Ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην δίκη για την υπόθεση των “Πυρήνων’

Δεν φτάνει το Βατερλό που έπαθαν πριν μερικές μέρες οι «αξιόπιστοι» μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής όταν βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν την εξέταση από τους δικηγόρους υπεράσπισης στην δίκη για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», ήρθε σήμερα και η κατάθεση της Αφροδίτης-Νίνας Χατζημιχελάκη, μητέρας του Μάνου Γιόσπα, που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το σκηνικό που έστησαν τα σαϊνια της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα όσα επικαλέστηκε στην κατάθεση της η μάρτυρας είναι ψέμα το ήταν παρoύσα, στην έρευνα που έκαναν οι άντρες της αντιτρομοκρατικής, όπως αναφέρει η έκθεση έρευνας και κατάσχεσης που συνέταξαν οι μπάτσοι μετά την έφοδο που έκαναν στο σπίτι του Χατζημιχελάκη, (αυτό που παρουσίασαν μετά σαν «γιάφκα» της οργάνωσης).

Σύμφωνα με την ίδια ήταν παρούσα μόνο της πρώτες ώρες της έρευνας και στην συνέχεια πήγε σπίτι της, που βρίσκεται πάνω απ’ το επίμαχο διαμέρισμα, καθώς βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Συμπλήρωσε στην κατάθεση της ότι όσο ήταν παρούσα η ίδια είδε μόνο μπάτσους και κανέναν από τους εννέα εισαγγελείς οι οποίοι, όπως αναφέρονται στην έκθεση, ήταν παρόντες κατά την έρευνα.

Όταν τέλειωσε όλο αυτό το σκηνικό και μετά δύο ημέρες μπάτσος της αντιτρομοκρατικής πήγε σπίτι της και της ζήτησε να υπογράψει ένα  δακτυλογραφημένο κείμενο 73 σελίδων το οποίο έφερε ως ημερομηνία την μέρα που είχαν μπουκάρει οι μπάτσοι στο σπίτι, δηλαδή δύο ημέρες νωρίτερα, και το οποίο κείμενο ήταν η έκθεση κατάσχεσης, δηλαδή τα «τεκμήρια» με τα οποία παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι. Φυσικά η ίδια αρνήθηκε να το υπογράψει. (Εδώ καλό είναι να θυμηθούμε μια παλιά μας ανάρτηση για το πώς οι μπάτσοι κατασκευάζουν «γιάφκες»).

Με αυτά τα δεδομένα οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υπέβαλαν ένσταση πλαστότητας του εγγράφου, κάτι που αν γίνει δεκτό απ’ το δικαστήριο τινάζει στον αέρα όλη την δίκη. (Κάτι που το βλέπουμε χλωμό).
Γι’ αυτό αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια της δίκης, την Δευτέρα, καθώς οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έχουν υποβάλει αίτημα να ‘ρθουν στο δικαστήριο και να καταθέσουν οι εννέα εισαγγελείς που φέρονται να υπογράφουν την έκθεση έρευνας και κατάσχεσης.

3 απαντήσεις στο “Ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην δίκη για την υπόθεση των “Πυρήνων’”

  1. όταν παίζεις καουμπόηδες και Ινδιάνους γιατι περί αυτου

    πρόκειται .Δυσφημίζεις κινήματα και κινδυνεύουν πολίτες απο παιδια

    μεγαλωμένα στα σπλάχνα της αστικής ταξης χωρίς να έχεις

    προλάβει να μάθεις τι σημαίνει ζωη ας προσεχές..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *