Η Τζούλια Αλεξανδράτου λέει την αλήθεια: Στόχος είναι τα λεφτά

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Τζούλια…

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση σε ένα μικρό παιδί είναι «τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Οι απαντήσεις ποικίλλουν, ανάλογα με τα όνειρα και τα πρότυπα του κάθε πιτσιρίκου ή πιτσιρίκας. Αυτή η πολυσυλλεκτικότητα άλλωστε είναι από τα καλά της καπιταλιστικής κοινωνίας. Άλλο παιδάκι θέλει να γίνει γιατρός, άλλο δικηγόρος, άλλο αστροναύτης, άλλο ποδοσφαιριστής, άλλο ηθοποιός κ.ο.κ.

Τα όνειρα δεν κοστίζουν και ίσως για αυτό δεν έχουν όρια. Μεγαλώνοντας όμως –έστω και λίγο- τα παιδιά προσγειώνονται σιγά – σιγά στην πραγματικότητα και τα όνειρα αλλάζουν. Όπως και τα πρότυπα. Και επειδή πρέπει από μικροί να παίρνουμε τον… σωστό δρόμο, μια 14χρονη μαθήτρια από την Κόρινθο είπε να ξεκινήσει την επαγγελματική αναζήτηση με το κατάλληλο πρότυπο: Την Τζούλια (παρά την συνεπωνυμία δεν υπάρχει συγγένεια-φευ).

Γύρισε λοιπόν με το κινητό της βίντεο στο οποίο παίρνει ιδιαίτερα ακατάλληλες πόζες, το βίντεο, όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική εφημερίδα της Κορίνθου sfendona.gr έκανε το γύρο του σχολείου και φυσικά προκάλεσε σάλο… Μάλιστα λέγεται ότι η επίδοξη διάδοχος της Τζούλιας ετοιμάζεται για πιο «προχωρημένα» γυρίσματα.

Το καλύτερο όλων είναι, σύμφωνα πάντα με την κορινθιακή εφημερίδα, ότι η μητέρα της κοπέλας δεν βρήκε κάτι κακό στις πράξεις της κόρης της και ανέφερε στο συμβούλιο των καθηγητών ότι «η κόρη της έχει ταλέντο και απλά… μιμείται την Τζούλια».

Κατόπιν (και) αυτού, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Η νέα γενιά μεγαλώνει με σωστά πρότυπα και θα δοξάσει την Ελλάδα στα πέρατα της γης…

Αυτά μας λέει το “Ποντίκι”, το οποίο βέβαια περισσότερο ηθικολογεί στο άρθρο του, αποφεύγοντας να θίξει το πιο καίριο ίσως ζήτημα που προκύπτει από την όλη υπόθεση:

Το ότι δηλαδή η καπιταλιστική κοινωνία με την καταπληκτική “πολυσυλλεκτικότητα” της, έχει ως σημαντικότερη αξία της το χρήμα (εξ ου και ο χαρακτηρισμός του ανθρώπου εντός του καπιταλισμού ως “homo economicus”, κτλ).

Από τη στιγμή λοιπόν που η Τζούλια “έδειξε το δρόμο” για την απόκτηση χρήματος (και “δόξας” – που και αυτή μπορεί βέβαια να μεταφραστεί σε χρήμα), είναι εντελώς αναμενόμενο το ότι και άλλες ωραίες γυναίκες θα θελήσουν να ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο, ως τον πιο “αποδοτικό” δρόμο για να πετύχουν το στόχο τους, την απόκτηση χρήματος.

Τα υπόλοιπα είναι απλά ηθικολογίες, από ανθρώπους που αρνούνται να παραδεχτούν το προφανές: Ότι δηλαδή όλες οι υπόλοιπες “μεγάλες αξίες” είναι κατώτερες από το χρήμα στον καπιταλισμό.

Το κυνήγι αυτό του χρήματος γίνεται η υπέρτατη αξία, και στην πραγματικότητα αποτελεί ισχυρότατο κίνητρο για να μας δώσει ο καπιταλισμός την τεράστια (καπιταλιστικού τύπου) ανάπτυξη που μας έχει δώσει.

Πλέον όμως, το κυνήγι αυτό έχει οδηγηθεί σε σαπίλα – όπως μάλλον έχει αρχίσει να καταλαβαίνει καλά ακόμα και ο πιο αδαής και ανυποψίαστος.

Κάντε τα κουμάντα σας – γιατί όταν το “ανατολικό μπλοκ” έπεσε, οι καπιταλιστές πήραν ως “λάφυρα” -όπως κάθε κατακτητής που σέβεται τον εαυτό του- αμέτρητες Ρωσσίδες, Βουλγάρες, Ουκρανίδες, κτλ.

Τώρα οι καπιταλιστές βαδίζουν προς μία ακόμα ιστορική νίκη τους (ήττα μας). Ετοιμαστείτε: Οι Τζούλιες θα έχουν “δουλειά” για να βγάζουν τα “προς το ζην”, τουλάχιστον για όσο αντέχουν, σωματικά και ψυχικά. Να λοιπόν ένα “καλό πρότυπο”…

Εκτός και αν δε σας αρέσει – οπότε ετοιμαστείτε για την αναπόφευκτη σύγκρουση.

Εδώ και ένα από τα πιο ειλικρινή και ωμά τραγούδια των τελευταίων ετών -“τροφή για σκέψη”:

Τζούλια Αλεξανδράτου – Στόχος είναι τα λεφτά

Τι ωραίο αμάξι που εχεις να προσεχεις να μην τρεχεις
και το σπιτι σου μοιαζει με πυργο
μου αρεσεις δεν στο κρυβω
Τα καλα εστιατορια ξερεις και σαμπανια μου προσφερεις
ποιο καταλληλος αντρας για μενα δεν υπαρχει απο σενα

Γυναικεια ψυχολογια style,χρημα και γοητεια
Η γυναικεια ψυχολογια δεν την αντεχει την δυστυχια

Στοχος ειναι τα λεφτα ετσι μου ειπε η μαμα
ετσι μου ειπε κ ο μπαμπας
που απο τον αλλο αγαπας
Στοχος ειναι τα λεφτα που να πας χωρις αυτα
δεν αγαπησε κανεις τους φτωχους τους συγγενεις

Τι ωραια πισινα που εχεις το ph της να ελεγχεις
ενα γηπεδο ειναι ο κηπος
εισαι ο δικος μου ο τυπος
Τι πανακριβα δωρα που παιρνεις ποσο με κακομαθαινεις στο πλευρο σου την θεση θα παρω με δεσποτη και κουμπαρο

Γυναικεια ψυχολογια style,χρημα και γοητεια
Η γυναικεια ψυχολογια δεν την αντεχει την δυστυχια….

ρεφρεν(x2)

0 απαντήσεις στο “Η Τζούλια Αλεξανδράτου λέει την αλήθεια: Στόχος είναι τα λεφτά”

  1. Σ’ μια αγορά εργασίας πχ οίκο ανοχής ένας επιχειρηματίας – πελάτης κάνει μια συμφωνία με το κράτος – προαγωγό . Ο επιχειρηματίας πελάτης, θα πληρώσει ένα ευτελές ποσό τόσο στο κράτος – προαγωγό -ΙΚΑ- όσο και στον εργαζόμενο εκδιδόμενη – μισθός, για να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του εργαζόμενου για όσο χρόνο θέλει, μέχρι δηλαδή να έρθει σε οργασμό. Με το πέρας των εργασιών ο επιχειρηματίας θα πληρώσει τον εργαζόμενο, και αν είναι κουβαρντάς θα αφήσει και φιλοδώρημα – αποζημίωση. Οι εργασίες – πήδημα, θα γίνουν σε χώρο που θα επιλέξει ο πελάτης , πχ έδρα της επιχείρησής του – σπίτι. Οι συνθήκες εργασίας, κρεβάτι καρέκλα, πάτωμα , το ωράριο μεσημέρι ή νύχτα, καθώς και ο τρόπος εργασίας γλείψιμο στο αφεντικό – στοματικός έρωτας, μαστίγωμα κλπ θα είναι στην επιλογή του πελάτη και ανεξαρτήτως της ψυχικής ή σωματικής κατάστασης – πονοκέφαλος κούραση του εργαζόμενου – εκδιδόμενης . Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δεν τελέσει το έργο ή υπάρξει διαφορά, ο επιχειρηματίας πελάτης μπορεί να παραπονεθεί στο κράτος – προαγωγό για περαιτέρω κυρώσεις στην εκδιδόμενη δηλαδή πρόστιμο -χαράκωμα
    Το παρόν αποτελεί ένα παράδειγμα νέας συμβάσεως υπό την πεφωτισμένη οδηγία του ΔΝΤ και του καπιταλισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *