ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ψήφος ανατροπής

image002Του Δημήτρη Δεσύλλα*

Το πολυνομοσχέδιο μνημονιακών μέτρων -«εργαλειοθήκη των διαρρηκτών» Στουρνάρα, συγκυβέρνηση5, Ε.Ε., ΟΟΣΑ, πολυεθνικών- και ο πανάθλιος χρόνος επιβολής του στη Βουλή και κυρίως στην κοινωνία (απαγόρευση και χτύπημα αντιΕ.Ε. διαδηλώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τεράστια παραπλάνηση από τα ΜΜΕ), δείχνει ότι η βάρβαρη επίθεση συγκυβέρνηση5-Ε.Ε. θα κλιμακωθεί πριν και μετά της εκλογέε. Kυρίως υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη απόκρουσης και ανατροπής της.

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους συνδυασμούς που υποστηρίζει στις εκλογέε του Μαΐου, αυτό σημαίνει στην πράξη: Ανατροπή της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, που υλοποιεί την επίθεση, Διαγραφή ολόκληρου του ληστρικού – ιμπεριαλιστικού χρέους. Κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και όλων των εφαρμοστικών νόμων. Εθνικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, των τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων σιρατηγικής σημασίας. Εξοδος από ευρώ και Ε..Ε από διεθνιστική σκοπιά. Ενα τέτοιο ανατρεπτικό-αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα μπορεί να το επιβάλει ο οργανωμένος λαός με την πάλη του και όχι με παθητική εκλογική προσμονή και με διαχειριστικές-κυβερνητικές αυταπάτες. Σήμερα και όχι στη «δευτέρα παρουσία» μιας αόριστης λαϊκή3 εξουσίας χωρί3 επανάσταση.

Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές του Μαΐου, δεν πάμε να «εισπράξουμε» εκλογικά ένα κομμάτι από τα «συντρίμμια» που αφήνει στο πέ-ρασμάτης η αντιλαϊκή επίθεση. Επιδιώκουμε να την ανατρέφουμε με τη συγκέντρωση και συμπόρευση ευρύτερων δυνάμεων των εργαζομένων και της νεολαίας. Να ενισχύσουμε την πάλη του μαζικού λαϊκού κινήματος για: Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Ε.Ε. – ΔΝΤ – Κεφαλαίου στις  Περιφέρειες στους Δήμουε και στην κοινωνία καθώς και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.

Για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις  ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, για την επιβίωση και τη βελτίωση της ζωής τους.

Κατάργηση του «Καλλικράτη», πάλη ενάντια στο τοπικό κράτος, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για θεσμού5 λαϊκής οργάνωση5 – δημοκρατία (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.ά.). Πάλη ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τις ιμπεριαλισχικέις επεμβάσεις  και τον πόλεμο.

Αγώνα ενάντια στο τοπικό αλλά και το μεγάλο κεφάλαιο, στην ανταποδοτικότητα – ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών. Οχι στην παραχώρηση των δημόσιων έργων σε ΣΔΙΤ (π.χ. εργοστάσια σκουπιδιών), για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στους  OTA και παντού. Οχι στις απολύσεις προσωπικού, όχι στις διαθεσιμότητες και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Εναντιωνόμαστε στο εμπόριο ελπίδας των 5μηνων συμβάσεων των ΜΚΟ, του ΕΣΠΑ και της «κοινωφελούε εργασίας» με 400 ευρώ.

Πάλη ενάντια στην πολιτική ms Ε.Ε., άρνηση και ανυπακοή στις  δεσμεύσεις και οδηγίες της, σε σύνδεση με τη συνολική πάλη για ρήξη και αποδέσμευση από ευρώ και Ε.Ε.

Η εκλογική ενίσχυση της «Αρισιερής Παρέμβασης – Αντικαπιταλιστικής Kiνησης στη Δυτική Ελλάδα» και όλων των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών που υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημαίνει ουσιαστική συμβολή: Στην καταδίκη, ήττα και συντριβή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησηε Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς – φασιστικής εφεδρείας τους (με όποιο όνομα κι αν εμφανιστεί). Στη συνολική και βαθιά καταδίκη της Ε.Ε. Στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και σε νικηφόρους αγώνες. Στην ανατρεπτική κοινή δράση της  Αριστερά5 αντί για τον ενδοαριστερό «εμφύλιο», ενάντια σε λογικές και πρακτικές διαχείρισης και απομόνωσης, ανεπάρκειας και κομματικής αυτάρκειας. Κυρίω3 συμβολή στην ενίσχυση του μετώπου της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής, αντιΕ.Ε., ανατρεπτική5 Αριστεράς, στην αντικαπιταλιστική επαναστατική ανατροπή και στη σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.

* Ο Δημήτρης Δεσύλλας είναι Γεωπόνος, υποψήφιος περιφεριάρχης Δυτικής Ελλάδας, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών 11/4/2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *