“Η Πολιτεία ‘εξαγόραζε’ την εικόνα των αθλητών”

Όχι ότι δεν τα ξέραμε, απλά καλό είναι να ακούγονται αυτές οι αλήθειες, και ακόμα καλύτερο να ακούγονται από τα χείλη κάποιου αθλητή, που μιλάει “εκ των έσω”:

“Η Πολιτεία ‘εξαγόραζε’ την εικόνα των αθλητών”

Καταγγελτικός για την στάση της Πολιτείας στην διαχείριση του αθλητισμού τις τελευταίες δεκαετίες και αποκαλυπτικός για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της ιστιοπλοϊας Κώστας Τριγκώνης.

Ο Κώστας Τριγκώνης σχολιάζοντας την θέση του αθλητισμού της Ελλάδας εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τόνισε:

“Έχω μεγάλη αγωνία για το μέλλον του αθλητισμού μας. Από τη μία λέω ότι είναι ευκαιρία να επέλθει η εξυγίανση καθώς το πράγμα είχε ξεφύγει με τις ασύστολες χρηματοδοτήσεις και τα προνόμια, αλλά από την άλλη φοβάμαι ότι η βίαιη προσαρμογή μπορεί να επιφέρει και καταστροφικά αποτελέσματα”.

Στη συνέχεια αναφερόμενος τόνισε: “Επί σειρά ετών το κράτος ‘εξαγόραζε’ την εικόνα των αθλητών. Το moto ήταν γνωστό. Η Πολιτεία έδινε απίστευτα οικονομικά κίνητρα για πρωταθλητισμό διεκδικώντας όμως τα επικοινωνιακά οφέλη από τις επιτυχίες των αθλητών. Το λέω αυτό παρότι και εγώ είμαι ευνοημένος από αυτό το σύστημα ανάπτυξης του αθλητισμού. Ειλικρινά όμως με ενοχλούσε”.

Όσο για το μέλλον ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής τόνισε: “Υπάρχουν μέσα στην κρίση και ευχάριστα μηνύματα για την κοινωνία. Τα παιδιά και ο νεαρόκοσμος είναι πλέον προβληματισμένα και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτά που φταίνε. Την ίδια ευθύνη η οποία για πολλά χρόνια ήταν ορφανή, καθώς όλοι έκαναν ότι δεν ξέρουν τίποτε για το έγκλημα”.

“Ο πρωταθλητισμός είναι από τα δυσκολότερα επαγγέλματα με τις περισσότερο αβέβαιες απολαβές. Μπορεί να προετοιμάζεσαι για μία μεγάλη διοργάνωση τέσσερα χρόνια και στο παραπέντε να έχεις ένα ατύχημα και να καταστραφούν τα πάντα”.

“Ο πρωταθλητισμός δεν σου δίνει πολλές ευκαιρίες. Είναι απόλυτος και σκληρός. Μετά από τον αγώνα περνάς από το ταμείο για να εισπράξεις την αποτυχία ή την δόξα και το χρήμα”.

Την ίδια ώρα, στα “πολύ ψιλά” πέρασε η είδηση για μία ακόμα αθλήτρια που βρέθηκε ντοπαρισμένη (τη Δεβετζή) – εγώ θυμάμαι και κάτι ντοκιμαντέρ που έβλεπα μικρός για το ντόπινγκ, τα “σκάνδαλα” στον αθλητισμό, κτλ και μας έλεγαν για το πως το παρηκμασμένο κράτος της πρώην ΕΣΣΔ ντόπαρε αθλητές προκειμένου να έχει επιτυχίες και να κάνει έτσι τον κόσμο να ξεχνά την εκμετάλλευση του…

Έλα όμως που αυτά τα φαινόμενα δεν είναι “αποκλειστικότητα” των “κακών κομμουνιστών” της πρώην ΕΣΣΔ…


Καλά περνάμε εμείς – λεφτά έχουμε, φήμη έχουμε, οπαδούς έχουμε, ξέπλημα χρήματος κάνουμε, κάνουμε και το κέφι μας με την ομάδα. Πρόσω ολοταχώς…

0 απαντήσεις στο ““Η Πολιτεία ‘εξαγόραζε’ την εικόνα των αθλητών””

  1. Οχι μόνο την εικόνα, αλλά και τους ίδιους τους αθλητές καμια φορά.Με τις ελληνοποιήσεις στο ποδόσφαιρο, με την προσθήκη ανδρών στην ομάδα άρσης βαρών στην ελλάδα, και στο Κατάρ νομίζω (η σε κάποια Αραβική χώρα οπου υπάρχει αφθονία πετρελαικων πηγών με οτι αυτό συνεπάγεται) προσφατα που ''μεταφέρθηκε'' όλη η ομάδα της Βουλγαρίας.

    Με το ντόπινγκ έχουν γίνει πολλά . Ειδικά στην Γερμανία , τη μητέρα του ντόπινγκ στην Ευρώπη. ΑΘλήτριες στην κολύμβηση είχαν πετάξει τσουτσούνι απο την πολύ ντόπα.

    http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=11258

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *