Ανακοίνωση του Συλλ. Υπαλλ. Βιβλίου – Χάρτου για την Απεργία στον Παπασωτηρίου

Η Απεργία στον «Παπασωτηρίου» δείχνει το δρόμο, για την συλλογική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής χαιρετίζει τους εργαζόμενους στις εταιρείες «Παπασωτηρίου Α.Ε.» και «Παπασωτηρίου Ο.Ε.» που με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα συμμετείχαν καθολικά στην σημερινή πρώτη 24-ωρη προειδοποιητική απεργία τους, παρά τις πιέσεις και τους εκφοβισμούς της εργοδοσίας.

Η καθολική συμμετοχή και η αποφασιστικότητα των εργαζόμενων στα κεντρικά γραφεία και την αποθήκη της εταιρείας, με την στήριξη και συμπαράσταση του Συλλόγου μας και άλλων συνδικάτων, εργαζόμενων και ανέργων, έδωσαν ένα πρώτο αλλά σαφές μήνυμα στην εργοδοσία ότι τα άδικα, αυθαίρετα και αντεργατικά μέτρα που πήρε δεν θα περάσουν!

Η άδικη και εκβιαστική εργοδοτική απόφαση για μείωση των μισθών, για βλαπτική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων σε μερικής απασχόλησης και η μονομερής εκ περιτροπής εργασία που υλοποιεί η διοίκηση της επιχείρησης βρίσκουν το σύνολο των εργαζόμενων αντίθετους. Η μάχη για την κατάργηση αυτών των μέτρων θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, εφ΄ όσον η εργοδοσία δεν υποχωρήσει από το πετσόκομμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας.

Η απεργία και οι κινητοποιήσεις στον «Παπασωτηρίου», δείχνουν το δρόμο για ολόκληρο τον κλάδο, για όλους τους συνάδελφους-σσες στις επιχειρήσεις που σήμερα μεταφέρουν το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους, για να «ξεμπερδεύουν» με τις υποχρεώσεις απέναντί μας και τα δικαιώματα που έχουμε ως εργαζόμενοι. Το μήνυμά μας είναι σαφές: δεν αντέχουμε άλλες μειώσεις στις αποδοχές, δεν ζούμε με ακόμα χειρότερους όρους εργασίας. Να πληρώσουν αυτοί που έχουν, οι εργοδότες. Να μειωθούν τα κέρδη και όχι οι μισθοί μας και η ζωή μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του βιβλίου να μην υπογράψουν την καταδίκη τους με ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών και άλλα αντεργατικά μέτρα. Να παλέψουμε για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης και της «τρόικας» που δίνουν τη δυνατότητα στην εργοδοσία να αλλάζει τις εργασιακές μας σχέσεις, να ελαστικοποιεί τη δουλειά και τη ζωή μας, να καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά και ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Να συσπειρωθούν και να διαλέξουν την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Ενισχύουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας.
 
Όλοι στον αγώνα. Όλοι στο Σύλλογο.
 
Συνελεύσεις εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς.
 
Συντονισμός και κλιμάκωση τώρα!
 
Ο αγώνας συνεχίζεται!
 
 
 Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής
 
Αθήνα, 14 Απρίλη 2011
 
_______________________________
 
περισσότερα εδώ: bookworker.wordpress.com 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *