Για τα παραδοσιακά ΜΜΕ: “Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει”;

Νεότερα από το χώρο των ΜΜΕ, καθώς πλέον τα λουκέτα είναι κοντά και αυτό το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Όπως έχουμε ξαναπεί, οι δύο βασικές αιτίες για αυτή την κατάσταση είναι οι εξής:


Α) Τα κυρίαρχα ΜΜΕ λένε ψέματα, κρύβουν ή παραποιούν την αλήθεια και ο κόσμος το καταλαβαίνει αυτό ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα να μην τα εμπιστεύεται και άρα να απομακρύνεται από αυτά.

Β) Υπάρχει πλέον και η λύση του ίντερνετ που “ανεβαίνει”, και κόβει το μερίδιο για τα “παραδοσιακά” ΜΜΕ.

Είναι εξάλλου γνωστό πως τα κυρίαρχα ΜΜΕ είναι σε τεράστιο ποσοστό ζημιογόνα (πχ σε πρόσφατο άρθρο διαβάζουμε ότι οι πέντε μεγαλύτερες εκδοτικές εταιρίες είχαν ζημιές 107,7 εκατ. ευρώ για το 2010). Στην πραγματικότητα, πολλά από τα κυρίαρχα ΜΜΕ θα είχαν ήδη κλείσει αν δεν είχαν τις κρατικές επιδοτήσεις/διαφημίσεις, κτλ, και αν δεν ελέγχονταν σε μεγάλο ποσοστό από ολιγάρχες που “αντέχουν” το οικονομικό βάρος και τις ζημιές, προκειμένου να συνεχίζουν να διαδίσουν την ψεύτικη προπαγάνδα τους εις βάρος μας.

Ας δούμε και ένα σημερινό χιουμοριστικό άρθρο του “Πιτσιρίκου” επί του θέματος:

Αλήτες, ρουφιάνοι, σεκιουριτάδες!

Το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν συχνές αναφορές και καταγγελίες για τις απολύσεις δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων από τα ΜΜΕ, αλλά κανείς δεν αναφέρει πως γίνονται και πολλές προσλήψεις στα ΜΜΕ. Αυτό είναι άδικο για τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Υπάρχει ένας κλάδος εργαζομένων στα ΜΜΕ, ο οποίος όχι μόνο δεν κινδυνεύει με απολύσεις αλλά, αντιθέτως, αποκτά συνέχεια νέα μέλη.

Οι υπάλληλοι της ασφάλειας των κτιρίων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αυξάνονται διαρκώς. Όσο λιγοστεύουν οι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ, τόσο αυξάνονται οι σεκιουριτάδες έξω από αυτά.

Μάλλον, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ προσλαμβάνουν συνέχεια σεκιουριτάδες επειδή φοβούνται πως –τώρα που έχουν λίγους δημοσιογράφους- μπορεί να έρθει κάποιος και να τους κλέψει τους δημοσιογράφους.

Οι άνδρες της ασφάλειας των κτιρίων των ΜΜΕ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, για να μην υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των καναλιών, των ραδιοφώνων και των εφημερίδων.

Αντί να κάθονται να κωλοβαράνε όλη μέρα στην είσοδο του κτιρίου, μπορούν να γράφουν κανένα άρθρο για τις εφημερίδες και τα περιοδικά των αφεντικών τους. Ούτως ή άλλως, δεν τα διαβάζει κανείς – όσοι τ’ αγοράζουν το κάνουν για τις προσφορές.

Επίσης, οι σεκιουριτάδες μπορούν να κάνουν τους ηχολήπτες, τους εικονολήπτες, τους μουσικούς παραγωγούς, τους τηλεφωνητές και ό,τι άλλη δουλειά χρειάζεται.

Μια καλή λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας των δημοσιογράφων είναι να προσλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ δημοσιογράφους ως σεκιουριτάδες.

Ή, αντί να απολύουν έναν δημοσιογράφο, να τον στέλνουν από την αίθουσα σύνταξης στην είσοδο του κτιρίου για να τη φυλάει – δηλαδή, αντί για απόλυση, να γίνεται μετάταξη.

Το πρόβλημα είναι πως πολλοί από τους δημοσιογράφους που παραμένουν στα ΜΜΕ έχουν τους δικούς τους μπράβους, οπότε σύντομα στα ΜΜΕ οι μπράβοι και οι σεκιουριτάδες θα είναι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους.

Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θα είναι μια απεργία των μπράβων και των σεκιουριτάδων.

Οπότε τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν –και οι εφημερίδες δεν θα εκδοθούν- όχι επειδή θα απεργούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί αλλά επειδή θα απεργούν οι σεκιουριτάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *