Πρωθυπουργικά ΜΑΤ

Σύντροφοι, θα ήθελα να σας επισημάνω κάτι που σας διέφυγε από την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στην Σύρο. Κατάγομαι απ’ αυτό το πανέμορφο νησί αλλά ζω στην Αθήνα και η πληροφόρηση που έχω είναι απ’ το τηλέφωνο. Αυτό που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση στο νησί μας είναι ότι για πρώτη φορά το επισκέπτεται πρωθυπουργός της χώρας μας συνοδευόμενος από δεκάδες ΜΑΤατζήδες. Ποτε άλλοτε στην ιστορία του νησιού μας, ακόμα και στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας, δεν έφτασε πρωθυπουργός στον τόπο μας συνοδευόμενος από ειδικές δυνάμεις καταστολής.

Βασίλης

Σας επισυνάπτω την Ανακοίνωση-Καταγγελία της δημοτικής περιφερειακής κίνησης ”ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ”.

Ανακοίνωση-Καταγγελία

για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σύρο

Σε καλοστημένη κυβερνητική φιέστα με ντεκόρ την απρόκλητη γενικευμένη επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές, τους εργαζόμενους και το λαό της Σύρου, εξελίχθηκε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρωθυπουργού στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Τα ΜΑΤ περιφρουρώντας τη “δημοκρατία” του κ. Παπανδρέου, εξάντλησαν την πυγμή τους ενάντια στους εκατοντάδες ειρηνικούς διαδηλωτές της πλατείας Μιαούλη στην Ερμούπολη και εμπόδισαν τους εκπροσώπους του φοιτητικού συλλόγου του Πανεπιστημίου Αιγαίου να προχωρήσουν στην αίθουσα που είχαν κληθεί επιλεκτικά οι τοπικοί φορείς.

Και λέμε είχαν κληθεί επιλεκτικά, διότι καμία παράταξη της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά και εξ όσων γνωρίζουμε και κανενός άλλου φορέα, δεν ενημερώθηκε ούτε κλήθηκε επίσημα στην προγραμματισμένη συζήτηση με τον πρωθυπουργό στο Πνευματικό Κέντρο. Φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί και κομματικοί ηρακλείς του ΠΑΣΟΚ φοβήθηκαν ανεπιθύμητες αντιδράσεις ή και διαφορετικές φωνές που θα τάραζαν την ησυχία του πρωθυπουργού και θα έδειχναν ότι πίσω από την κουρτίνα κρύβονται τα δραματικά προβλήματα της κοινωνίας, που βιώνει την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου. Όμως η αγανάκτηση και η οργή δεν μπορεί να οριοθετηθούν όσα ΜΑΤ και να κατέβουν, όση καταστολή και να υπάρξει. Η ανεργία, το άδηλο μέλλον για τους νέους, η τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας, η υποβάθμιση της παιδείας, η κατάργηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, το fast track ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν ισοπεδώνονται στη συμμετοχή των προθύμων και των επιλεκτικά προσκεκλημένων εντός της αίθουσας.

Καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στο Συριανό λαό και τη νεολαία και προκαλούμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αν θέλει να επικαλείται τη νομιμότητα της πολιτικής του, να προχωρήσει άμεσα σε λαϊκή νομιμοποίηση των αποφάσεων του, τουλάχιστον με δημοψήφισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *