Τρομοκρατημένος ο στρατός κατοχής στην Κερατέα

Αυτά που γράφει σήμερα στο «Βήμα», ο γνωστός Β. Λαμπρόπουλος –επικαλούμενος απόρρητη έκθεση της ΕΛΑΣ- είναι τουλάχιστον εξωφρενικά.
Επειδή οι σχέσεις του συγκεκριμένου δημοσιοκάφρου με τους μηχανισμούς καταστολής είναι γνωστή, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι είναι γνήσια η απόρρητη έκθεση των μπάτσων που επικαλείται.

Εκεί, λοιπόν ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε: «Νέο ειδικό σχέδιο που προβλέπει τις αντιδράσεις σε ενδεχόμενη επίθεση στη βάση του ΧΥΤΥ στην Κερατέα με… τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια γεμάτα εκρηκτικά αλλά και εκτόξευση ρουκετών από γύρω λόφους έχει εκπονήσει τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ.!

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για επίθεση με τηλεχειριζόμενη βόμβα ή με Καλάσνικοφ εναντίον λεωφορείων των ΜΑΤ που κινούνται ή σταθμεύουν στην περιοχή…

Τις τελευταίες εβδομάδες η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να μελετά νέα σχέδια αντιμετώπισης της “κρίσης στην Κερατέα” που θεωρείται μια από τις σημαντικότερες που έχουν αντιμετωπίσει οι αρχές ασφαλείας τα τελευταία χρόνια. Εκτίμηση των αξιωματικών είναι ότι οι επιθέσεις θα πολλαπλασιαστούν, ενώ εκφράζονται (υπερβολικοί κατ’ άλλους) φόβοι ότι ίσως υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών και “επώδυνο” χτύπημα από κάποια ένοπλη οργάνωση με κύριο στόχο είτε τους αστυνομικούς είτε τα μηχανήματα και τον χώρο στο Οβριόκαστρο Κερατέας όπου σχεδιάζεται να κατασκευασθεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.

Ο κύριος φόβος της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι “η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει, και από τις μολότοφ να περάσουμε στις βόμβες και στα υποπολυβόλα από κάποια ένοπλη ομάδα που ίσως αναλάβει δράση”. Ετσι, λοιπόν, τις τελευταίες εβδομάδες ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί άρχισαν να εκπονούν σχέδια αντιμετώπισης διάφορων τύπου επιθέσεων “μεγάλου βεληνεκούς” στην περιοχή της Κερατέας, σχέδια που παραπέμπουν στα ακραία μέτρα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων υπό τον φόβο των “ασύμμετρων απειλών”.

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο, «στα επεισόδια, εκτός των κατοίκων της περιοχής, συμμετέχουν ομάδες αναρχικών και αλλοδαπών (Αλβανών) καθώς και ένας πυρήνας, κατ’ εκτίμησή μας, της επιτροπής κυνηγών και τέως μελών των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό συνάγεται και από τον τρόπο μεθοδικής καταδρομικής δράσης τους.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στηρίζουν αυτό το σενάριο και αποδίδουν τους φόβους τους στο γεγονός ότι -όπως λένε – “ανάμεσα στους κατοίκους της Κερατέας που πρωτοστατούν σε επιθέσεις είναι και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αεροπορίας που γνωρίζουν από τέτοιου είδους ενέργειες”! Σημειώνεται ότι οι ίδιοι φόβοι είχαν εκφραστεί για χτύπημα με αυτόν τον τρόπο του Ολυμπιακού Σταδίου κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων του 2004 όπως και άλλων ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Επρόκειτο για ένα τμήμα του περιώνυμου “σχεδίου Renegade” αντιμετώπισης των εναέριων απειλών. Τότε λοιπόν είχε αποφασιστεί να απαγορευθεί τελείως στους αερομοντελιστές να απογειώνουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα και να αφήσουν το χόμπι τους για μετά τη λήξη της διοργάνωσης.

Σε αυτήν την περίπτωση όμως δεν μπορεί να υπάρξει για τα… τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα “απαγόρευση πτήσεων” επ’ αόριστον στη ζώνη της Κερατέας. Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν να υπάρξει έλεγχος των χώρων του Οβριοκάστρου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως… πρόχειροι διάδρομοι απογείωσης των μικρών τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων».

Περιβόλι όσα αναφέρει το δημοσίευμα του Λαμπρόπουλου και διαβάζοντας το έχεις την αίσθηση ότι το σύνταξε ασφαλίτης της μετεμφυλιακής εποχής. 


Το πιο πιθανό είναι όλα τα παραπάνω να είναι φαντασιώσεις των μπάτσων που συνέταξαν την απόρρητη έκθεση, αλλά παρ’ όλα αυτά μας δείχνουν ότι ο στρατός καταστολής που υπάρχει στην περιοχή είναι κυριολεκτικά τρομοκρατημένος μπροστά στην πρωτόγνωρη λαϊκή αντιβία των κατοίκων

Μένει να δούμε αν κυβέρνηση μπροστά στον σκοπό της να εξυπηρετήσει τα σχέδια των εργολάβων … θα κατεβάσει τα τανκς γιατί αν κάνει δεκτές τις μπατσάδικες εκτιμήσεις μιλάμε ότι πρέπει να δεχθεί ότι υπάρχει προπαρασκευή εμφυλίου πολέμου στην περιοχή.

4 απαντήσεις στο “Τρομοκρατημένος ο στρατός κατοχής στην Κερατέα”

  1. Ο Δήμαρχος σήμερα κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές από εκείνους που προκαλούν επεισόδια (τι εννοούσε δεν ξέρω ακριβώς) ώστε να μην τους φέρνει εμπόδια κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *