ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Νέα μήνυση κατά blog


Την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού τους βρίζει όλη μέρα κι όλη νύχτα, οι κυβερνώντες μήνυσαν τώρα ένα επαρχιακό blog, το respentza.blogspot.com.

Η αφορμή δεν ήταν μάλιστα καν κάποιο άρθρο του blog, αλλά σχόλια αναγνωστών του, του στιλ “Γαλάζια μούχλα” και “λαμόγια υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο”. Δεν πρέπει να είμαστε “υπέρ των blog” γενικώς και αορίστως, διότι αρκετά εξ αυτών εκτοξεύουν λάσπη, λένε ψέματα, κτλ. Ωστόσο, εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση.

Η αιτία είναι βέβαια ότι προσπαθούν σιγά-σιγά να ελέγξουν το ίντερνετ περισσότερο, φιμώνοντας μερικές “ενοχλητικές” φωνές ώστε να φοβηθούν και οι υπόλοιπες. Αυτά τα σχέδια δεν πρέπει να περάσουν, ειδικά σε μια κρίσιμη συγκυρία όπως η σημερινή…

Με μηνύσεις απειλείται η Ρεσπέντζα, ένα από τα γνωστότερα ιστολόγια της Χαλκιδικής

Τις αναρτήσεις του πληρώνει το καλό blog της Χαλκιδικής με τη ναυτική ονομασία ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ (μικρή κουζίνα πλοίου). Η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ ήταν το πρώτο blog που δημιουργήθηκε στη Χαλκιδική, αγαπήθηκε από τους Χαλκιδικιώτες ξεπερνώντας τα τρία εκατομμύρια επισκέψεις στο μικρό διάστημα της λειτουργίας του και, συγχρόνως, έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία άλλων είκοσι περίπου blog σε ολόκληρη τη Χαλκιδική

Αντιγράφουμε από το ιστολόγιο respentza.blogspot.com

«Από την πρώτη μέρα της εμφάνισής της στο διαδίκτυο, η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, αποτέλεσε το «κόκκινο πανί» εξ αιτίας του ότι είχε το θάρρος της γνώμης της και συγχρόνως λειτουργώντας πλουραλιστικά φιλοξενούσε και φιλοξενεί όλες τις απόψεις. Μέχρι σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στην διαδικτυακή ενημέρωση και σχολιασμό της Χαλκιδικής και οι διαδικτυακές συζητήσεις, μεταξύ των αναγνωστών της, δεν έχουν τελειωμό!
Ενόχλησε κατά καιρούς τους πάντες, βουλευτές της Χαλκιδικής, Νομάρχη, Δημάρχους και όλους όσους ασκούν εξουσία και έδωσαν δικαίωμα!
-Ανέδειξε το Δεκέμβρη του 2008, με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την αντιδημοκρατική συμπεριφορά Προϊσταμένου Γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος διέταξε ΕΔΕ σε βάρος καθηγητών που επέτρεψαν μαθητές να διαδηλώσουν στα γεγονότα του Δεκέμβρη. Ένα θέμα που ασχολήθηκαν όλα τα ΜΜΕ και αναγκάστηκε ο τότε υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης να ζητήσει την παραίτηση του Προϊσταμένου στα Ν. Μουδανιά.
-Ανέδειξε το τραγικό δυστύχημα νέου από τον Πολύγυρο ο οποίος σκοτώθηκε σε αφύλαχτο φρεάτιο του Δήμου και που ακόμα κανένας δεν ανέλαβε τις πολιτικές, τουλάχιστον, ευθύνες από τη Διοίκηση του Δήμου!
-Ασχολήθηκε σε χρόνο ανύποπτο και προειδοποιούσε για τη γνωστή ιστορία της «καπνοβιομηχανίας» στην Κασσάνδρα δύο τουλάχιστον μήνες νωρίτερα από τις συλλήψεις αποκαλύπτοντας την υπόθεση και την προσωπική επίσκεψη για το θέμα του πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου! Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και έχουν κατονομαστεί Ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας στη Χαλκιδική καθώς και αυτοδιοικητικοί της πρώην Νομαρχίας Χαλκιδικής!
-Ασχολήθηκε, δημοσιοποίησε και ανέδειξε καταγγελίες βουλευτή της Χαλκιδικής σε βάρος του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και τις οποίες καταγγελίες ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να δημοσιοποιήσουν τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια (υπάρχει σχετική καταγγελία του Βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη σε βάρος των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών).
-Αποτελεί το μοναδικό «βήμα» για τους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη οι οποίοι είναι κατά της επένδυσης χρυσού από την «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» (οι Επιτροπές Αγώνα κατά της επένδυσης έχουν καταγγείλει τον αποκλεισμό τους από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια) .
-Ήταν το μόνο blog που ανέδειξε (όταν όλοι σιωπούσαν και σιωπούν ακόμα) τη σοβαρότατη καταγγελία του πρώην Δημάρχου Πολυγύρου, Θωμά Καπλάνη, ο οποίος τόνισε σε τηλεοπτικό κανάλι πως: «Μία ομάδα ανθρώπων στη Χαλκιδική δρα οργανωμένα με αποκλειστικό σκοπό να κυριαρχήσει πολιτικά και οικονομικά και να μπορέσει να κερδίσει παράνομο περιουσιακό όφελος». Το βίντεο της δήλωσης αυτής «παίζει» ακόμα και σήμερα στην πρώτη σελίδα της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ!
Αυτήν την τακτική όμως σήμερα «καλείται» να πληρώσει το blog της Χαλκιδικής αφού έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος της για «συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση»!!! Και πώς προκύπτει η «δυσφήμιση»;
Όχι μέσα από τις αναρτήσεις της και για όλα τα παραπάνω αλλά από σχόλια αναγνωστών της οι οποίοι αποκάλεσαν «Γαλάζια μούχλα» το ψηφοδέλτιο του τωρινού Δημάρχου Πολυγύρου και πρώην Νομάρχη Χαλκιδικής ή «λαμόγια υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο», φράσεις της καθημερινότητας που πλέον καλώς ή κακώς έχουν μπει και στην πολιτική ορολογία.
Φυσικά μπροστά στην μήνυση εναντίον της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ δεν «μπαίνει» κάποιος πολιτικός- αυτοδιοικητικός του Δήμου αλλά η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου, και Δικηγόρος Τριανταφυλλιά Μυλωνά (και συνεργάτης του Στέγκου-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ), η οποία «θίχτηκε» από εκφράσεις όπως οι παραπάνω, και πιθανά σ’ αυτές τις «συκοφαντικές και δυσφημιστικές« φράσεις να αποδίδει και την κατάληψη της τελευταίας θέσης στις Δημοτικές εκλογές!
Το πιο αστείο της υπόθεσης: Μάρτυρας κατηγορίας ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου και Αναπληρωτής του Δημάρχου Χρήστος Βορδός!!! Ο οποίος, (σύμπτωση!!!) ήταν αντιδήμαρχος και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και αρμόδιος-υπεύθυνος για το αφύλαχτο φρεάτιο στο οποίο σκοτώθηκε ο 18χρονος και επέμεινε η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ να θίγει ως γεγονός!
Η δίωξη τουλάχιστον όπως δείχνουν τα στοιχεία έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά και μοναδικό σκοπό έχει τη φίμωση του blog.
Ο χρόνος θα δείξει αν μπορέσει η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ ν’ αντέξει σε τέτοιου είδους πιέσεις.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *