Τ.ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Η σπαρτιατική κρυπτεία και ο νεοφασισμός σε Στρατό και Αστυνομία

1qXzEXx3CnVXMgrtlYn3vP3s_zNkT4fhKWnRXqyRHUK7HCEX25psSthNSxMyQ9mxXmT8KoGAUTidVhFvxat1UTokk5A2aPCv5UTIOm1Cg4sGQSqFs80uS3xFvw-EKRPtmUMwNxWXHk5djO9sOOOq=s0-d-e1-ftΤα βιβλία του εγκρίνονται από το ΓΕΕΘΑ και εντάσσονται στην κατηγορία «ηθική»!

Τα επιτελεία και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος επιχείρησαν με την ανύπαρκτη έρευνα τους να μας πείσουν ότι διείσδυση της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όμως, αφενός οι αποκαλύψεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τη δράση ναζιστών ΕΠ.ΟΠ.-υπαξιωματικών-αξιωματικών στον Στρατό ποτέ δεν απαντήθηκαν από το ΓΕΕΘΑ, αφετέρου σε αρκετές περιπτώσεις η δημοσιογραφική έρευνα απέδειξε ότι το ζήτημα είναι υπαρκτό και οι διαστάσεις του θα έπρεπε να προκαλούν ανησυχία, απαιτώντας την λήψη μέτρων.

Αυτή όμως θα ήταν η αντιμετώπιση μιας κυβέρνησης που δε θεωρούσε και αντιμετώπιζε την ναζιστική δολοφονική συμμορία ως συνεργάτη στην υλοποίηση της ταξικής και μνημονιακής της πολιτικής, σαν αιχμή του δόρατος στην απάνθρωπη αντιμετώπιση των μεταναστών, στην τρομοκράτηση αγωνιστών και συλλογικών φορέων του εργατικού και αριστερού κινήματος.
Μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης που συγκεκριμένα στον κρίσιμο για αυτήν χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπληρώνει την χυδαία εθνικιστική-ρατσιστική-μιλιταριστική προπαγάνδα με την επικίνδυνη ακροδεξιά ρητορεία, που αναζητά δικαίωση στο ένδοξο αρχαίο παρελθόν. Μάλιστα, πρόκειται για μια κοινή πρακτική του ακροδεξιού πυρήνα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Αναφερόμαστε στις περιοδείες και στη διαξαγωγή ομιλιών, σε μονάδες και σε Παραγωγικές Σχολές των Ε.Δ. και της ΕΛ.ΑΣ. του Τ.Μπαλτάκου, δεξιού χεριού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και μέχρι πρόσφατα Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.
Κεντρικό θέμα των προπαγανδιστικών αυτών εκδηλώσεων η ανάδειξη ενός σκοτεινού και δολοφονικού εθίμο της Αρχαίας Σπάρτης, την κρυπτεία.

Γιατί όμως αυτή η επομονή η Τ.Μπαλτάκου με το συγκεκριμένο έθιμο και πόσο άσχετη είναι η αποκάλυψη του πρώην ΑΓΕΝ Χρηστίδη, για τις κυβερνητικές αποφάσεις να κατέβει ο Στρατός στο δρόμο και να αναλάβει καθήκοντα Καταστολής Πλήθους; Μήπως ο Γραμματέας της κυβέρνησης μέσω των αναφορών του στην εγκληματική δράση των Σπαρτιατών πολεμιστών-φονιάφων κατά των δούλων-ειλώτων, από την άγρια εκμετάλλευση των οποίων εξασφάλιζαν την οικονομική τους εξασφάλιση, αναζητά επιχειρήματα για να πείσει τους στρατιωτικούς να ενσωματώσουν τον νέο κατασταλτικό ρόλο κατά των ασύμμετρων απειλών, του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου λαού, όπως απαιτούν από αυτούς τα δόγματα «Άμυνας/Ασφάλειας»;

Η κρυπτεία αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας βιβλίων του Τάκη Μπαλτάκου. Ένα απ΄ αυτά ο “Θάνατος του Εφιάλτη” βρίσκεται στην λίστα βιβλίων που το ΓΕΕΘΑ προτείνει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να διαβάσουν. Το βιβλίο μάλιστα εντάσσεται στην ενότητα των βιβλίων που έχουν να κάνουν με την ηθική.

Το άρθρο από το εμπρoςnet με τίτλο «Η σπαρτιατική κρυπτεία και ο νεοφασισμός» μας γνωρίζει ότι:

Οι ιστορικοί ερευνητές μάς δίνουν την πληροφορία ότι οι Σπαρτιάτες, εντάσσοντας την κρυπτεία ως δοκιμασία ενηλικίωσης των νεαρών Σπαρτιατών στο πλαίσιο της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης, επιτύγχαναν ταυτόχρονα δύο σκοπούς.
Πρώτον, τον έλεγχο του υπερπληθυσμού των ειλώτων και δεύτερον, την εξολόθρευση των ικανοτέρων και εν δυνάμει αρχηγών τους σε ενδεχόμενη εξέγερση. Ανατρέχοντας στην αρχαία ελληνική γραμματεία, βρίσκουμε δύο πηγές για τη σπαρτιατική κρυπτεία. Η μία είναι ένα απόσπασμα από τους «Νόμους» του Πλάτωνα και η άλλη, το κεφάλαιο 28 από το «Λυκούργο» του Πλούταρχου.

Ο Πλούταρχος μας πληροφορεί ότι η κρυπτεία ήταν μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης των ικανότερων από τους νέους της Σπάρτης, που κρύβονταν στην ύπαιθρο με ελαφρύ οπλισμό και ελάχιστη τροφή και τα βράδια έβγαιναν από τις κρυψώνες τους και δολοφονούσαν όποιον είλωτα έβρισκαν μπροστά τους. Κατά προτίμηση δε, τους πιο δυνατούς και θαρραλέους. Συγκεκριμένα ο Πλούταρχος γράφει: « Νύκτωρ δε κατιόντες εις τας οδούς των ειλώτων τον αλισκόμενον απέσφαττον. Πολλάκις δε και τους αγρούς επιπορευόμενοι τους ρωμαλεωτάτους και κρατίστους αυτών ανήρουν.»

Διαβάζοντας εφημερίδα, υπήρχε μια είδηση από αυτές που περνούν στα ψιλά, ότι έγινε μια ημερίδα στις 4/7/2013 στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, όπου κλήθηκαν να την παρακολουθήσουν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δέλτα και της Δίας. Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, κ. Μπαλτάκος, που τους μίλησε για την αγωγή των Σπαρτιατών και για το νέο του βιβλίο. Τι δουλειά έχει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης να κάνει ιδεολογικά σεμινάρια σε εκατοντάδες άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ένα ζητούμενο.

Ας θυμηθούμε τι προανήγγειλε ο κ. Μπαλτάκος, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, σε συζήτηση με δημοσιογράφους στη Βουλή: «Είναι απευκταίο, αλλά όχι απίθανο, το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να υποχρεωθεί να κυβερνήσει με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής.» Ουσιαστικά μίλησε για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής. Αυτά, πριν πιάσει τη Ν.Δ το υποκριτικό αντιναζιστικό της μένος και πριν απειληθεί ο κ. Σαμαράς από τους Ευρωπαίους με απόλυση αν δεν αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή ως νεοναζιστικό μόρφωμα. Φανταστείτε το Ευρωκοινοβούλιο με τους δικούς μας ουγκάνους (μην το αλλάξεις, κύριε διορθωτή) που δεν μπορούν να βάλουν τρεις λέξεις στη σειρά, να βρίζουν και να απειλούν Ευρωπαίους βουλευτές.

Ο κ. Μπαλτάκος έχει εκδώσει δύο βιβλία με τίτλους «Το τέλος του Εφιάλτη» και «Ερμοκοπίδες», που παραδόξως και τα δύο επικεντρώνονται στο θεσμό της Αρχαίας Σπάρτης, την κρυπτεία. Αυτό ακριβώς ενώνει τον κ. Μπαλτάκο με τον Ηλία Κασιδιάρη, η κρυπτεία. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ένας από τους ιδεολογικούς καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής, σε εκδήλωσή της στις Θερμοπύλες το 2008 – τότε η Χρυσή Αυγή ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα – ξεκάθαρα αναφέρθηκε στο θεσμό της κρυπτείας, προσδιορίζοντας τον εχθρό και προαναγγέλλοντας τα τάγματα εφόδου.

Έλεγε τότε: «Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως.» Η διαφορά ήταν ότι η κρυπτεία της Χρυσής Αυγής δε θα εξολόθρευε «δυνατούς και θαρραλέους είλωτες» όπως γράφει ο Πλούταρχος, αλλά στην αρχή αδύναμους και ανίσχυρους μετανάστες και αργότερα αριστερούς, αποποιούμενη επισήμως κάθε ευθύνη.

Όλους τους μαχαιροβγάλτες, μηδέ εξαιρουμένου και του Ρουπακιά, φονιά του Παύλου Φύσσα, οι πολιτικοί τους καθοδηγητές έκαναν πως δεν τους ήξεραν και ότι καμμία σχέση δεν είχαν με το κόμμα τους. Με αυτήν τη λογική και ο Ηλίας Κασιδιάρης, όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή για τις αναφορές του στην κρυπτεία και στην οπλική φάλαγγα, απολογούμενος μίλησε για συμβολικές αναφορές, αποκρύπτοντας την ιδεολογία τους και την πρακτική τους. Πολύ «λίγοι», αλλά άκρως επικίνδυνοι».

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *