Θα πετύχουν οι Αμερικάνοι το στόχο τους με την Ουκρανία;

russia4Υπάρχει διάχυτη δυσαρέσκεια στη Γερμανία για την τροπή των πραγμάτων στην Ουκρανία. Σημαντικό κομμάτι της γερμανικής ελίτ είναι αντίθετο στην πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της Μέρκελ ακολουθώντας τους Αμερικάνους. Από το 1990 και μετά, υπήρξε αξιοσημείωτη ανάπτυξη των ρωσογερμανικών σχέσεων, που δεν περιορίζονται στη μεταφορά πετρελαίου και αερίου, που προβάλλεται μονομερώς από τα διεθνή μέσα.

Η δυναμική της γερμανικής οικονομίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις νέες αγορές της Κίνας και της Ρωσίας, όπου η μεσαία τάξη, με νέες και προς το παρόν απεριόριστες δυνατότητες κατανάλωσης, αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν μπο-ρούν οι Γερμανοί να πουλήσουν τόσα πολλά αυτοκίνητα πολυτελείας, BMW και Mercedes, και άλλα προϊόντα υψηλής τεχνολογικής-βιομηχανικής αξίας και μεγάλου ποσοστού κέρδους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώην καγκελάριοι Σμιτ, Σρέντερ και Κολ, διαφοροποιήθηκαν αναγνωρίζοντας το δίκιο της Ρωσίας, ενώ οι επικεφαλής γερμανικών κολοσσών έσπευσαν να παρέμβουν πυροσβεστικά για να μην διαταραχτούν οι ρωσογερμανικές εμπορικές σχέσεις.

Ο επικεφαλής του βιομηχανικού γίγαντα Krupp Heinrich Hiesinger, ο επικεφαλής της Adidas, που έχει χίλια καταστήματα στη Ρωσία και άλλοι παράγοντες της βαριάς βιομηχανίας και του εμπορίου, προέβησαν σε δημόσιες δηλώσεις, κάτι πολύ ασυνήθιστο για τα γερμανικά δεδομένα. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Siemens Joe Kaeser, επισκέφτηκε εσπευσμένα τη Μόσχα για να συνομιλήσει απευθείας με τον πρόεδρο Πούτιν. Η Ρωσία είναι ο 11ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, με τζίρο 76,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Γερμανία είναι άμεσα εξαρτημένες από τις γερμανορωσικές σχέσεις. Το γράμμα του Jochen Scholz, ενός απόστρατου αξιωματικού του γερμανικού στρατού, στον Πούτιν, συνυπογράφτηκε από εκατοντάδες Γερμανούς διπλωμάτες, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς κ.ά. που αντιτάσσονται στην ουκρανική πολιτική της Μέρκελ και είναι υπέρμαχοι της περαιτέρω σύσφιγξης των γερμανορωσικών σχέσεων.

Αμερικάνικη σφήνα

Το σχέδιο γίνεται όλο και πιο φανερό. Οι Αμερικάνοι λίγο ενδιαφέρονται για την ακεραιότητα της Ουκρανίας, ακριβώς όπως και της Γεωργίας. Η μικρή Γεωργία έγινε πολύ μικρότερη κάτω από την αμερικάνικη προστασία. Εχει ήδη χάσει δύο κομμάτια της, της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Η Ουκρανία, μέχρι στιγμής, έχασε την από κάθε άποψη πολύτιμη Κριμαία. Αυτό θα ήταν μεγάλη ήττα για τους Αμερικάνους, εάν η διαφύλαξη της ακεραιότη-τας των χωρών αυτών αποτελούσε πρωταρχική επιδίωξή τους. Που φαίνεται ότι δεν είναι, από τη χλιαρή αντίδραση στην προσάρτηση των εδαφών από τη Ρωσία, που συνοδεύεται μόνο από έντονη φραστική καταγγελία και μερικές αναποτελεσματικές κυρώσεις. Αλλά και η επί της ουσίας αντίρρηση μέρους της γερμανικής ελίτ στην αμερικανογερμανική πολιτική στην Ουκρανία, αποκαλύπτει ότι οι Αμερικάνοι, στην πραγματικότητα, δεν επιδιώκουν αυτά που -τουλάχιστον κατά προτεραιότητα- προβάλλουν οι ίδιοι σαν αιτίες και αναπαράγονται τυφλά από τα φερέφωνά τους στον κόσμο.

Και δεν αναφέρομαι σε ζητήματα δημοκρατίας και άλλα παρεμφερή που μόνο κάτι ηλίθιοι πλέον πιστεύουν ότι απασχολούν τους Αμερικάνους. Αναφέρομαι στην επέκταση του NATO, την απόκτηση νέου καλού πελάτη για τις αμερικάνικες βιομηχανίες όπλων, τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου από την προμήθεια πετρελαίου στην Ευρώπη, τον έλεγχο των τεράστιων αγροτικών εκτάσεων της Ουκρανίας που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διάδοση των μεταλλαγμένων και την κυριαρχία στο διατροφικό κύκλο της ανθρωπότητας και άλλες τέτοιες αιτίες, υπαρκτές, αλλά όχι αποκλειστικές. Το σημαντικότερο πολιτικό ζήτημα που υποκρύπτεται πίσω από την κρίση είναι μάλλον η φουλ προσπάθεια των Αμερικάνων να παρεμποδίσουν τη συνεχιζόμενη βελτίωση των σχέσεων της Ρωσίας με την Ευρώπη . Η φιλοδυτική στροφή της Ουκρανίας μέσα από ένα ιδιότυπο πραξικόπημα, χρηματοδοτημένο και οργανωμένο απ’ ευθείας από τις ΗΠΑ, ήταν σίγουρο ότι θα προκαλούσε κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση και ιδίως με την Ευρώπη, με την άμεση και κραυγαλέα συνδρομή κρατών που ενεργούν σαν προχωρημένα φυλάκια των ΗΠΑ, όπως η Πολωνία και οι Βαλτικές χώρες.

Στημένη δουλειά

Η «επιχείρηση» ήταν προμελετημένη. Στήθηκε σε βάθος πολλών χρόνων και εκτελέστηκε σταδιακά, με κορύφωση την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ Γιανουκόβιτς και Ευρωπαίων, για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αμνηστία στους ταραχοποιούς της πλατείας Μαϊντάν κ.λπ., εξ αιτίας των μαζικών δολοφονιών αμέσως μετά την υπογραφή της, οι οποίες, απ’ ό,τι απεκάλυψε η υποκλαπείσα συνομιλία του Εσθονού υπουργού Εξωτερικών με την Ευρωπαία επίτροπο, πραγματοποιήθηκαν από τις σκοτεινές δυνάμεις που επιδίωκαν πάση θυσία τη συνέχιση της κρίσης.

Επιπροσθέτως, είναι χαρακτηριστικό ότι η φυγή του Γιανουκόβιτς έγινε μετά τη διαπίστωση ότι μεγάλος αριθμός των βουλευτών του είχαν εξαγοραστεί με εκατομμύρια δολάρια και προσχωρούσαν στην αντιπολίτευση. Βεβαίως, με τη συμβολή των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που ελέγχονται από τις μητροπόλεις, η εικόνα της κρίσης διαμορφώθηκε σύμφωνα με το σχέδιο αποσταθεροποίησης που ήταν σε εξέλιξη. Η κακιά Ρωσία-η καλή Ευρώπη.

Οι Αμερικάνοι δεν ήθελαν οποιαδήποτε συμφωνία, ακόμα και μία που υπαγορευόταν από τους ίδιους, γιατί αυτή θα εξομάλυνε τις αντιθέσεις και θα επέφερε ανακωχή μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών. Αλλη μία ένδειξη του τι μαγειρευόταν είναι ότι κανένας αρχηγός κράτους δεν παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, πλην του Ολλανδού πρωθυπουργού. Ούτε είναι τυχαίο ότι το μακελειό συνέβη κατά τη διάρκεια τους, περιορίζοντας τις κινήσεις του Πούτιν που δεν μπορούσε να αντιδράσει ακαριαία έχοντας κάνει μεγάλη πολιτική επένδυση στην επιτυχία των Αγώνων.

Ο Γιανουκόβιτς δεν ήταν αντιδυτικός, ισορροπίες κρατούσε, έχοντας έρθει αρκετές φορές σε τριβές με τους Ρώσους. Η Τιμοσένκο είχε υπάρξει συνέταιρος των Ρώσων στον τομέα της ενέργειας από τον οποίο έκανε τεράστια προσωπική περιουσία και έβλαψε τα συμφέροντα της χώρας της, πράγμα που οδήγησε και στην καταδίκη και φυλάκισή της. Οι Αμερικάνοι δεν ήθελαν καμία συμφωνία. Η υπουργός Νούλαντ αποστόμωσε τον Αμερικανό πρέσβη στην τηλεφωνική τους συνομιλία, διατάζοντάς τον με έμφαση «Γάμησέ-τους τους Ευρωπαίους!». Ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και πολλοί άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, παραβιάζοντας κάθε έννοια σεβασμού της κυριαρχίας της χώρας, πήραν μέρος στις συγκεντρώσεις στο Κίεβο και μίλησαν δημόσια στους διαδηλωτές παροτρύνοντάς τους να ανατρέψουν τη νόμιμη κυβέρνηση δια της βίας. Αντιθέτως, ο Πούτιν υπενθύμισε ειδικά στους Γερμανούς ότι η Ρωσία είχε συναινέσει στη συνένωση των δύο Γερμανιών υπό τον όρο ότι το NATO δεν θα επεκτεινόταν ανατολικά.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, οι Αμερικάνοι βλέποντας ότι οι Ευρωπαίοι ούτε συμφωνούν μεταξύ τους ούτε δείχνουν διατεθειμένοι να συγκρούονται επ’ άπειρον με τους Ρώσους, συνεχίζουν τις προκλήσεις με στρατιωτικά γυμνάσια στην ευρύτερη περιοχή, με αποστολή πολεμικών πλοίων στη Μαύρη θάλασσα και άλλες ενέργειες που συντηρούν την ένταση και ρίχνουν συνεχώς λάδι στην αντιπαράθεση των Ευρωπαίων με τους Ρώσους. Πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί πολλά στοιχεία σχετικά με την υπονομευτική δουλειά των Αμερικάνων στην Ουκρανία, μέσω των μυστικών υπηρεσιών, του Αμερικανικού Ιδρύματος για τη Δημοκρατία που υπάγεται στο Κογκρέσο και του USAID, που χρηματοδότησαν με πολλά εκατομμύρια δολάρια δεκάδες μη-κυβερνητικές οργανώσεις, εκατοντάδες παραρτήματα αμερικανικών θρησκε¬τικών οργανώσεων, δημοσιογραφικά συγκροτήματα κ.λπ. με μαζικό συντονιστή το ραδιοσταθμό Radio Free Europe/The Voice of America που εκπέμπει σε εικοσιτετράωρη βάση στην ουκρανική και τη ρωσική γλώσσα.

Βενιζέλος και ΣΙΑ

Οι άθλιοι των Αθηνών και της Λευκωσίας, υποτελείς και κοντόφθαλμοι, βιάστηκαν να πάρουν θέση εναντίον της Ρωσίας, αντί να τηρήσουν μια γραμμή ουδετερότητας, που ούτε τις ελληνορωσικές και ρωσοκυπριακές σχέσεις θα κλόνιζε ούτε θα έφερνε σε δύσκολη θέση τις πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες που στην πλει- ονότητά τους βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: Στέλιος Ελληνιάδης – “Δρόμος της Αριστεράς”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *