Λ.Κατσέλη: “Αν έχεις προσωπικότητα, θα βρεις δουλειά” (Βίντεο)

Ανέβηκαν οι τόνοι, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου βρίσκεται η Υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, καθώς δεν επετράπη η είσοδος σε αντιπροσωπεία του ΕΚΗ – “Ανεπιθύμητη η Υπουργός – 30.000 Ηρακλειώτες άνεργοι” γράφει το πανό που εξαπλώθηκε

Ανέβηκαν οι τόνοι, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου βρίσκεται η Υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, καθώς δεν επετράπη η είσοδος σε αντιπροσωπεία του ΕΚΗ – “Ανεπιθύμητη η Υπουργός – 30.000 Ηρακλειώτες άνεργοι” γράφει το πανό που εξαπλώθηκε

“Αν έχεις προσωπικότητα … διάβαινε” σαν να έλεγε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, προκαλώντας, βέβαια, ποικίλες αντιδράσεις. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ζητήθηκε από την Υπουργό να στείλει μήνυμα στους άνεργους νέους κι εκείνη αποκρίθηκε ότι “αν έχει προσωπικότητα κανείς, έχει τύχη να βρει δουλειά”!

Η ΚΡΗΤΗ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ

“Η Κρήτη είναι σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες περιοχές, δεν είναι απομονωμένη, έχει τις υποδομές και τη διέξοδο του τουρισμού” – είπε η κ. Κατσέλη αναφερόμενη στα πλεονεκτήματα και την οικονομική κατάσταση της Κρήτης. “Αυτό δε σημαίνει ότι στην Κρήτη δεν υπάρχουν προβλήματα” – πρόσθεσε η ίδια, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνονται μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας, για την οργάνωση υποδοχής τουριστών σε λιμάνια, αρχαιολογικούς και τουριστικούς χώρους.

Η Λούκα Κατσέλη αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου. “Στο μνημόνιο βρεθήκαμε επειδή ήμασταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν είχαμε επιλογή, πολλά από τα μέτρα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί πριν” – τόνισε η υπουργός, αναφέροντας μάλιστα ότι η ύφεση για το 2010 ήταν αναμενόμενη. Σύμφωνα, με την εκτίμησή της μάλιστα η κατάσταση θα αρχίσει να σταθεροποιείται στα τέλη του 2011 με αρχές του 2012.

Σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τέλος, η κ. Κατσέλη αναγνώρισε πως όταν υπάρχει ύφεση οξύνονται τα εργασιακά προβλήματα, “γι’αυτό η Ελλάδα έχει άτυπες εργασιακές σχέσεις και μεγάλα ποσοστά ανασφάλιστων εργαζομένων”. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ παράλληλα προωθείται η μηχανογραφική σύνδεση ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ περιφέρειας και Υπουργείου για την υλοποίηση των δύο κοινωνικών προγραμμάτων που ανακοινώθηκαν.

Οι επαφές τις κ. Κατσέλη με τους υπόλοιπους φορείς συνεχίζονται, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κι αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΔΙΚΑΙΩΜΑ”

“Μπαρούτι” μύριζε νωρίτερα η ατμόσφαιρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου το πρωί, επικράτησε ένταση εκ μέρους μελών του ΕΚΗ, στα οποία δεν επετράπη να εισέλθουν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, όπου σε εξέλιξη είναι ενημερωτική σύσκεψη με θέμα τα δύο νέα προγράμματα, με τα οποία το Υπουργείο στοχεύει να στηρίξει την εργασία.

Έξω από το Επιμελητήριο, αντιπροσωπεία του ΕΚΗ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ όταν κατόπιν τα μέλη του ΕΚΗ επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη σύσκεψη, συνάντησαν μπροστά τους “τοίχο” εκ μέρους των ανδρών της ασφάλειας.

Για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ τα χειρότερα απεφεύχθησαν χάρη στην καίρια παρέμβαση του υπεύθυνου του πολιτικού γραφείου της κ. Κατσέλη, ο οποίος ζήτησε να επιτραπεί στην αντιπροσωπεία του ΕΚΗ, να μπει στην αίθουσα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με μια διμοιρία ΜΑΤ να έχει παραταχθεί απέναντι από το κτίριο του Επιμελητηρίου, ενώ πριν λίγο διαμαρτυρόμενοι, μέλη της ομάδας “Δικαίωμα” εξάπλωσαν πανό στο οποίο αναγράφεται: “Ανεπιθύμητη η Υπουργός – 30.000 Ηρακλειώτες στο βωμό της ανεργίας”.


ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΗ

Καταγγέλλουμε τη φιέστα που διοργάνωσε σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο παρουσία της υπουργού εργασίας για την εξαγγελία προγραμμάτων για την απασχόληση. Αλλά και τους θεατρινισμούς της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στην είσοδο του Επιμελητηρίου για το λόγο οτι δεν καλέστηκαν στη σημερινή φιέστα. Τους αναγνωρίζουμε οτι είναι βασικοί συμπαραστάτες της κυβέρνησης και έχουν συμβάλει με όλες τους τις δυνάμεις στο να περάσει η κυβερνητική πολιτική.

Δεν είναι τυχαίο οτι καταψήφισαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργία στις 14 του Απρίλη με την αιτιολογία οτι οι αποφάσεις στις 25 Μάρτη της Κομισιόν ήταν “θετικές” για τους εργαζόμενους.

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση χαρίζει στους εργοδότες ζεστό χρήμα των εργαζομένων, η κυβέρνηση, Ε.Ε. που όλο το προηγούμενο διάστημα όπλισαν την εργοδοσία και συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο με ένα αντεργατικό οπλοστάσιο έρχονται τώρα με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ «ανάχωμα» στην ανεργία, όπως αρέσκεται να τα χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, που είναι στην πραγματικότητα προγράμματα ανακύκλωσης και άγριας εκμετάλλευσης των ανέργων να ρίξουν ψίχουλα στους εργαζόμενους.

Τα ίδια τα στοιχεία του ΟΑΕΔ αποδεικνύουν ποιος πληρώνει την καπιταλιστική κρίση, την πολιτική της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες και από την άλλη μεγαλώνουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Οι άνεργοι, να μην αποδεχτούν την θυσία των δικαιωμάτων τους για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Καμιά εμπιστοσύνη στη ΓΣΕΕ, Ε.Κ.Η. στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που στηρίζει αυτά τα προγράμματα ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΚΗ που μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο τα ψήφισε αλλά και τα προωθεί.

Ο δρόμος για τους ανέργους είναι η οργάνωση της πάλης για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την προστασία τους με την διεκδίκηση αιτημάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Για να αποτινάξουν από πάνω τους τα δεσμά του καπιταλιστικού συστήματος που τους κάνει τη ζωή μαρτύριο. Να μπουν αποφασιστικά στη μάχη μαζί τα συνδικάτα τους για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Πηγή

0 απαντήσεις στο “Λ.Κατσέλη: “Αν έχεις προσωπικότητα, θα βρεις δουλειά” (Βίντεο)”

  1. Ηταν, είναι και θα είναι… «σοσιαλισταράδες»

    «Αν κάνω μία αναδρομή προς τα πίσω, ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα είμαι εκείνος ο υπουργός Οικονομικών που θα κόψει τους μισθούς κατά 15%, τις συντάξεις 10%, θα αυξήσω τον ΦΠΑ κατά 4%, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 30% και όλα αυτά μέσα σε έξι μήνες. Και μετά από όλα αυτά, το ερώτημα που βάζω στον εαυτό μου είναι, αν όλα αυτά με κάνουν λιγότερο σοσιαλιστή»!

    Τάδε έφη, σε μια έκρηξη υπαρξιακής αγωνίας, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ακροατήριο των ευρω-σοσιαλιστών «συντρόφων» του.

    *

    Να, όμως, που ακόμα σε υπαρξιακού τύπου θεατρικές παραστάσεις, οι κυβερνώντες δεν έχουν καμία αναστολή να φλομώνουν στο ψέμα ακόμα και τον «ψυχολόγο» τους:

    Ψέμα πρώτο, ότι έκοψε «μόνο» κατά 15% και 10% μισθούς και συντάξεις ή ότι αύξησε «μόνο» κατά 4% τους έμμεσους φόρους. Τα έκοψε και τα αύξησε κατά πολύ περισσότερο, όπως πολύ καλά γνωρίζει (και γνωρίζουμε).

    Ψέμα δεύτερο, ότι «δεν μπορούσε να φανταστεί» τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης. Ας μην είναι τόσο μετριόφρων ο υπουργός. Αν μη τι άλλο του αναγνωρίζουμε ότι είναι αδίστακτα ευφάνταστος. Τόσο ευφάνταστος σε σημείο που η αντιλαϊκή πραγματικότητα της πολιτικής του να ξεπερνά κατά πολύ την όποια φαντασία!

    *

    Παρακάμπτουμε, εντούτοις, τα δύο ψέματα του κυρίου υπουργού και θα σταθούμε – με τη σημασία που του αρμόζει – στο κύριο θέμα:

    Στο υπαρξιακό του (σ.σ.: δεν είναι και μικρό πράγμα στα τόσα άλλα προβλήματα που έχουν να λύσουν όσοι μας κυβερνούν, να έχουν να λύσουν και τα υπαρξιακά τους).

    Ε, λοιπόν, διαβεβαιώνουμε τον κύριο υπουργό ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγωνιά. Δεν έχει κανένα λόγο να αναρωτιέται. Δεν έχει κανένα λόγο να τυραννιέται με τέτοιες σκέψεις.

    Τι πάει να πει «είναι λιγότερο σοσιαλιστής»;

    *

    Οχι, κύριε Παπακωνσταντίνου. Πιστέψτε μας. Δεν έχετε για τίποτα να αμφιβάλλετε. Δεν έχετε σε κανέναν να απολογείσθε.

    Σας το υπογράφουμε: Και εσείς, και ο πρωθυπουργός, και το υπουργικό σας συμβούλιο σύσσωμο, συθέμελο το ηγετικό κλιμάκιο που απαρτίζει το κόμμα σας, όλοι, είστε τόσο «σοσιαλιστές» σήμερα, όσο ήσασταν και χτες.

    Είστε τόσο «σοσιαλιστές» στην κυβέρνηση, όσο ήσασταν και στην αντιπολίτευση.

    Είστε τόσο «σοσιαλιστές» επί μνημονίου, όσο ήσασταν και προ μνημονίου.

    Το ίδιο «σοσιαλιστές» είστε. Ακριβώς το ίδιο.

    *

    Δε χωρά καμία αμφιβολία:

    Αν ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι λοιποί δεν ήταν τόσο «σοσιαλιστές» πριν γίνουν κυβέρνηση, θα ήταν αδύνατον να (δια)πράττουν όσα (δια)πράττουν αφότου γίνανε κυβέρνηση.

    «Σοσιαλιστές» ήταν κι όταν ως αντιπολίτευση διατράνωναν τον πολιτικό και ιδεολογικό τους συντονισμό με τους Μάνο και Ανδριανόπουλο, «σοσιαλιστές» είναι και τώρα που κάλεσαν το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για «βοήθεια».

    «Σοσιαλιστές» ήταν κι όταν παραχωρούσαν τη χώρα για να βομβαρδίζεται η Γιουγκοσλαβία, «σοσιαλιστές» και τώρα που παραχωρούν τη χώρα για να βομβαρδίζεται η Λιβύη.

    Ούτε «λιγότερο», ούτε «περισσότερο». Το ίδιο «σοσιαλιστές» είναι. Αν και τώρα – κατά μία εκδοχή – είναι «και πιο σοσιαλιστές»!

    Ο κ. Παπανδρέου, παραμονές του μνημονίου, το δήλωνε στη Βουλή (16/4/2010) ευθαρσώς:

    «Από την εμπειρία μου, έχω γίνει και πιο σοσιαλιστής απ' ό,τι ήμουν πριν» (!), κατακεραύνωσε το ακροατήριο ο πρωθυπουργός.

    Ας πάψει, επομένως, να βασανίζεται ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Γράφει:
    ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *