Ανατροφοδότηση εθνικισμού και πολεμικής έντασης στο Αιγαίο

A7G8cfVbqnYbSD33IP5aE=s0-d-e1-ftΑνατροφοδότηση εθνικισμού και πολεμικής έντασης στο Αιγαίο με αφορμή καταρριφθέν τουρκικό F-16 που έπεσε το 1996! Τυχοδιωκτικός και καιροσκοπικός ρόλος επικίνδυνα ακραίου μιλιταριστικού περιοδικού και σάιτ!

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η αλληλεξάρτηση των εθνικιστών και μιλιταριστών στις δύο όχθες του Αιγαίου, αφού οι έμποροι του πατριωτισμού έχουν ανάγκη την «επιθετικότητα-προκλητικότητα-επεκτατικότητα» της απέναντι πλευράς για να αναβαθμίσουν τον πολιτικό τους ρόλο. Να απαιτήσουν εθνική ενότητα σε μια εποχή πρωτόγνωρα βάρβαρης ταξικής επίθεσης του κόσμου του πλούτου. Προβάλλοντας φυσικά και την ανάγκη απόκτησης νέων οπλικών συστημάτων από τις διαπλεκόμενες πολεμικές βιομηχανίες. Βέβαια, όλες αυτές οι κινήσεις αποκτούν άλλο ειδικό βάρος όταν ενσωματώνονται στην επίσημη κρατική πολιτική, ωθώντας πολλούς στρατιωτικούς αναλυτές να επισημάνουν τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ως κατάληξη του έντονου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, μεταξύ δύο αρχουσών τάξεων αδίστακτων εντός και εκτός συνόρων. Όταν μάλιστα το Αιγαίο και συνολικά η Ανατολική Μεσόγειος αποτελούν το πεδίο εκδήλωσης σημαντικών αντιθέσεων των σημαντικότερων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπου πληθώρα παιχτών στοχεύουν στην εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών συμφερόντων, ιδιαίτερα του ενεργειακού τομέα.

Aς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με την πρόσφατη αρθρογραφία συναγερμός έχει σημάνει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς «οι Τούρκοι έβγαλαν πλοία στη Χίο για να εντοπίσουν το F – 16 που έπεσε το 1996!». Οι Τούρκοι επιχειρούν να προκαλέσουν ένταση στο Αιγαίο εκμεταλλευόμενοι μια τραγωδία. Την πτώση τουρκικού F – 16 νότια της Χίου του 1996, την οποία κάποιοι κύκλοι επιμένουν να αποδίδουν σε “κατάρριψη”, παρασύροντας και την οικογένεια του πιλότου που χάθηκε. Τουρκικά πλοία ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή και αυτό προκαλεί ερωτήματα για τις προθέσεις της Άγκυρας. Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις έρευνες που διεξάγουν τουρκικά πλοία, σε περιοχή νοτίως της Χίου, για την ανέλκυση τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους, δήλωσε τα εξής: «Το Υπουργείο Εξωτερικών, βεβαίως και έχει ενημερωθεί από τις τουρκικές αρχές για τις έρευνες, οι οποίες διεξάγονται σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή νοτίως της Χίου, και αφορούν στον εντοπισμό και στην ανέλκυση τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους που κατέπεσε το 1996, καθώς και της σορού του πιλότου του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη, προβεί σε όλες τις δέουσες διπλωματικές ενέργειες προς την τουρκική πλευρά, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι τουρκικές έρευνες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, εκφράζοντας, ταυτοχρόνως, την ετοιμότητα της Ελλάδος, εάν χρειασθεί, να συνδράμει τις προσπάθειες εντοπισμού και ανέλκυσης. Ευνόητο, τέλος, είναι ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές παρακολουθούν στενά το ζήτημα».

Πως όμως προέκυψε το θέμα με την “Κατάρριψη” τουρκικού F 16 από ελληνικό Mirage; Καλοκαίρι του 2013 και ενώ η Τουρκία του Ερντογάν επιχειρεί να αναβαθμίσει το ρόλο της στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Συρία, όπου πιέζει για στρατιωτική επέμβαση με πρόσχημα την αγριότητα του καθεστώτος Άσαντ και την χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων-και ενώ η CIA γνωρίζει από την πρώτη στιγμή ότι ο ουσιαστικός ένοχος των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας είναι ο ίδιος ο τουρκικός στρατός και η MIT- συμβαίνει ένα γεγονός που σοκάρει όλους. Η συριακή αεράμυνα, την οποία χειρίζονται Ρώσοι «σύμβουλοι» καταρρίπτει ένα τουρκικό RF 4 που επιχειρούσε κατασκοπευτικά.

Η κυβέρνηση Ερντογάν που έχει καλλιεργήσει εθνικιστικό παροξυσμό για να δικαιολογήσει την επιθετική της πολιτική στην Συρία, βρίσκεται παγιδευμένη καθώς οι Δυτικοί σύμμαχοι συνιστούν ψυχραιμία και η ίδια αντιλαμβάνεται ότι ουσιαστικά βρίσκεται αντιμέτωπη με τον Πούτιν.Από τη δύσκολη πολιτική θέση θα τη βγάλει ένας ανέλπιστος βοηθός, ένα μιλιταριστικό μέσο γνωστό για την χρυσαυγίτικη ταύτιση του και τη διασύνδεση του με την ρωσική πολεμική βιομηχανία, που έχει επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση του τουρκικού F 16 που είχε πέσει το 1996 στο Αιγαίο! Στόχος των ελλήνων εθνικιστών είναι να τονίσουν την αποφασιστικότητα των ενόπλων δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, τη δυνατότητα και θέληση να καταρρίπτουν τον εχθρό, κάτι που τους εμποδίζει «η πουλημένη και προδοτική πολιτική ηγεσία», που λόγο της οικονομικής κρίσης και της υποτακτικότητας της στους ξένους δανειστές, έχει επιβάλλει στο Αιγαίο ένα καθεστώς περιορισμού των καταδιώξεων και των επικίνδυνων επεισοδίων, ιδιαίτερα μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων.

Έχει σημασία να τονίσουμε ότι η κατάρριψη του τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους ακολουθεί τα δραματικά γεγονότα των Ιμίων, στα οποία χάθηκαν τρία παλικάρια. Επομένως η κατάρριψη των Τούρκων πιλότων φαντάζει ως ανταπόδοση! Τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται από τον εθνικιστικό τύπο, που «ξεχνά» όμως το ρόλο των ελληνικών και τουρκικών καθεστωτικών ΜΜΕ στην εκδήλωση και στην κλιμάκωση της κρίσης!
Όλοι αυτοί επομένως που υπάρχουν και τρέφονται από τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο, δίνουν την σκυτάλη στις τουρκικές εφημερίδες που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν το γεγονός της ανάρτησης στο διαδίκτυο από το μιλιταριστικό site. Και ενώ η επίσημη ελληνική άποψη εκτιμά ότι «οι Τούρκοι επιχείρησαν το 1996 να παρουσιάσουν τη πτώση του αεροσκάφους τους ως “κατάρριψη” από ελληνικό αεροσκάφος Mirage 2000, το οποίο πράγματι του “είχε πάρει την ουρά”. Το διθέσιο τουρκικό F 16 εξερράγη στον αέρα και σώθηκε μόνο ο ένας χειριστής. Ο δεύτερος, ο Ναίλ Ερντογάν -συνωνυμία με το πρωθυπουργό- δεν βρέθηκε ποτέ». Το τουρκικό κατεστημένο βάζει μπροστά την οικογένεια του νεκρού πιλότου που επικαλούμενη δημοσιεύματα του τουρκικού αλλά και του ελληνικού Τύπου προσπαθεί δικαστικά να διεκδικήσει αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Κάτι που ούτε η Τουρκία, ούτε η Ελλάδα βέβαια έχουν παραδεχτεί ποτέ επισήμως.

Αξίζει να αναφέρουμε την ανάδειξη του θέματος στον τουρκικό τύπο, όπου καταγράφονται αντικρουόμενες πληροφορίες για την τύχη προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) της οικογένειας του Τούρκου πιλότου Ναϊλ Ερντογάν που σκοτώθηκε κατά φερόμενη κατάρριψη του αεροσκάφους του F-16 στο Αιγαίο από ελληνικό μαχητικό Mirage στις 8 Οκτωβρίου 1996. Η μεν Milliyet γράφει ότι η προσφυγή απορρίφθηκε η δε Turkiye ότι ακόμα δεν δόθηκε απάντηση από την δίκη που ξεκίνησαν στο ΕΔΑΔ. Στο θέμα δίδεται συνέχεια με αφορμή την κατάρριψη του αεροφωτογραφικού τουρκικού αεροσκάφους Φάντομ από την Συρία και ως βάση οι τούρκοι δημοσιογράφοι και όσοι ανακινούν το θέμα επικαλούνται ένα δημοσίευμα ελληνικού περιοδικού-σάιτ που ανέφερε, χρόνια μετά την πτώση του τουρκικού αεροσκάφους, ότι αυτό καταρρίφθηκε από ελληνικό Μιράζ. Αναλυτικά η παρουσίαση του θέματος από τον τουρκικό τύπο: -Η εφημερίδα Milliyet είχε τίτλο «Απόρριψη από το ΕΔΑΔ στην οικογένεια του πεσόντος». Η οικογένεια του Ναϊλ Ερντογάν είχε ζητήσει, γράφει, έναντι της Ελλάδας αποζημίωση 625.000 ευρώ, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό, από το δικαστήριο στο οποίο, όπως αναφέρει, ελάμβανε μέρος ένας ελληνοκύπριος στην καταγωγή, δικαστής.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η εφημερίδα Turkiye με τον τίτλο «Δεν υπάρχει κανένα νέο από την δίκη στο ΕΔΑΔ» και τον υπέρτιτλο « Το F-16 μας είχε καταρριφθεί πριν από 16 χρόνια» γράφει ότι η μητέρα του πιλότου του F-16 Ναϊλ Ερντογάν, που, όπως αναφέρει, είχε χάσει την ζωή του με την κατάρριψη του αεροσκάφους του το 1996 από ελληνικό αεροσκάφος είπε ότι με την κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από την Συρία, θυμήθηκαν το δικό τους συμβάν πριν από 16 χρόνια και υπογράμμισε πως ακόμα δεν δόθηκε απάντηση από την δίκη που ξεκίνησαν στο ΕΔΑΔ, τότε. Η Radikal με τον τίτλο «Η μάνα της οποίας ο γιός έμεινε στο Αιγαίο δηλώνει δυσαρεστημένη», γράφει ότι το τελευταίο συμβάν με την κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από την Συρία και το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ακόμα οι πιλότοι, αναζωπύρωσε τον πόνο της οικογένειας του πιλότου Ναϊλ Ερντογάν του οποίου το αεροπλάνο, όπως αναφέρει, είχε καταρριφθεί πριν από 16 χρόνια κατά την αερομαχία με ελληνικά αεροσκάφη.

Η μητέρα του Ναίλ, είπε πως όταν καταρρίφθηκε το τουρκικό αεροσκάφος από την Συρία, την αναζήτησαν πολλοί και πρόσθεσε: «Είμαι θιγμένη και δυσαρεστημένη. Κανένας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Τι θα γίνει και αν μιλήσω; Είθε οι οικογένειες αυτών των δύο πιλότων να μην ζήσουν παρόμοιο πόνο». Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι στην αερομαχία που είχε γίνει στις 8 Οκτωβρίου 1996 στα ανοικτά της Χίου είχε καταπέσει τουρκικό F-16 κατά την αερομαχία και ενώ ο ένας πιλότος γλύτωσε, ο άλλος βυθίστηκε μαζί με το αεροπλάνο στην θάλασσα. Μετά από χρόνια – αναφέρει- ένα ελληνικό περιοδικό είχε αναφέρει ότι το συμβάν αυτό δεν ήταν ατύχημα, και ότι το ελληνικό Mirage είχε χτυπήσει με πύραυλο το τουρκικό αεροσκάφος. Τότε η οικογένειά του Ναϊλ Ερντογάν ξεκίνησε δίκη στο ΕΔΑΔ η οποία ακόμα συνεχίζεται. Η Haberturk με τον τίτλο «Ακόμα αγνοείται ο πιλότος μας του F-16 που καταρρίφθηκε πριν από 16 χρόνια» αναφέρει ότι μετά από χρόνια μια ελληνική εφημερίδα είχε γράψει «Εμείς καταρρίψαμε το τουρκικό αεροσκάφος» και αμέσως στην συνέχεια οι γονείς του πιλότου ξεκίνησαν δίκη στο ΕΔΑΔ για ηθική αποζημίωση. Επίσης ζήτησαν 4 εκ ευρώ για την ανάσυρση της σορού του πιλότου».

Τι έγραφε όμως αυτό το μιλιταριστικό περιοδικό, που τροφοδότησε σε τόσο μεγάλο βαθμό τις επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν;Παραθέτουμε ευθύς αμέσως: “«Η 8η Οκτωβρίου 1996, ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στο Αιγαίο, όταν ένα σχηματισμός τουρκικών μαχητικών F-16C/D από την 192 Filo του Μπαλίκεσιρ σηκώθηκε και πήρε την συνήθη κατεύθυνση προς τα δυτικά. Στα readiness της Τανάγρας ήχησε ο συναγερμός και ελάχιστα λεπτά αργότερα δύο Mirage 2000EGM βρέθηκαν στον αέρα. Οι ημέρες ήταν “ύποπτες” καθώς η ελληνική κυβέρνηση μόλις είχε αναλάβει την εξουσία (κάτι ανάλογο με ότι είχε γίνει στα Ίμια μόλις 9 μήνες πριν) μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και τα νεύρα στις Μοίρες ήταν τεντωμένα. Ειδικά στις Μοίρες των Mirage που θρηνούσαν ήδη από το 1992 τον Νικόλαο Σιαλμά.

Στο χειριστήριο του ενός Mirage 2000ΕGM βρισκόταν ο – τότε – υποσμηναγός Α.Γ νούμερο “2” στο ζευγάρι του. Η συνάντηση των Mirage 2000 με τα τουρκικά F-16 έγινε δυτικά της Χίου μεταξύ των 6 και 10 ν.μ. Αμέσως ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να αποχωρήσουν από την περιοχή και να επιστρέψουν στον διεθνή εναέριο χώρο, αλλά εκείνα επέμειναν και ξεκίνησε η εμπλοκή δυτικά της Χίου. Στα χειριστήρια του διθέσιου F-16D βρισκόταν ο Οσμάν Τσιλεκλί επίσης υποσμηναγός με εκπαιδευτή τον σμηναγό Ναίλ Ερντογάν. Η εμπλοκή ήταν σκληρή και οι Τούρκοι επιχείρησαν να τραβήξουν σε χαμηλό ύψος τα ελληνικά Mirage 2000, όπου τα F-16 υπερτερούν σε απόδοση. Ο υποσμηναγός της ΠΑ απασφάλισε, όπως ήταν η πάγια διαδικασία σε όλη την δεκαετία του ’90 αλλά και του 2000, όταν φαινόταν ότι οι Τούρκοι εισβολείς θα επέμεναν να πάρουν την “ουρά” των ελληνικών μαχητικών. Και τότε έγινε: Σε μία παρατεταμένη στροφή κι ενώ το ελληνικό μαχητικό είχε πάρει την ουρά του τουρκικού F-16, ένα από τα βλήματα μικρής ακτίνας δράσης R-550 Magic II, έφυγε από το ελληνικό μαχητικό.

Μετά από πτήση ελάχιστων δευτερολέπτων κι ενώ μέσα στα χειριστήρια του διθέσιου μαχητικού ηχούσαν σα τρελό το RWR της Loral που έδειχνε ότι εναντίον τους είχε εκτοξευθεί βλήμα αέρος-αέρος, καρφώθηκε στην ουρά του F-16. Το F-16D έγινε μια πύρινη μπάλα από την μέση και πίσω. Ο Οσμάν Τσιλεκλί, κατάφερε να εκτιναχθεί όταν το αεροσκάφος του δέχθηκε την γιγάντια “κλωτσιά” και άρχισε να πέφτει σε περιδίνηση. Ο σμηναγός Ν.Ερντογάν δεν τα κατάφερε, πλήρωσε τις φιλοδοξίες της Άγκυρας στο Αιγαίο. Η ελληνική νίκη ολοκληρώθηκε με την περισυλλογή του Ο.Τσιλεκλί από ελληνικό ελικόπτερο έρευνας-διάσωσης και την νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Χίου».

Φυσικά, το τουρκικό κράτος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός που είδε ως διέξοδο από την αυτοπαγίδευση του. Η τουρκική αρθρογραφία της περιόδου αναφέρει ότι «οι έρευνες πρόκειται να ξεκινήσουν πριν το τέλος του έτους σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ και την απόφαση για την επιχείρηση αυτή πήρε ο Τούρκος πρωθυπουργός έπειτα από επιστολή που έστειλε η Εβρίμ Ερντογάν – κόρη του καταρριφθέντος σμηναγού Ναίλ Ερντογάν, στον Αμντουλάχ Γκιουλ με 10.000 υπογραφές που ζητούσαν την εύρεση του αεροσκάφους και τις σορού. Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ ανακοίνωσε πως “ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες”: «Το αεροσκάφος μας ανοιχτά της Συρίας βρέθηκε και ανελκύστηκε από τα 1285 μέτρα. Στο Αιγαίο το βάθος είναι μόλις 400 μέτρα. Θα βγάλουμε τη σορό του πιλότου μας και το αεροσκάφος μας από τον βυθό της θάλασσας. Με τη βοήθεια του Θεού θα το κάνουμε αυτό» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας”.

Όμως οι Έλληνες εθνικιστές συνεχίζουν να προκαλούν. Είναι ενδεικτικό ότι καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μια κλιμάκωση των πολεμικών επεισοδίων στο Αιγαίο, όπου η απόφαση απόπλου τουρκικού στόλου για την ανέλκυση του τουρκικού F-16 χρονικά συμπίπτει με τις συνεχείς εμπλοκές των πολεμικών αεροσκαφών. Η πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου να εκτονώσει την ένταση μέσω της διπλωματικής οδού, συγκεκριμένα με την απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του, από το ίδιο μιλιταριστικό-εθνικιστικό-φιλοναζιστικό μέσο ερμηνεύεται ως εξής: “Προσέξτε τις κινήσεις σας για να μην έχουμε πάλι ατυχήματα”…

Μάλιστα, η χυδαία αρθρογραφία του ρίχνει νερό στο μύλο της έντασης αδιαφορώντας για τις συνέπειες της κλιμάκωσης της πολεμικής έντασης και του κινδύνου ενός θερμού επεισοδίου στους δύο γειτονικούς λαούς. Μιλά για «έμμεση προειδοποίηση στην Τουρκία να μην προχωρήσει χωρίς την έγκριση της Ελλάδας στις έρευνες στο Αιγαίο για το τουρκικό μαχητικό F-16D που κατέπεσε από “βλάβη” κατά την διάρκεια αερομαχίας τουρκικού με ελληνικό Mirage-2000EGM στις 8 Οκτωβρίου του 1996 στα δυτικά της Χίου» και ουσιαστικά, παίζοντας με τις λέξεις, επαναφέρει το σενάριο της κατάρριψης, δικαιώνοντας τις τουρκικές αιτιάσεις. Αξίζει να δούμε το πώς μεταφράζεται η συνομιλία Αβραμόπουλου-Γιλμάζ:

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμέτ Γιλμάζ, του υπενθύμισε ότι οι έρευνες που διεξάγουν είναι εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας που σημαίνει ότι ελληνικό σκάφος θα είναι παρόν στο σημείο και εντός του ελληνικού FΙR και οποιαδήποτε κίνηση αεροσκάφους ή ελικοπτέρου για βοήθεια των ερευνών του πλοίου, απαιτεί την κατάθεση σχεδίου πτήσης από τουρκικής πλευράς σε διαφορετική περίπτωση τα αεροσκάφη θα αναχαιτίζονται. Πρακτικά του είπε “Προσέξτε τις κινήσεις σας για να μην έχουμε παλιά “ατυχήματα” όπως αυτό που συνέβη στο μαχητικό που ψάχνετε τώρα στο βυθό του Αιγαίο”!

Αξίζει να δούμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματα που απαιτούνται για το πώς παρουσιάζεται η πτώση του τουρκικού αεροσκάφους. Ενώ στην αρχική περιγραφή γίνεται λόγος για
«πτήση ελάχιστων δευτερολέπτων κι ενώ μέσα στα χειριστήρια του διθέσιου μαχητικού ηχούσαν σα τρελό το RWR της Loral που έδειχνε ότι εναντίον τους είχε εκτοξευθεί βλήμα αέρος-αέρος, καρφώθηκε στην ουρά του F-16. Το F-16D έγινε μια πύρινη μπάλα από την μέση και πίσω».
Τώρα πιο προσεκτικά και στρογγυλεμένα αναφέρεται ότι
«Βολή από βλήμα μικρής ακτίνας δράσης R-550 Magic II, από το ελληνικό μαχητικό; Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα».

Δεν είναι τυχαίο όμως ότι το έντυπο-σάιτ που με μεθοδικό τρόπο απαιτεί την προμήθεια γαλλικών φρεγατών αξίας 6-7 δις ευρώ, την προμήθεια αμερικανικών μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων, θέτει εκ νέου ζήτημα προμήθειας ρωσικών BMP! Eξάλλου ότι το παρατσούκλι του στην πιάτσα είναι ΠΡΑΒΔΑ…

Απαιτείται η εγρήγορση του αντιπολεμικού κινήματος και η καταδίκη των μισαλλόδοξων-πολεμοκάπηλων και επιχειρηματικών σχεδίων των εμπόρων του πατριωτισμού και του αίματος. Μόνη εγγύηση ειρήνης και ευημερίας των λαών είναι η κοινή πάλη του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα-Τουρκία ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, την κτηνώδη κρατική καταστολή και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *