Περί Παπούλια και Συντάγματος

Του Γ.Γ.

Δεν έχουν και ιδιαίτερη βαρύτητα τα όσα ακούσαμε να λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθήνας Κ. Μπέης (δείτε το βίντεο) για συνταγματική τάξη και σεβασμό στους θεσμούς, βάζοντας στο στόχαστρο του τον πρόεδρο της δημοκρατίας, που επικύρωσε με την υπογραφή του το μνημόνιο.


Η αστική τάξη συντάγματα και νόμους τα χρησιμοποιεί όποτε και με όποιο τρόπο θέλει.

Ο Παπούλιας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια «μαριονέτα με προφίλ» που τον βάζουν να παίζει ντόπια και ξένη πλουτοκρατία όποιον ρόλο θέλουν κάθε φορά. Είναι πρόεδρος της δημοκρατίας τόσα χρόνια και απέφυγε έως τώρα να πάρει θέση σε κορυφαία ζητήματα που συγκλόνισαν τη χώρα.
Γιατί δηλαδή τώρα ο κ. Μπέης περίμενε ο Κ. Παπούλιας να αντιδράσει και επικαλείται τον θεσμικό του ρόλο;

Πήρε θέση, ο Κ. Παπούλιας, για μια σειρά ουσιαστικά ζητήματα που απασχόλησαν την πολιτική επικαιρότητα; Από τα σκάνδαλα μέχρι τις σκληρές επιθέσεις της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους. Ούτε οι απαγωγές των Πακιστανών συγκίνησαν τον πρόεδρο, ούτε ο αντιασφαλιστικός νόμος, ούτε τα σκάνδαλα τύπου δομημένων ομολόγων, Siemens, Βατοπεδίου κ.λ.π.

Γ’ αυτό λέμε ότι η θεσμολαγνεία όχι μόνο δεν έχει κανένα νόημα αλλά οδηγεί και αποπροσανατολιστικά.

Και επειδή ο Κ. Μπέης την όλη κριτική του την επικέντρωσε ότι ο Κ. Παπούλιας δε σεβάστηκε το Σύνταγμα ας θυμηθούμε μια σχετική σωστή τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα.

0 απαντήσεις στο “Περί Παπούλια και Συντάγματος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *