Καταλήψεις ενάντια στην συνένωση σχολείων (Βίντεο)

Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να συνενώσει σχολεία. Πάνω από 50 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη ενώ το ίδιο πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής

Στις 1 μμ πάνω από 100 εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων εισήλθαν στον α΄ όροφο του κτιρίου όπου εδρεύει η Περιφερειακή Διεύθυνση και απαίτησαν να μπουν στο Γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Κουμέντου. Λίγα λεπτά αργότερα το γραφείο του Περιφερειάρχη, τα μπαλκόνια και οι διάδρομοι γέμισαν ασφυκτικά και οι εκπρόσωποι των φορέων και των μαθητών ανακοίνωσαν στον Ι. Κουμέντο την κατηγορηματική τους αντίθεση στο κλείσιμο των σχολείων.
Για μια ολόκληρη ώρα ο Περιφερειακός Διευθυντής άκουγε αμίλητος τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να διαλύσει τα σχολεία, να τα μετατρέψει σε κάτεργα και να καταδικάσει χιλιάδες μαθητές στην αμάθεια και χιλιάδες εκπαιδευτικούς στον εργασιακό μεσαίωνα.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Γονέων, μαθητών και Εκπαιδευτικών:

Προχωράμε σε κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να ενισχύσουν την ενέργεια αυτή με την οποία θέλουμε να δηλώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο κλείσιμο των σχολείων. ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ να το Υπουργείο παιδείας δεν πάρει πίσω τις καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Πληροφορίες από Αλφαβήτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *