Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία στους εργαζόμενους του δήμου Ευόσμου-Κορδελιού

DSCN0056α(1)Κλιμάκιο της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θανάση Αγαπητό και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Κηπουρό, βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους του δήμου Ευόσμου-Κορδελιού σήμερα Τρίτη 1 Απρίλη.

Ο Θαν. Αγαπητός μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε την ανάγκη της πάλης για ανατροπή της αντεργατικής λαίλαπας των Μνημονίων, καθώς όπως έδειξε η ψήφιση του πολυνομοσχέδιου την Κυριακή και η νέα συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας, η επίθεση δεν έχει τέρμα, αν δεν υπάρξει ξεσηκωμός του λαού και των εργαζομένων. Ξεσηκωμός για πέσει η κυβέρνηση, για να βγει η χώρα από το ευρώ και την ΕΕ, να διαγραφεί το χρέος, τις προϋποθέσεις δηλαδή για να υπάρξει ελπίδα ο λαός να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του.

Ο Γ. Κηπουρός, εργαζόμενος στο δήμο Ευόσμου-Κορδελιού και ο ίδιος, υπογράμμισε τους δεσμούς που συνδέουν την Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία με το κίνημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και το τοπικό κράτος, όπως δείχνει συμβολικά, η αυριανή νέα δίκη του Θ. Αγαπητού και των δημοτικών υπαλλήλων Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλου γιατί συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία της Τρόικας και του Φούχτελ. Αυτή η δίωξη θέλει να κάμψει το φρόνημα και να εμποδίσει την αντίσταση στην πολιτική κυβέρνησης-Τρόικας και στον Καλλικράτη που οδηγεί τους δήμους στη χρεοκοπία, τις ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις. Τόνισε ακόμα ότι ο Καλλικράτης είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και η ολοκληρωτική κατάργησή του είναι αναγκαία για να υπάρξουν δημοτικές υπηρεσίες σε όφελος του λαού, με εργαζόμενους σε μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας.

Τα στελέχη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία ανέδειξαν και την ανάγκη για ένα άλλο εργατικό κίνημα, δημοκρατικό, μαχητικό, συγκρουσιακό, με διεκδικήσεις στο ύψος των κοινωνικών αναγκών.
Ψήφος Αντικαπιταλιστική Αριστεράς-Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία σημαίνει καταδίκη κυβέρνησης και ΕΕ και προσπάθεια για ένα νέο εργατικό κίνημα, που θα το στηρίζει μια μαχητική αντικαπιταλιστική Αριστερά. Είναι μήνυμα ανυπακοής, πάλης για κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα ανήκουν στους εργαζόμενους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *