Τέλος στις διώξεις των απολυμένων των «Αιολικών Νέων»

 Είχαμε αναφερθεί στην αναστολή έκδοσης σε μια απ’ τις μεγαλύτερες επαρχιακές εφημερίδες, τα «Αιολικά Νέα» και στην Κυριακάτική έκδοσή τους.
Οι εκδότες –ο Πασόκος Γιώργος Κονδυλούδης, άτομο με μεγάλες διασυνδέσεις στον κυβερνητικό κομματικό σχηματισμό και η γυναίκα του Τζούντυ- όταν είχαν βάλει λουκέτο στην εφημερίδα με ανακοίνωση τους δήλωναν πως ναι μεν η επιχείρηση είναι “κερδοφόρος”, αλλά διαπίστωσαν πως “με το υπάρχον προσωπικό δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η έκδοσή τους με την εγκυρότητα και τη γνωστή σε όλους ποιότητα που τις χαρακτηρίζει εδώ και 20 χρόνια”!

Με δυο λόγια. Στην σημερινή «σοσιαλιστική» εποχή ή είσαι πειθήνιο τσιράκι του εργοδότη σου και εκτελείς τις εντολές του όποιες είναι αυτές ή απολύεσαι! (πόσο μάλλον αν θεωρείσαι «διαμορφωτής της κοινής γνώμης).

Τα παραπάνω γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας. Την εξέλιξη της υπόθεσης την διαβάζουμε σε ανακοίνωση που μας έστειλε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου:

Τέλος στις διώξεις των απολυμένων των «Αιολικών Νέων»

 

Η Τοπική Επιτροπή Νομού Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις ενέργειες του εκδότη Γιώργου Κονδυλούδη να μηνύσει τους εργαζόμενους που απέλυσε προσχηματικά, με στόχο του την αποφυγή καταβολής των νόμιμων αποζημιώσεων.

Αφού ο εκδότης πέταξε εν ψυχρώ στο δρόμο 20 ανθρώπους, αφού έβαλε λουκέτο σε μια απο-δεδειγμένα κερδοφόρα επιχείρηση, αφού εκδικήθηκε με το χειρότερο τρόπο εργαζόμενές του επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ψευδείς συμβάσεις εργασίας με ειδικότητα άλλη από αυτή που πραγματικά ασκούσαν, αφού απαξίωσε, προσέβαλε, υποτίμησε δημοσίως τους εργαζόμε-νους αυτούς, αφού ακολούθησε όλη αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά σήμερα έρχεται να «ζητήσει και τα ρέστα». Επικαλείται προσβολές της τιμής και της υπόληψής του και εξαπολύει μηνύσεις για να καθυστερήσει, να συμψηφίσει και εντέλει να αποφύγει την καταβολή των απο-ζημιώσεων. Δηλαδή απώτερος σκοπός του, η ελεύθερη απόλυση εργαζομένων χωρίς καμία επιβάρυνση για πληρωμή αποζημίωσης. Βλέποντας… πιο μπροστά κι απ’ την κυβέρνηση, εγ-καθιδρύει από σήμερα τη χειρότερη δυνατή μορφή εργασιακού Μεσαίωνα που το ΠΑΣΟΚ με τη συνοδεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μας επιφυλάσσει για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ταυτόχρονα, βιώνουμε την πιο άγρια επίθεση και στο στοιχειώδες συνδικαλιστικό δικαίωμα της αλληλεγγύης. Το ΣΕΜΜΕΛ και τα μέλη της τότε διοίκησής του μηνύονται προσωπικά ως δήθεν συκοφάντες του κ. Κονδυλούδη, για ανακοίνωση συμπαράστασης που εξέδωσαν επί τη απο-λύσει των συναδέλφων τους. Τιμωρούνται παραδειγματικά που δεν κράτησαν… σιγή ίσων α-ποστάσεων, όπως θα έπρεπε να κάνει ένα καλό, βολικό, φρόνιμο και φιλο-εργοδοτικό σωματε-ίο. Ταυτόχρονα, επιχειρείται η καταφορά ενός πλήγματος κατά του συνδικαλιστικού λόγου και να εγχαραχτεί βαθιά στη συνείδηση των εργαζομένων ότι το δικαίωμα συμπαράστασης είναι επιτρεπτό όταν είναι ήπιο, άνευρο και εντέλει τόσο ακίνδυνο που δεν πετυχαίνει καν το σκοπό του. Επιχειρείται δηλαδή να προεξοφληθεί ότι σε περιπτώσεις οξείας αντιπαράθεσης, αυτή θα παίρνει τη μορφή προσωπικών διενέξεων και θα λύνεται στα ποινικά δικαστήρια.

Τις προσωπικές δημόσιες επιθέσεις του εκδότη στον απολυμένο σύντροφο Στρατή Σκουντια-νέλλη και τους αδιανόητους χαρακτηρισμούς, δε μπαίνουμε καν στον κόπο να τα σχολιάσουμε όσο δεν φανερώνουν τίποτα περισσότερο παρά το λυσσαλέο μίσος του κ. Κονδυλούδη για τις νικηφόρες, αδιαπραγμάτευτες, μαχητικές συλλογικές διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και ζητά άμεσα την παύση των διώξεων κατά των εργαζομένων και του ΣΕΜΜΕΛ και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων. Τα δικαιώ-ματα στην αποζημίωση αλλά και στη συνδικαλιστική αλληλεγγύη είναι αδιαπραγμάτευτα, κα-τακτήθηκαν με αιματηρές θυσίες και αγώνες της εργατικής τάξης και δεν πρόκειται να μείνουν λάφυρα στον κ. Κονδυλούδη μόνο και μόνο επειδή αποφάσισε να εξαπολύσει αυτό τον ανηλεή πόλεμο. Οι εργαζόμενοι θα νικήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *