Λαμόγια και “απόρρητες δαπάνες”

  Μόλις πριν μερικές μέρες μάθαμε ότι και το υπουργείο του Γ. Πεταλωτή διαχειρίζεται κονδύλια «απόρρητων δαπανών». Το μάθαμε από την γνωστή αντιπαράθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου προπαγάνδας με τον γραφικό δημοσιοκάφρο του Kontra chanel, Στέφανο Χίο (λεπτομέρειες εδώ).

Σήμερα  από το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί πληροφορούμαστε τα θηριώδη ποσά «μαύρου χρήματος» που διακινούνται από το  ΥΠΕΞ με την αιτιολογία των «μυστικών κονδυλίων».  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «Περισσότερα από 200 εκατ. Ευρώ μοίρασε η παρεούλα του υπουργείου Εξωτερικών την τελευταία πενταετία» ενώ το «προβλεπόμενο για το 2011 “λάδι” το οποίο έχει στα χέρια του ο σημερινός ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, είναι 34 εκατ. Ευρώ, για αρχή, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για το 2011, τα οποία διατίθενται “για εθνικούς σκοπούς” με τη διαμεσολάβηση “γνωστών και φίλων”».

Αν και είναι ευνόητο ποια είναι αυτά τα γατόνια που παντελωνιάζουν αυτά τα τεράστια ποσά, εκτός από την κλίκα που τα διαχειρίζεται κανείς δεν ξέρει με ονόματα και διευθύνσεις τους αποδέκτες τους. Όπως καταλήγει το άρθρο της εφημερίδας «Οσοι από τους διπλωμάτες (συνδικαλιστές και άλλοι) ζητούν έλεγχο στον τρόπο διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων διώκονται ανηλεώς από το σύστημα είτε με πειθαρχικές ποινές είτε – το κυριότερο- με υπηρεσιακή περιθωριοποίηση (ψυγείο)».

Και το πάρτι που κάνουν μερικά λαμόγια με τις απόρρητες δαπάνες δεν προέρχεται μόνο από το ΥΠΕΞ. Όλα τα υπουργεία έχουν απόρρητες δαπάνες –λεφτά του σκληρά φορολογούμενου πολίτη- και αν δεν κάνουμε λάθος τα μεγαλύτερα ποσά των «μυστικών κονδυλίων» διακινούνται από το Υπουργείο Προστασίας του Συστήματος ή αλλιώς υπουργείο μπάτσων και καταστολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *