Μάχες και εμπρησμοί στην Κερατέα

Ούτε η αστυνομοκρατία, ούτε ο οικονομικός εκβιασμός (την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση απείλησε με οικονομικό στραγγαλισμό τον Δήμο αν χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση που προβλέπετε για να  γίνει το έργο του σκουπιδότοπου στη θέση Οβριόκαστρο της Κερατέα) είναι ικανά να ανακόψουν τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων για να μην καταστραφεί η περιοχή τους και υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής τους. Η λαϊκή αντιβία όχι μόνο συνεχίζεται αλλά παίρνει και νέες διαστάσεις.

Ετσι, λοιπόν, διαβάζουμε σήμερα στην ιστοσελίδα stopcartel: 

Σε επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των πολιτών,η απάντηση ήταν εμπρησμοί δύο τουλάχιστον αυτοκινήτων της αστυνομίας και καταλύματος διοίκησης,εκρήξεις απο βολίδες κρότου λάμψης,δακρυγόνα και και απώλεια σημαντικού εξοπλισμού.

Σε νέα απρόκλητη επίθεση προέβη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του STOPCARTEL στίς 11:30 το μεσημέρι η δύναμη των ΜΑΤ που σταθμεύει στην Κερατέα.Οι πολίτες απάντησαν με εμπρησμούς δύο τουλάχιστον οχημάτων της αστυνομίας,ενός Σιτροέν Xara και ενός βαν το οποίο περιείχε υλικό για χρήση από τα ΜΑΤ στο οποίο περιλαμβάνοντο βολίδες κρότου-λάμψης,χημικά και δακρυγόνα, όπως και ασπίδες,κράνη και λοιπό υποστηρικτικό υλικό.

Αποτέλεμα της ανάφλεξης του βάν ήταν οι απανωτές εκρήξεις που συγκλόνιζαν την περιοχή επί μισή ώρα όπως και ο πυκνός μαύρος καπνός που σκέπασε το χώρο.Φωτιά έπιασε και παρακείμενο κατάλυμα που χρησιμοποιείτο σαν αρχηγείο των ΜΑΤ.

Μία απάντηση στο “Μάχες και εμπρησμοί στην Κερατέα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *