Οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανική Μεταλλευτική λειτουργούν οι ίδιοι το εργοστάσιο

Οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανική Μεταλλευτική

λειτουργούν οι ίδιοι το εργοστάσιο 

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 

image002Ένα χρόνο μετά το άνοιγμα στην κοινωνία, η προσπάθεια των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ, παίρνει νέα χαρακτηριστικά και ζητάει την συμμετοχή μας.

Παρόλα τα γραφειοκρατικά και υλικά εμπόδια που η κυβέρνηση και η πρώην εργοδοσία προσπαθούν να βάλουν στο δρόμο τους, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ προχωρούν σε σύσταση Συνεταιρισμού, σύμφωνα με τους όρους πού έχουν θέσει από την αρχή του εγχειρήματος:

  • Συλλογική λήψη αποφάσεων μέσα από την Γενική Συνέλευση
  • Συλλογική ιδιοκτησία ως απαράβατη αρχή
  • Μη-κερδοσκοπική διαχείριση, αφού τα πλεονάσματα θα επιστρέφουν στην κοινωνία.

Ο νέος συνεταιρισμός λειτουργεί και παράγει στο κατειλημμένο εργοστάσιο, με σκοπό την επέκταση της υπάρχουσας παραγωγής οικολογικών απορρυπαντικών, αλλά και την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου υπό εργατικό έλεγχο και αυτοδιεύθυνση.

Στην προσπάθειά τους αυτή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ζητήσουν την συμμετοχή της κοινωνίας. Ο Συνεταιρισμός της ΒΙΟΜΕ αναγνωρίζει στο νέο Καταστατικό του το ρόλο του «αλληλέγγυου υποστηρικτή», που με μία συνδρομή 3 ευρώ μηνιαίως, ανταλλάξιμη με προϊόντα του εργοστασίου, έχει δικαίωμα να ενημερώνεται για κάθε εξέλιξη, τόσο στον αγώνα όσο και στην παραγωγή, να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει στις ανοιχτές συνελεύσεις του Συνεταιρισμού και να συνδιαμορφώνει την εξέλιξη του εγχειρήματος με το δικαίωμα συμβουλευτικής ψήφου.

Γυρίζουμε το γρανάζι, όλοι μαζί.

Συζητάμε με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ

τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, στις 8:00μ.μ.,

στο Δημαρχείο

ü  Να στηρίξουμε το πρώτο πείραμα ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ü  Να γραφτούμε «Αλληλέγγυοι υποστηρικτές»

ü  Να ανοίξουμε το δρόμο για να περάσουν τα μέσα παραγωγής στους εργαζόμενους

ü  Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση & αφεντικά

uuy

 

Κείμενο των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ

Εμείς οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. εγκαταλειμμένοι από την εργοδοσία που μας χρωστάει τεράστια ποσά – δεδουλευμένα και υπερήμερα- αποφασίσαμε να κρατήσουμε το εργοστάσιο και να επιβιώσουμε, κόντρα σε αυτό που επιβάλουν οι καιροί της καπιταλιστικής κρίσης και των αντεργατικών μέτρων.

Μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και πλήρους οριζοντιότητας , προσπαθούμε δυο-μισή χρόνια τώρα (και ενώ όλη η κοινωνία υποφέρει ) να κρατηθούμε ζωντανοί, δυνατοί, με πλήρη ενέργεια και μακριά από τον φόβο της κατάθλιψης.

Αποφασίσαμε μέσα σε αυτό το εργοστάσιο που έχουμε κατειλημμένο να κάνουμε αυτό που κυβερνώντες, καθεστωτικά ΜΜΕ και τα τσιράκια τους, θέλουν να πείσουν την εργατική τάξη πως είναι αδύνατο.

Καταφέρνουμε να επιβιώσουμε και παράλληλα να επιβάλουμε μια λύση, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου κάτω από:

«εργατικό έλεγχο της παραγωγής και αυτό-διεύθυνση

μέσα από την συνέλευση των εργαζομένων».

Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με το υπουργείο εργασίας, και με τον καθημερινό μας αγώνα, καταφέραμε να προωθήσουμε μια λύση που μας επιτρέπει να το κάνουμε πράξη .
Σήμερα ζητάμε την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έτσι κι αλλιώς είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε.

  • Ζητάμε την υπογραφή σας για την στήριξη στον αγώνα που δίνουμε μαζί.
  • Ζητάμε  με την υπογραφή σας να γίνετε “Αλληλέγγυος υποστηρικτής -τρια” *για να έχει η πλειοψηφία της κοινωνίας την ευκαιρία να συμμετέχει στις δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας του εργοστασίου.
  • Ζητάμε να γίνεται συμμέτοχοι στο άνοιγμα του δρόμου για να περάσουν τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών, για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση.

 

Αγωνιστικά οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *