Αστική δικαιοσύνη: Μηχανισμός για την επιβολή της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής

6565Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η αστική δικαιοσύνη όχι μόνο δεν είναι τυφλή, αλλά αποτελεί ένα ισχυρό μηχανισμό για την επιβολή της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων, με καθοριστική συμμετοχή στην συντριβή των αντιστάσεων και των αναζητήσεων του κόσμου της εργασίας.

Αυτή τη φορά απλώς φανερώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό της καταρρέουσας κυβέρνησης. Και μάλιστα, ενώ αποδεικνύεται ότι η ΝΔ των Σαμαρά-Μπαλτάκου-ΔΙΚΤΥΟΥ 21 συνεργάζεται-συναλλάσσεται με την δολοφονική ναζιστική χρυσαυγίτικη συμμορία, η αστική δικαιοσύνη αναλαμβάνει να επιβάλλει καθεστώς προληπτικής λογοκρισίας, για να διαφυλάξει Σαμαρά και Βενιζέλο από νέες αποκαλύψεις.

Συγκεκριμένα, η παραγγελία της Εισαγγελέως Κουτζαμάνη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ως εξής: «Εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».

Παράλληλα, η Ευ. Κουτζαμάνη, ζητά την ταχύτερη περαίωση της έρευνας που διενεργείται για τη δημοσιοποίηση βίντεο που περιείχε συνομιλία μεταξύ του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Στην προισταμένη της Εισαγγελίας Προτωδικών διαβίβασε και την αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού.

Με έγγραφό της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί ο φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο Π. Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος του άρθρου 157 ΠΚ (βία ή απειλή βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος) ή άλλης αξιόποινης πράξης».

Παράλληλα και ταυτόχρονα, όχι πάντως συμπτωματικά, η αστική δικαιοσύνη και οι ανώτατοι λειτουργοί της παρουσιάζουν να βρίσκονται σε αφασία. Καμιά, μα καμιά, αντίδραση δεν προκάλεσε η αποκάλυψη του επίτιμου ΑΓΕΝ ναυάρχου Χρηστίδη, ο οποίος σε συνέντευξη του στο onalert.gr ανέφερε ότι σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ζητήθηκε από τον Στρατό να συνδράμει το έργο της Αστυνομίας. Μια εξ αυτών ήταν η Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, το 2012.

Και προκαλεί εξαιρετικά αρνητική εντύπωση η σιγή των δικαστικών αρχών γιατί τόσο η κυβέρνηση, όσο και το ΓΕΣ, είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο ανάληψης καθηκόντων Καταστολής Πλήθους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, απαντώντας  στις καταγγελίες κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων.

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ο τότε ΥΦΕΘΑ και πρώην στρατηγός Παναγιώτης Καράμπελας, εντός της Βουλής, με τρόπο κατηγορηματικό, απόρριπτε τις καταγγελίες. Απαντώντας σε ερώτηση του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσα συμφώνησε ότι η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε μονάδες του στρατού δεν είναι σύμφωνη με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και “απάδει προς τη φιλοσοφία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας “. Ο κ.Καράμπελας αρνήθηκε επίσης ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για την παρέλαση και τις εκδηλώσεις των Βαλκανικών Πολέμων, είχαν αστυνομικά καθήκοντα.

Τέλος, σε ανακοίνωση του ΓΕΣ που φέρει την υπογραφή του Εκπροσώπου Τύπου του, Ταγματάρχη Σηφάκηαναφέρεται ότι  «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων και ο στρατός που βρίσκεται στην πόλη είναι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και αναπαραστάσεων που θα γίνουν αύριο, Σάββατο. Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας».

Φυσικά, οι παραπάνω διαβεβαιώσεις διαψεύδονται από τις καταγγελίες του πρώην ΑΓΕΝ Χρηστίδη!

Γιατί άραγε δεν καλούν το ναύαρχο Χρηστίδη να καταθέσει;

Ποιες πρωτοβουλίες θα πάρεις ο Άρειος Πάγος για να προστατεύσει το Σύνταγμα και το Δημοκρατικό Πολίτευμα;

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *