Συλλαλητήριο του ΚΚΕ σήμερα στις 7,30 στην πλατεία Συντάγματος

 Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος οργανώνει σήμερα, στις 7:30 το απόγευμα το ΚΚΕ με ομιλήτρια την γ.γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Κάλεσμα του ΚΚΕ στο συλλαλητήριο στις 18 Απρίλη στο Σύνταγμα     

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, νέα, νέε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε

Το ΚΚΕ σε καλεί σε συμπόρευση και κοινή δράση.

Έλα μαζί μας τη Δευτέρα 18 Απριλίου στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 7:30μμ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Να δώσουμε τώρα ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην κλιμάκωση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

Να διατρανώσουμε: Καμία ανοχή, καμία υποταγή στην πορεία πτώχευσης του λαού που οδηγούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, για να προστατευθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Εμπιστεύσου το ΚΚΕ. Όπως και χθες έτσι και σήμερα σου λέει την αλήθεια και οι προβλέψεις του επαληθεύονται.

Ο δρόμος των άγριων θυσιών υπέρ της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματιών δεν πρόκειται να έχει τέλος ούτε κανένα όφελος για εσένα. Οδηγεί το λαό στη φτώχεια και έφερε την κρίση.

Είναι απάτη ότι προς όφελος του λαού υπάρχει «άλλο μείγμα πολιτικής», που ισχυρίζεται η ΝΔ, «σωστός τρόπος εφαρμογής του μνημονίου» που λέει ο Καρατζαφέρης, ή «μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους» που προτείνουν οι διάφορες τάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Όλες αυτές οι μορφές διαχείρισης της κρίσης έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: Γκρέμισμα των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών κατακτήσεων, κλείσιμο των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών.

Το μνημόνιο διαρκείας δεν μπορεί να το σταματήσει ένα τυφλό ξέσπασμα οργής. Είναι παγίδα οι προτάσεις συμμαχίας του λαού με τμήματα της πλουτοκρατίας για να δημιουργηθεί μια «πατριωτική κυβέρνηση», ή αριστερή συμμαχία για κεντροαριστερή κυβέρνηση. Αυτά τα σενάρια δένουν το λαό στο άρμα της πλουτοκρατίας, οδηγούν τους λαϊκούς αγώνες σε αδιέξοδα και το εργατικό κίνημα σε διάλυση.

Λύση για το λαό υπάρχει μόνο με λαϊκή συμμαχία, οργάνωση και ισχυρό ΚΚΕ.
Η χώρα μας έχει όλες τις δυνατότητες να υπάρχει ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων, μόνο αν οι μεγάλες επιχειρήσεις γίνουν λαϊκή κοινωνική περιουσία.

Αυτός ο δρόμος της λαϊκής συμμαχίας και της πάλης για λαϊκή εξουσία, για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ μπορεί να ορθώσει αποτελεσματικά εμπόδια στη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης, των κομμάτων και των οργανισμών που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση, για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση και το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία,  για απεμπλοκή της χώρας  από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα.

0 απαντήσεις στο “Συλλαλητήριο του ΚΚΕ σήμερα στις 7,30 στην πλατεία Συντάγματος”

  1. Η Μεγάλη Παρασκευή φέτος νωρίτερα!
    Όλοι απόψε στην πλατεία Συντάγματος, για το μνημόσυνο του μακαρίτη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *