Ταμείο Μολυβιάτη – Διαχρονικό σκάνδαλο κλοπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ : ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΛΟΠΗΣ – ΡΕΜΟΥΛΑΣ – ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

http://topontiki.gr/skitsografies/192Τοποθέτηση στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 15/4/2014

Διαχρονικό σκάνδαλο και διαρκές έγκλημα σε βάρος των πυροπαθών του Νομού Ηλείας, των πυρόπληκτων περιοχών της αλλά και του περιβάλλοντος (κατολισθήσεις κ.ά.) συνιστά η αμαρτωλή διαχείριση του «Ταμείου Μολυβιάτη».
Στην αρχική κλοπή 120 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, στην μετέπειτα ρουσφετολογική και άδικη ανισοκατανομή (ΜΚΟ κ.ά.) σε βάρος του Νομού Ηλείας, ήρθε τώρα να προστεθεί και η εγκληματική αδιαφορία και καθυστέρηση των Δήμων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση – δημοπράτηση – εκτέλεση αναγκαίων έργων υποδομής, ύψους 25 εκατ. ευρώ στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.
Απαιτούμε από την συγκυβέρνηση και τον κ. Κατσιφάρα άμεσο, πλήρη, συγκεκριμένο και δημόσιο απολογισμό της διάθεσης του «Ταμείου Μολυβιάτη». Καλούμε τους πυροπαθείς σε αγωνιστική ενωτική κινητοποίηση, με Επιτροπές Αγώνα και συντονισμό μαζικών φορέων.
………………………………………………………………………………………….

Μετά την τοποθέτησή μας αυτή, αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όταν ο κ. Κατσιφάρας προσπάθησε να «μοιράσει» ρουσφετολογικά – ψηφοθηρικά – πραξικοπηματικά και παράνομα 17 εκατ. Ευρώ από το υπόλοιπο του «Ταμείου Μολυβιάτη» (50 εκατ. Ευρώ) σε 31 έργα, κυρίως οδοποιίας (χωρίς μελέτες και άλλες νόμιμες προϋποθέσεις) τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους πυροπαθείς και τις πυρόπληκτες περιοχές. Δηλαδή στους Δήμους Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης μέχρι και Αιγιάλειας, με στόχο την ωμή και απροκάλυπτη ψηφοθηρία!
Η προεκλογική «διανομή» του κ. Κατσιφάρα θα συνεχιστεί, σε δεύτερη δόση, σε νέα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 24/4/2014 οπότε θα επανέλθουμε στο σοβαρό αυτό σκάνδαλο.
16/4/2014

Δημήτρης Δεσύλλας
Περιφερειακός Σύμβουλος
Υποψήφιος Περιφερειάρχης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *