Μια προβοκάτσια που η ούγια της γράφει Καρατζαφύρερ

Είχαν κάνει σημαία δεξιά και ακροδεξιά μπλογκ στα όσα έγραψε η ιδιοκτήτρια του Μεγάρου της Υπατίας Χρυσάνθη Κωσταντακάτου-Ρουτζούνη. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της στο Facebook είχε δημοσιεύσει: «Προς τον κ. Τσίπρα και τους ‘αλληλέγγυους’’ των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ των απεργών, που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Όπως γνωρίζετε, το κτίριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ».

Επανερχόμενη αργότερα συμπληρώνει: «Εάν δεν επιστραφούν ΑΜΕΣΑ τα οικογενειακά κειμήλια, που ”υπεξαιρέθηκαν” από το Μέγαρο Υπατία κατά τη διάρκεια της παραμονής των 237 “μεταναστών απεργών πείνας”, θα ανεβάσω στο You Tube τα καταγραφέντα videos».
H ίδια η ιδιοκτήτρια του κτιρίου επανήλθε στο ζήτημα το βράδυ της Πέμπτης με νέα ανάρτηση η οποία ανέφερε: «η περιπέτεια της Υπατίας έληξε. Λίγοι αμετροεπείς είναι πλέον εκτός χώρας…», χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Στον αέρα πιάνουν, αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες της ιδιοκτήτριας της Υπατίας οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης και καταθέτουν ερώτηση στην βουλή, προς τον υπουργό Χρήστο Παπουτσή και παίρνοντας σαν δεδομένα τα όσα ισχυρίστηκε η ιδιοκτήτρια της Υπατίας ρίχνοντας την χολή τους ενάντια στους μετανάστες.
Γράφουν στην ερώτησή του ανάμεσα στα άλλα: «Σύμφωνα με καταγγελία της ιδιοκτήτριας του Μεγάρου Υπατία μέρος των 300, φερομένων ως απεργών πείνας, λαθρομεταναστών, τους οποίους εσείς παρανόμως ενετάξατε στο καθεστώς ανοχής, έκλεψαν αντικείμενα από το Μέγαρο. Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχει πιθανή διάπραξη εγκλήματος γεννάται εύλογα η απορία εάν θα συνεχίσετε να τους διατηρείτε παρανόμως προνομιακά στο καθεστώς ανοχής».

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή για να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα.

Τουλάχιστον δέκα μέρες μετά την αποχώρηση των μεταναστών απεργών πείνας από το Μέγαρο Υπατία και συγκεκριμένα την προηγούμενη Τετάρτη, «θυμήθηκε» η ιδιοκτήτρια της Υπατίας να αναφέρει αυτό το «γεγονός». Από την τοπική εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης» παίρνουμε τις παρακάτω πληροφορίες που μας δίνουν τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος!

«Όταν παραδόθηκε ο χώρος την ημέρα που αποχώρησαν οι απεργοί πείνας από το Μέγαρο Υπατία, εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης μαζί με τους απεργούς, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου κ. Ρουτζούνης και ο υπεύθυνος του κτιρίου κ. Γεωργιάδης ελέγξαμε όλοι μαζί το χώρο και διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε καμιά φθορά. Ο κ. Ρουτζούνης μας ευχαρίστησε για το σεβασμό που δείξαμε στο κτίριο και εμείς τον ευχαριστήσαμε για τη φιλοξενία. Το ίδιο βράδυ ο χώρος κλειδώθηκε με ευθύνη των ιδιοκτητών, ενώ την επόμενη Τρίτη μπήκαμε, καθαρίσαμε και τον εξωτερικό χώρο και φύγαμε» αναφέρει στο tvxs ο Νίκος Γιαννόπουλος που υπήρξε επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας.

«Η δημοσίευση στο facebook ενός κατά τα άλλα σοβαρού θέματος δεν αναδεικνύει σοβαρότητα. Από την άλλη πλευρά ξέρουμε καλά ότι το Μέγαρο Υπατία την ημέρα της αποχώρησης των απεργών πείνας παραδόθηκε επίσημα και εξετάστηκε η καλή κατάσταση στην οποία παραδόθηκε. Οι καταγγελίες ήρθαν περισσότερο από δέκα ημέρες μετά, μέσω Facebook και μάλιστα προκάλεσαν και ερώτηση στη Βουλή. Αυτό έχει μάλλον άλλες σκοπιμότητες» επισημαίνει ο Μάρκος Χατζησάββας από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

«Δέκα μέρες μετά είδαμε κι εμείς με έκπληξη την ανάρτηση στο Facebook. Επικοινώνησα αμέσως με τον κ. Ρουτζούνη, ο οποίος αφού μου ζήτησε συγνώμη για τον αιφνιδιασμό, μου είπε ότι εκείνη την ημέρα, δηλαδή την προηγούμενη Πέμπτη, η γυναίκα του διαπίστωσε ότι έλειπαν κάποια αντικείμενα. Δηλαδή, δέκα μέρες μετά, με το κτίριο ανοιχτό και κόσμο να μπαινοβγαίνει» υπογραμμίζει ο κ. Γιαννόπουλος ενώ σημειώνει ότι ο κ. Ρουτζούνης από την πλευρά του υποστήριξε πως η σύζυγός του έχασε την ψυχραιμία της και πως θα αποσύρουν την ανάρτηση από το Facebook.

«Το θέμα έκλεισε για μας διότι και φωτογραφίες από το χώρο έχουμε πάρει και καμιά πόρτα δεν είχε ανοίξει ενώ όλα τα αντικείμενα που ανήκαν στην οικογένεια Ρετζούνη βρίσκονταν σε χώρους που δεν είχαν πρόσβαση οι απεργοί πείνας. Αφού κάναμε τον έλεγχο, παραδόθηκε το κτίριο και μας ευχαρίστησαν το ζήτημα τελείωσε. Δεν ξέρω τι εξυπηρετεί αυτή η δήλωση τώρα κι ούτε πρόκειται να κάνουμε δίκες προθέσεως σε κανέναν. Πάντως είναι απαράδεκτο δέκα μέρες μετά την παράδοση του χώρου να σπιλώνονται απεργοί πείνας και αλληλέγγυοι άνευ νοήματος και να δίνεται τροφή στα ‘σαρκοβόρα’ του ΛΑΟΣ» καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

«Το ΛΑΟΣ δεν μπορεί να συμβιβαστεί με μια δίκαιη νίκη ενός πολύ σκληρού αγώνα που έδωσαν 300 άνθρωποι για αξιοπρεπή ζωή και προσπαθεί με χίλιους δυο τρόπους να επαναφέρει το ζήτημα αυτό» υποστηρίζει ο Μάρκος Χατζησάββας.

0 απαντήσεις στο “Μια προβοκάτσια που η ούγια της γράφει Καρατζαφύρερ”

  1. καλα ποσο βιτσιοζα ειναι η κυρια βιντεοσκοπουσε ανθρωπους που μπορει και να πεθαιναν και θελει τα ασημικα της ουστττττττττττττ

  2. Και καλά στο φατσοβιβλίο έκαναν ανακοίνωση-καταγγελία; Δεν υπάρχουν ειδικοί θεσμοί για καταγγελίες; Ούτε στον τύπο; Κάτι άλλο παίζεται. Ένας σοβαρός ιδιοκτήτης δε θα το έκανε στο facebook. Εξετάστε το καλύτερα.Η προβοκάτσια είναι ή κάτι άλλο (όπως συχνά βλέπουν στα γνωστά μεγάλα σκανδαλοθηρικά blogs).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *