Στο “κάδρο” της “Μπαλτακιάδας” και ο Σαμαράς (Βίντεο)

image002Ένα μπάχαλο επικρατεί σε όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό κάτι που παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε. Κι ενώ το κόμμα της Ν.Δ. επιστρατεύει τα πρωτοκλασάτα στελέχη του για να παρουσιάσουν ένα Μπαλτάκο «αυτονομημένο» απ’ το κόμμα τους και ότι λειτουργούσε με δικιά του πρωτοβουλία –κάτι που ισχυρίζεται και ο ίδιος- έρχεται σήμερα ένα δημοσίευμα του «Ποντικιού» και βάζει και τον ίδιο τον Σαμαρά και το στενό περιβάλλον του στο «κάδρο».

Συγκεκριμένα η εφημερίδα του Δελατόλα αποκαλύπτει ότι οι παρασκηνιακές επαφές που είχε ο Μπαλτάκος με τον Κασιδιάρη έχουν παρελθόν. Και αυτές φυσικά δεν μπορούσαν να είναι με δική του πρωτοβουλία αφού είχαν σχέση με τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και την νομοθετική κυβερνητική διαδικασία.

Το δημοσίευμα αναφέρει μια παρασκηνιακή συμφωνία που έγινε στα μέσα Ιούνη του 2013 μεταξύ του Κασιδιάρη που λειτουργούσε εξ ονόματος του Μιχαλολιάκου και του Μπαλτάκου, που λογικά αποκλείετε να δραστηριοποιούταν σε άγνοια του προϊσταμένου του που ήταν ο Σαμαράς.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει ως εξής: Επειδή η συζήτηση της τροπολογίας για τους ιεροδιδασκαλους (μουφτήδες) της Θράκης είχε .. στραβώσει καθώς δεν την ψήφιζε η ΔΗΜΑΡ που ήταν ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, ενώ ενστάσεις διατύπωνε και το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση έψαχνε απεγνωσμένα για συμμαχίες από τα .. δεξιά, προκειμένου να βρει την πλειοψηφία για να περάσει την τροπολογία που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τον Τούρκο πρόξενο. Ο Μπαλτάκος ανέλαβε –φυσικά όχι με δική του πρωτοβουλία- να μεταφέρει αυτό το «αίτημα», στον Κασιδιάρη, αυτός το μετέφερε στον Ν. Μιχαλολιάκο και τελικά «έγινε το ντιλ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα και έτσι πέρασε η συγκεκριμένη τροπολογία.

Το ότι η «αντισυστημική» Χ.Α κάνει συμφωνίες με την Ν.Δ «κάτω απ’ το τραπέζι», ας μην το συζητήσουμε. Πολύ όμως θα θέλαμε να ξέραμε τι ανταλλάγματα έδινε η Ν.Δ στο κόμμα Μιχαλολιάκου για να στηρίζει κυβερνητικά μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *