλάσεως «Dolphin», μία κορβέτα Saar-5, καθώς επίσης και δύο κανονιοφόροι Saar 4.5 με ανθυποβρυχιακές ικανότητες. Οι Αμερικανοί στέλνουν πλοία του έκτου Στόλου που εδρεύουν στη Νάπολη της Ιταλίας με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «USS Enterprise» (CVN-65), ενώ η ελληνική συμμετοχή, συμπεριλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και τέσσερα μαχητικά F-16».

Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας με τίτλο «ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ-ΕΥΡΩΣΤΟΛΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΏΝ, ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ», επιχειρούσαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί «γίνονται όμως όλα αυτά τώρα;». Μια απάντηση που πρέπει να ανιχνεύσουμε, παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις στην Τουρκία, όπου η αστική πολιτική που εκπροσωπεί ο Ερντογάν και η οποία δεν ευθυγραμμίζεται άμεσα με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οδηγεί στα χτυπήματα, συχνά κάτω από τη μέση, που δέχεται ολοένα συχνότερα.    Η εσωτερική ένταση στην Τουρκία είναι αποτέλεσμα και των εξωτερικών-κυρίαρχα αμερικανικών πιέσεων, την ίδια στιγμή που η ελληνική άρχουσα τάξη ταυτίζεται πλήρως με τις πιο ακραία πολεμικές επιλογές των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, διεκδικώντας ως ανταπόδοση την αναβάθμιση του ρόλου της ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη.

Για να δώσουμε άρα απάντηση σε αυτό το καθοριστικό ερώτημα που έχουμε θέσει, είμαστε υποχρεωμένοι να στραφούμε στην ημερίδα που διοργάνωσε στην Αθήνα η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ με θέμα «Οι Ειδικές Επιχειρήσεις στο Σύγχρονο Στρατηγικό Περιβάλλον».

Σύμφωνα με την αρθρογραφία «από ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς εν ενεργεία και αποστρατεία, καθώς και από ακαδημαϊκούς, αναπτύχθηκαν ενότητες, όπως το στρατηγικό περιβάλλον στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι τα 3/4 των εξακριβωμένων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται στη «γειτονιά» μας (Εύξεινος Πόντος, Καύκασος, Βόρεια και Υποσαχάρια Αφρική, Εγγύς και Μέση Ανατολή), η οποία σε συνδυασμό με το διευρυνόμενο δίκτυο αγωγών εξελίσσεται σε διεθνές ενεργειακό σταυροδρόμι. Υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι η Υποσαχάρια Αφρική (Σαχέλ, με χώρες όπως Τσαντ, Σουδάν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) έχει εξαιρετικό ενεργειακό ενδιαφέρον για την ΕΕ, καθώς και ότι η ενεργειακή ασφάλεια είναι κύριο στοιχείο στο μεσογειακό περιβάλλον, αφού το 65% του καυσίμου που εισάγεται στην ΕΕ έρχεται μέσω Μεσογείου. Μια αιφνίδια διακοπή καυσίμου ή μια άνοδος των τιμών θα επιφέρει προβλήματα στην οικονομία. Σε αυτά τα πλαίσια, αναφέρθηκε, χρειάζεται εξασφάλιση των ενεργειακών δικτύων και με στρατιωτική ισχύ, εξ ου και το ΝΑΤΟ και η ΕΕ προβλέπουν επεμβάσεις και για την ενεργειακή ασφάλεια».

ZoCoGWrcn4Ok7vVtXxdnBf5fnlyT8pKTkPTkWXROP3BM4ikD1Kv5BgHx8RT4J78i-Hs1C5NjXoKC7SAytNQzjpmN0jypKGVuniNIPekiZN5hsyx6zTuXPcKwbeGiOWFsU3m1=s0-d-e1-ftΗ εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» αναφέρεται σε «Αποκαλυπτικές τοποθετήσεις: Για τις διεθνείς επεμβάσεις στο μέλλον και το ρόλο των ναυτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, ειπώθηκε ότι η «παγκόσμια ευημερία και ασφάλεια» εξαρτώνται από την «ελεύθερη» και «νόμιμη χρήση» των θαλασσών. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η Νατοϊκή επιχείρηση «ACTΙVE ENDEAVOUR» (περιπολίες Νατοϊκών πλοίων στη Μεσόγειο, τα οποία επιβλέπουν στενά, λιμάνια, ελέγχουν ή συνοδεύουν πλοία) για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας». Όπως αποκαλύφθηκε στην ημερίδα, «λίαν συντόμως η ελληνική πλευρά θα ξαναστείλει στη δύναμη περιπολίας ελληνική φρεγάτα».

Ομιλητές ανέφεραν ότι, πέρα από την πειρατεία, υπάρχουν πλέον και τρομοκρατικές επιθέσεις κατά πλοίων που σταθμεύουν σε λιμάνια και πρόσθεσαν ότι επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια, εκβολές αγωγών ή στενά, όπως το Σουέζ, ο Βόσπορος, το Γιβραλτάρ, θα είχαν σοβαρές διεθνείς συνέπειες. Εξέδρες εξόρυξης φυσικού αερίου στη θάλασσα, αναφέρθηκε, ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχους επιθέσεων με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία: Αύξηση της τιμής του καυσίμου, αυξήσεις ναύλων λόγω επιλογής μακρύτερων δρομολογίων μεταφοράς, αυξήσεις ασφαλίστρων. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, σχετικά με τον εντοπισμό κοιτασμάτων, εντείνουν τους ανταγωνισμούς και τις ανησυχίες των μονοπωλίων. Με βάση τα παραπάνω, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο ρόλο των Ειδικών Επιχειρήσεων (με τη δράση ειδικών δυνάμεων) για την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», όπως έχει επισημανθεί και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Ειδικά για την Ελλάδα υπογραμμίστηκε, ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένη και για την υπεράσπιση των κοιτασμάτων στην Κύπρο, με μικρές και ευέλικτες μονάδες,ο σχηματισμός και η δράση των οποίων αναφέρθηκε ότι είναι και προτεραιότητα του ΝΑΤΟ στην τρέχουσα δεκαετία. Σημειώθηκε, επίσης, ότι μια προσέγγιση με το Ισραήλ θα ήταν χρήσιμη στο «να αντιμετωπιστούν κοινές απειλές» (με αναφορές στην Τουρκία και σε οργανώσεις όπως η Χεζμπολλάχ).

Προστασία αγωγών στο εξωτερικό: Στην εισήγηση για τις χερσαίες ειδικές επιχειρήσεις, εν ενεργεία στρατιωτικός σημείωσε ότι, κατά περίπτωση, μπορεί να υπάρχει και συνεργασία με ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό, ΕΥΠ. Διεθνείς απειλές ορίζονται, ανάμεσα στ’ άλλα, η «τρομοκρατία» και η «λαθρομετανάστευση», όπως και ό,τι απειλεί ΑΟΖ και κοιτάσματα. Ανάμεσα στις ειδικές επιχειρήσεις που εκτελούνται από ειδικές δυνάμεις συγκαταλέγονται η κατάληψη και ανακατάληψη πλατφορμών καυσίμου, η προστασία ενεργειακών αγωγών στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό «εφόσον ζητηθεί», η συνδρομή στα σώματα ασφαλείας για «ομάδες ασφαλείας», κατά τα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων… Για τιςναυτικές ειδικές επιχειρήσεις, άλλος εν ενεργεία αξιωματικός είπε ότι το ΝΑΤΟ επικεντρώνει στην προστασία πλατφορμών καυσίμου και το ελληνικό ΠΝ φροντίζει να λάβει ανάλογη εξειδίκευση. Ο εντοπισμός υδρογονανθράκων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο εντείνει τις απαιτήσεις για προετοιμασία και εκπαίδευση σε τέτοιες ειδικές επιχειρήσεις. Τέλος, στην ημερίδα ειπώθηκε, επίσης, ότι η θαλάσσια ασφάλεια στο μέλλον θα περιλαμβάνει τη συλλογή βιομετρικών στοιχείων, την ασφάλεια ενεργειακών πόρων και την προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων, όπως οι εξέδρες άντλησης ορυκτών.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Είναι κατανοητό ότι η βαρύτητα του ελληνικού εφοπλιστικού κόσμου όσον αφορά τις εξελίξεις που περιγράφτηκαν είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Σε συνδυασμό με τις προτεραιότητες της ελληνικής  τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και την «νέα Μεγάλη Ιδέα» του αστικού κόσμου σχετικά με την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, κατανοούμε αφενός το στρατηγικό στοίχημα που παίζεται για τους Έλληνες αστούς εντός ενός άκρος ανταγωνιστικού ιμπεριαλιστικού πλέγματος, αφετέρου  την σχέση αυτών των βλέψεων με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την ανάγκη του ευρωπαϊκού καπιταλισμού να απαντήσει στην ενεργειακή εξάρτηση από την Ρωσία του Πούτιν.

Έτσι λοιπόν συνθέτεται το πάζλ της ελληνικής αστικής πολιτικής που έρχεται να απαντήσει και στο επίπεδο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, του ρόλου και της αποστολής τους. Η πρόσφατη συζήτηση για το μοίρασμα του πλεονάσματος έχει δευτερεύων στοιχείο την ψηφοθηρία και πρωτεύον την ενσωμάτωση του μόνιμου προσωπικού στους νέους σχεδιασμούς που αποσκοπούν στη  διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού αστικού κόσμου και των πολυεθνικών, τον απρόσκοπτο ενεργειακό ανεφοδιασμό, τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, τον τουρισμό κ.ά., αλλά και την ανάληψη κατασταλτικού ρόλου απέναντι στα κοινωνικά κινήματα.  Έτσι λοιπόν διαβάζουμε τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΘΑ για την ανασυγκρότηση των Ειδικών Δυνάμεων  και την ένταση των ασκήσεων με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, στρατιωτική εκπαίδευση που αγκαλιάζει όμως το σύνολο των τριών κλάδων (Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας) των Ενόπλων Δυνάμεων. «Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα», για αυτό ο ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλος μετατρέπεται σε αγγελιοφόρο του ΔΝΤ στην Ουκρανία, αλλά και αυτός που αποφασίζει την αποστολή στρατιωτικών ως παρατηρητών στην Ανατολική Ουκρανία. Δίπλα του ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος ενισχύει την στρατιωτική συνεργασία με την Σερβία, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά των στρατιωτικών της δυνάμεων για ιμπεριαλιστικές αποστολές, στέλνει στο πλαίσιο συμφωνίας τα μαχητικά αεροσκάφη της  Πολεμικής Αεροπορίας στη Βουλγαρία να υπερασπίσουν αν χρειαστεί τον εναέριο χώρο της από ρωσική επιβουλή, προμηθεύεται μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ και προσλαμβάνει 1000 νέους Μισθοφόρους ΟΒΑ.  Παράλληλα, η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναβαθμίζει την στρατιωτική της παρουσία είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είτε του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ σε Μάλι-Κεντροαφρικανική Δημοκρατία-Σομαλία.

Οι βασικοί στόχοι του ελληνικού αστικού κόσμου αλληλοδιαπλέκονται: τα Βαλκάνια ως Ζωτικός Χώρος του ελληνικού κεφαλαίου με την επιδίωξη ανάδειξης του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού του ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Παρανομαστής τους η ακραία εκμετάλλευση του κόσμου της  εργασίας που αντιμετωπίζει πρωτόγνωρη κρατική καταστολή, ουσιαστικά ολοκληρωτική αφαίρεση κάθε δικαιώματος του.

Χαρακτηριστικά των επιδιώξεων της ελληνικής κυβέρνησης από τη συμμετοχή σε αυτούς τους σχεδιασμούς για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης είναι τα όσα είπε ο υπουργός Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, απευθυνόμενος στα μέσα Φλεβάρη στο πλήρωμα της φρεγάτας «Ψαρά» λίγο πριν αποπλεύσει από τη Σαλαμίνα για να συμμετάσχει στη ναυτική επιχείρηση της ΕΕ «Αταλάντα», για «καταπολέμηση της πειρατείας» στην Ερυθρά Θάλασσα: «Ο σκοπός είναι συγκεκριμένος, και έχει να κάνει, καταρχήν, με τη συμμετοχή μας σε μία ευρωπαϊκή αποστολή. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι αυτήν την περίοδο η πατρίδα μας προεδρεύει της ΕΕ και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε εκεί. Έχει όμως να κάνει και με την ανθρωπιστική βοήθεια αλλά – ας μην το ξεχνάμε αυτό – και με την προστασία των εθνικών οικονομικών μας συμφερόντων στο όνομα της πολύ σημαντικής για την ελληνική οικονομία, και τη χώρα μας, παγκόσμιας ναυτιλιακής μας κοινότητας».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

zxAShH8GggtqyzX5Zrex6wgPdzlIwTnPnvRop5VMiDsnWVd3CMtH5GggktDAnkX7Ll2s7nJLWP2Mmhg1rZCcfR-ePO7MxwmUBgTXemQDVjU9vLTQMBAMet3dF8rfQdPx3B9Xrj-7WA=s0-d-e1-ftΚατανοούμε ότι οι εργαζόμενοι αποτέλεσαν και θα αποτελέσουν την καύσιμη ύλη για τα SUCCES STORY του ελληνικού αστικού κόσμου, εντός και εκτός συνόρων. Απολύσεις, πενιχροί μισθοί, περικοπές, άθλιες συντάξεις, ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού είναι τα αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν για την νέα «εθνική» αστική ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματιών και των τοκογλύφων, Ελλήνων και ξένων. Η νεολαία όχι μόνο θα αποτελέσει κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, αλλά μαζί με το σύνολο του κόσμου της εργασίας πρέπει να καταβάλλει νέες θυσίες για να αγοραστούν όπλα, να προσληφθούν μισθοφόροι, να σταλούν στρατεύματα στο εξωτερικό.

Λέμε επομένως ΟΧΙ στην «εθνική ενότητα», στην υποταγή των εργαζομένων στα σχέδια αύξησης των κερδών τους. Πρέπει τώρα να ανασυγκροτήσουμε το εργατικό κίνημα στη βάση ενός σύγχρονου εργατικού-διεθνιστικού-αντικαπιταλιστικού περιεχομένου. Για την Ανατροπή της ταξικής πολιτικής και της ακροδεξιάς κυβέρνησης, της κρατικής καταστολής και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.  Για τη διάλυση του ΝΑΤΟ, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και της Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *