Γ. Πεταλωτής: Επάγγελμα ψεύτης

Το έχουμε ξαναγράψει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας έχει το ταλέντο να λέει τα μεγαλύτερα ψέματα όπως και τις εξωφρενικές παπαριές του με την απόλυτη φυσικότητα.
Τον ακούσαμε, λοιπόν σήμερα να δίνει συνέντευξη στον ρ/σ «Real 97,8». Ας παραθέσουμε κάποια αποσπάσματα για να τα σχολιάσουμε:

Ν. Χατζηνικολάου: Ο πληθωρισμός πήγε από το 2% στο 5%. Η ανεργία είναι συν 200.000 άνεργοι. Τα Ταμεία είναι μέσα 1 δις ευρώ. Τα έσοδα είναι κάτω. Η ύφεση ήταν σχεδόν διπλή απ’ αυτή που περιμέναμε. Τι πήγε καλά, ακριβώς; Μπορείτε να μας πείτε;

Γ. Πεταλωτής: Κύριε Χατζηνικολάου, το Μνημόνιο ήταν αναγκαίο για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως ελληνική οικονομία. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Ν. Χατζηνικολάου: Πείτε μου σας παρακαλώ, υπάρχει η πιθανότητα με κεντρική απόφαση των Βρυξελλών, τον Ιούνιο ή σε άλλο χρόνο να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους συνολικά για τις χώρες που είναι σε πρόβλημα; Δηλαδή, για Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία;

Γ. Πεταλωτής: Δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη, καμία τέτοια συζήτηση σοβαρή και ουσιαστική.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε γ’ αυτές τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι «Τι πίνουν και δεν μας δίνουν» που έλεγε χτες ο Λάκης Λαζόπουλος.

Καλύτερα,όμως,  να αφήσουμε ένα δημοσίευμα απ’ το «Ποντίκι» -που υπογράφει το «Μαρικάκι»- να του απαντήσει:

Άντερο δεν πρέπει να του ‘χει μείνει του Ντομινίκ απ’ τα γέλια με το κυβερνητικό τσίρκο που σε περιβάλλον παγκοσμιοποίησης της πληροφορίας προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν παίζει αναδιάρθρωση. Ο Γιωργάκης νόμιζε ότι το έργο που του ανατέθηκε θα ήταν piece of cake αλλά πλέον ιδρώνει κάθε μέρα να καλύψει την αλήθεια την ώρα που ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ , αδιαφορεί πλήρως για τα προσχήματα καθώς ζυμώνει και την υποψηφιότητά του για τη γαλλική προεδρία.

Έτσι, ενώ η χώρα … σοριάζεται στα πόδια του κάθε πλιατσικολόγου – μεγαλοεπενδυτή εκπροσώπου της διεθνούς χρηματοπιστωτικής τοκογλυφίας ξεπουλώντας όσο όσο κρατική περιουσία και λαό, ο Ντομινίκ αφήνει τους (αν)εγκεφάλους της κυβέρνησης να τα βγάλουν πέρα με τις «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις που υποτίθεται επιβάλλονται λόγω κρίσης και σφυρίζει δήθεν αδιάφορα για την αναδιάρθρωση, ενώ ο ίδιος διδάσκει στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Τζόρτζ Ουάσιγκτον ότι η κρίση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα υπαγορεύει -«έστω και για λίγο»- λιγότερη αγορά και περισσότερο κράτος! Προφανώς, κάποιο συμφέρον είχε και δεν φώτισε εγκαίρως τον Γιώργο με αυτή τη γνώση.

Σύμφωνα με τον «γιατρό» που αρχικώς μας κάλεσε να μην αντιστεκόμαστε στο φάρμακο και μετά μας είπε ότι είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά, άρα δε σωζόμαστε με τίποτα «η παγκοσμιοποίηση μεγάλωσε το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών». Ενώ, λέει η παγκοσμιοποίηση «των ανταλλαγών συνδέεται κατ αρχήν με τη μείωση των ανισοτήτων, η πιστωτική παγκοσμιοποίηση, δηλαδή το μέγα γεγονός των πρόσφατων ετών, μεγάλωσε αντιθέτως αυτές τις ανισότητες». Οι οποίες ανισότητες συνεχίζει ο Ντομινίκ «μπορεί να ήταν μία από τις σιωπηλές αιτίες της κρίσης», άρα «η ανάπτυξη πρέπει να συνάδει με μία δίκαιη και πιο αναλογική κατανομή των εισοδημάτων όλων των κοινωνικών στρωμάτων». Ως εκ τούτου «σχεδιάζοντας ένα νέο μακροοικονομικό πλαίσιο για έναν νέο κόσμο, η πλάστιγγα θα κλίνει-έστω και λίγο- λιγότερο υπέρ των αγορών και πολύ περισσότερο υπέρ του κράτους».

Με άλλα λόγια εμείς πουλιόμαστε – με δική τους οδηγία – για να «σωθούμε» κι αυτοί κηρύσσουν την επιστροφή στο κράτος(κάτι πρέπει να χουν να ληστεύουνε, θα πείτε και ορθώς). Γιωργάκη μήπως είναι ώρα να διαδηλώσεις κατά του εαυτού σου(φτου σου, φτου σου);

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *