Η τωρινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη, η πιο αδίστακτη και η πιο επικίνδυνη για τον εργαζόμενο λαό τη χώρα που έχει υπάρξει από την εποχή του εμφυλίου.

Τα χειρότερα που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΓΑΠ και οι συνέταιροι της τροϊκανοί δεν τα έχουμε δει ακόμα. Μια γεύση το τι μας περιμένει –αν τους αφήσουμε να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους- μας το λέει η φυλλάδα «Ελεύθερος Τύπος» σήμερα.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα όσα επικαλείται το δημοσίευμα που αναφέραμε. «Έκτακτα μέτρα-σοκ για εξοικονόμηση άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα επιβάλλει η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα…
Οι νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι δεδομένες τόσο στο Δημόσιο, με την περικοπή Δώρων και επιδομάτων στο νέο μισθολόγιο που έρχεται, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, μέσω των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης που επεκτείνονται, ενώ στο παρασκήνιο συζητούνται ακόμη και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Επιπλέον, ετοιμάζονται νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ για μεγάλο αριθμό προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και νέο ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές, με πλέον χαρακτηριστικό το ενδεχόμενο να μειώνονται, ή ακόμη και να μην ισχύουν καν, τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για τα παιδιά για φορολογουμένους με μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Δυστυχώς, τα χειρότερα έρχονται και είναι εύλογο όλα αυτά να προκαλούν μεγάλη ανησυχία στην κοινωνία…».

Κι ενώ τα λαϊκά νοικοκυριά και ο εργαζόμενος λαός οδηγείται σε εξαθλίωση, το ταξικό πρόσωπο της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου-Τσολάκογλου απεικονίζεται ολοκάθαρα στο παρακάτω δημοσίευμα του «Πριν»  επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά  ότι η τωρινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη, η πιο αδίστακτη και η πιο επικίνδυνη για τον εργαζόμενο λαό τη χώρα που έχει υπάρξει από την εποχή του εμφυλίου.

Το αναδημοσιεύουμε:

Nέο πακέτο ύψους 30 δισ. ευρώ χαρίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου στους τραπεζίτες, αυξάνοντας στα 108 δισ. τα χρήματα που έχουν πάρει την τελευταία τετραετία, αρχής γενομένης από το πακέτο των 28 δισ. που είχε εγκρίνει ο Γ. Αλογοσκούφης. Το γεγονός ότι οι ταμειακές ενισχύσεις είναι ίσες σχεδόν με τα χρήματα που μας δάνεισε η τρόικα, δείχνει ανάγλυφα ποιοί είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι της προσφυγής στο μηχανισμό ΔΝΤ – ΕΕ και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης που έχει επέλθει με την καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων, τη συγχώνευση – διάλυση των νοσοκομείων, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και το κλείσιμο των σχολείων.

Τα δώρα της κυβέρνησης προς την αστική τάξη δεν αφορούν μόνο τους τραπεζίτες. Περισσότερα από 5,5 δισ. ετησίως θα βάλει στην τσέπη η αστική τάξη με αφορμή τη μείωση των συντελεστών φορολόγησης από το 24% στο 20%. Η ίδια κυβέρνηση που αύξησε δύο φορές τους συντελεστές φορολόγησης του ΦΠΑ και τώρα, με το νέο μισθολόγιο, ετοιμάζεται να μειώσει ακόμη και στο μισό τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων χαρίζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα. Τόσο υπό τη μορφή της θεσμοθετημένης φοροαπαλλαγής όσο και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Υπό τις επευφημίες φυσικά της ΕΕ, που θεωρείται βέβαιο πως στην ιστορική σύνοδο κορυφής, που είναι σε εξέλιξη όσο γράφονται αυτές οι γραμμές, θα ψηφίσει τις οδηγίες φωτιά που αφορούν δήθεν την άνοδο της ανταγωνιστικότητας. Η ΕΕ διεκδικεί ρόλο πρωτεργάτη στην κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και στην επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα. Το μαρτυρά η πρόταση να συγκρίνεται η πορεία του εργατικού κόστους στις χώρες μέλη της ΕΕ με βάση την πορεία στους βασικούς εμπορικούς της εταίρους, δηλαδή την Κίνα!

Αυτή η πολιτική όμως δεν είναι αήττητη. Φάνηκε στην Πορτογαλία όπου ο Ζοζέ Σόκρατες, σύντροφος κι αυτός του Γ. Παπανδρέου (όπως ο Μπεν Άλι της Τυνησίας, ο Μουμπάρακ της Αιγύπτου) έφυγε, κάτω από την επίδραση των γιγαντιαίων διαδηλώσεων των προηγούμενων ημερών, με σκυμμένο το κεφάλι ακούγοντας γιουχαΐσματα μέσα στη Βουλή! Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τον Γ. Παπανδρέου.  

Η κυβέρνησή του να ανατραπεί από εργατικούς αγώνες!

Μία απάντηση στο “Η τωρινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη, η πιο αδίστακτη και η πιο επικίνδυνη για τον εργαζόμενο λαό τη χώρα που έχει υπάρξει από την εποχή του εμφυλίου.”

 1. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

  ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ;

  ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.

  ΑΛΛΑ,

  ΞΕΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150 ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΥΠΕΡΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
  ΑΝ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ…

  ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΓΕΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *