Έχουν το θράσος να εμφανίζονται μπροστά στο λαό!

Με τον προκλητικό τίτλο «Πορεία προς το λαό» ονόμασε η αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις εξορμήσεις των κυβερνητικών στελεχών που ξεκίνησαν αυτές τις μέρες. Θορυβημένη από το κλίμα οργής και αγανάκτησης που δικαιολογημένα κυριαρχεί στις συνειδήσεις λαού και νεολαίας εξαιτίας της ανελέητης αντιλαϊκής επίθεσης που δεν έχει τελειωμό, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να εμφανιστεί «κοντά στο λαό».

Έχει όμως κι ένα ακόμη λόγο: θέλει να προετοιμάσει το κλίμα λίγο πριν το νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που θα ανακοινώσουν αύριο Παρασκευή και θα εφαρμόσουν άμεσα, πριν το καλοκαίρι. Μέτρα που επιβάλλει το «Σύμφωνο για το ευρώ» που συνυπέγραψε τέλη Μάρτη η κυβέρνηση. Μέτρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΔΝΤ και της ΕΕ, τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου. Μέτρα που θα σημάνουν ένα εφιαλτικό τοπίο για το λαό και τους εργαζόμενους: που θα επεκτείνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια, που θα ισοπεδώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πρόνοια.

Έχει, λοιπόν, το θράσος ο Λοβέρδος (ο νυν Υπουργός Υγείας και πρώην Υπουργός Εργασίας) να επισκέπτεται την περιοχή μας για να «διαφημίσει» την πολιτική τους. Πολιτική που στο χώρο της Υγείας έχει να επιδείξει ό,τι πιο αντιδραστικό και απάνθρωπο έχουμε δει μέχρι σήμερα.

– Κλείνοντας τα νοσοκομεία το ένα μετά το άλλο ή καταδικάζοντας τα σε διάλυση, χωρίς προσωπικό, χωρίς υλικά ακόμη και για τις στοιχειώδεις ανάγκες. Το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο που είναι λίγο πριν το κλείσιμο ή το Θριάσιο με το απλήρωτο προσωπικό είναι μόνο μερικά από τα δείγματα της εφιαλτικής συνέχειας.

– Διαλύοντας τα ασφαλιστικά ταμεία και τις υγειονομικές τους υπηρεσίες. Τα νοσοκομεία του ΙΚΑ κλείνουν, οι γιατροί δεν φτάνουν για να καλύψουν τις υπερπολλαπλάσιες ανάγκες που δημιούργησε το σπρώξιμο στο ΙΚΑ των ασφαλισμένων από δεκάδες άλλα ασφαλιστικά ταμεία, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ συρρικνώνονται (στην περιοχή μας έχουμε την μεταφορά του ΙΚΑ Καματερού στα Άνω Λιόσια ταλαιπωρώντας ακόμα περισσότερο τους ασφαλισμένους).

– Επιβάλλοντας νέα χαράτσια στους εργαζόμενους, όπως με το εισιτήριο των 5 ευρω στα δημόσια νοσοκομεία ή με την περικοπή εκατοντάδων φαρμάκων, εξετάσεων και επεμβάσεων από τις λίστες που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τη ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν το δικαίωμα στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θύματα της ανεργίας και της ανασφάλιστης-μαύρης εργασίας, που δεν τους επιτρέπουν να καλύψουν το συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ενσήμων που επέβαλαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

• Να πούμε όχι σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική που ξεθεμελιώνει τα δικαιώματά μας!
• Να αντισταθούμε στο μέλλον της φτώχειας και της εξαθλίωσης που θέλουν να μας επιβάλουν.
• Δεν θα φορτωθούμε εμείς την κρίση που γέννησε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημά τους.
• Να οργανώσουμε τους αγώνες μας! Να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια! Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Γιατί αν τις αφήσουμε σε αυτούς, αυτό που μας περιμένει είναι ακόμη χειρότερο!

Το παραπάνω κείμενο μοιράστηκε χθες στους Αγίους Αναργύρους.

Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

0 απαντήσεις στο “Έχουν το θράσος να εμφανίζονται μπροστά στο λαό!”

 1. Αυτό, κυρίες και κύριοι, έχει ένα μόνο όνομα: «ΠΑΣΟΚ»

  Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
  Σήμερα κληρώνει! Η βαθιά περισυλλογή του Μέγα Τιτουλάριου φτάνει στο τέλος της. Ο ελληνικός λαός ας ετοιμάζει την καμπούρα του.
  Εντός της ημέρας οι Οφφικιάλοι, οι Εξωκατάκοιλοι Αρχοντες, ο Μέγας Χαρτοφύλαξ, ο εξίσου Μέγας Νοτάριος, οι νομοφύλακες, οι χαρτουλάριοι και το λοιπό αρχοντολόι των «σωτήρων» του τόπου θα βγάλουν το λογαριασμό.
  Αμα τη λήξει της συνεδριάσεως, μόλις θα έχει κάτσει η μπίλια πάνω στη ρουλέτα της λεηλασίας, τα πάντα θα είναι έτοιμα για να ανακοινωθεί το ακριβές ποσό των πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων της νέας «λυπητερής».

  *
  Εν αναμονή του καπνού που θα βγει από το κονκλάβιο, λίγο πριν το «Habemus papam», ας θυμηθούμε επί τροχάδην πώς φτάσαμε σε αυτό το – κατά δήλωση του κυρίου πρωθυπουργού – «δεύτερο ημίχρονο».
  Ας θυμηθούμε, δηλαδή, πώς από τη φαρσοκωμωδία «δεν θα παρθούν νέα μέτρα», φτάσαμε στα προαποφασισμένα και προειλημμένα νέα – πιο άγρια και πιο απάνθρωπα – μέτρα:
  *
  «Η Ελλάδα έκανε το χρέος της, όλα όσα συζητήθηκαν (σ.σ.: στο συμβούλιο της ΕΕ) δεν μεταφράζονται σε νέα μέτρα».
  (Γιώργος Παπανδρέου, συνέντευξη στις Βρυξέλλες, 4/2/2011)
  *
  «Ο,τι και να γίνει, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο – έχουμε δεσμευτεί. Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, γιατί είναι θέμα επιβίωσης της χώρας, αλλά μέχρι εκεί!».
  (Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στη Συνάντηση Νέων Επιχειρηματιών, 21/10/2010)
  *
  «Παρά τις νέες διορθώσεις της Eurostat, θα κατακτήσουμε τους στόχους που θέσαμε φέτος για το έλλειμμα και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον Ελληνα πολίτη».
  (Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, 7/10/2010)
  *
  «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα».
  (Γιώργος Παπανδρέου, συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, 12/9/2010)
  *
  «Οι αλλαγές εγγυώνται ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα».
  (Γιώργος Παπανδρέου, δηλώσεις μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, 18/6/2010)
  *
  «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχουν νέα μέτρα. Τέλος πια μ' αυτήν την τρομολαγνεία».
  (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνέντευξη Τύπου, 6/7/2010)
  *
  «Εάν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει».
  (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην τηλεόραση του «Σκάι», 10/5/2010)
  *
  «Δεν υπάρχει νέο μνημόνιο δεν υπάρχουν νέα μέτρα»
  (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ομιλία στη Βουλή, ένα μήνα μετά την ψήφιση του μνημονίου, καλοκαίρι 2010)
  *
  «Να τελειώσει αυτό το καλαμπούρι με τα νέα μέτρα, δεν υπάρχουν νέα μέτρα».
  (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνέντευξη στο MEGA, 30/11/2010)
  *
  «Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε νέα μέτρα».
  (Γιώργος Πεταλωτής, συνέντευξη στον «Σκάι», 22/5/2010)
  *
  «Δεν θα γίνει καμία περικοπή μισθών και συντάξεων, δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα».
  (Γιώργος Πεταλωτής, ενημέρωση πολιτικών συντακτών, 20/10/2010)
  ***
  Κατόπιν τούτης της περιήγησης στο μαγικό κόσμο του «ΠΑΣΟΚισμού» και επειδή εκτός από την εκμετάλλευση είναι και η κοροϊδία που έχει τα όριά της,
  ανακύπτουν δυο πιθανές επιλογές:
  Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στους εαυτούς τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στα παιδιά των παιδιών τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στα εγγόνια των παιδιών των παιδιών τους,
  *
  ή θα αποδεχτούν να θυσιαστούν στα «κρεματόρια» της πλουτοκρατίας κι όσοι επιβιώσουν να πληρώνουν τα «κερατιάτικα» μέχρι το 2300 μ.Μ. (σ.σ.: μετά Μνημονίου),
  ή θα οργανωθούν, θα ξεσηκωθούν, θα πάρουν φαλάγγι και θα σαρώσουν όλους αυτούς τους άθλιους που νομίζουν ότι μπορούν να τους πίνουν το αίμα και να τους «δουλεύουν» μέχρι Δευτέρας Παρουσίας.
  Οι λόγοι για να αποφασίσουν το δεύτερο είναι πολλοί και ισχυροί. Ισως όχι ο σημαντικότερος, αλλά σίγουρα ένας τέτοιος λόγος είναι το «αφήγημα» του ψεύδους και της απάτης που προηγήθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *