Το Πάσχα των κυβερνώντων – λιγάκι διαφορετικό από το δικό μας

Πέρασε και το Πάσχα, με όσους έχουν (ή νομίζουν ότι έχουν) ακόμα την πολυτέλεια να παίρνουν και μερικές “ανάσες” μακρυά από την καθημερινή και οργιαστική επίθεση που δέχονται από την άρχουσα τάξη να “δραπετεύουν” στα χωριά τους, ή έστω στην πόλη, “σουβλίζοντας το αρνί”, κτλ.

Πλάι σε αυτούς βέβαια, είναι και εκείνοι που πλέον δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια, ή ίσως να την έχουν προς το παρόν, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού τους δε μπορούν να διώξουν ούτε για μια στιγμή τα βάσανα της ανεργίας, το φόβου για τη δουλειά που έχουν, το πως θα τα βγάλουν πέρα με το χαμηλό μισθό τους, το πως θα αποπληρώσουν το δάνειο, κτλ.

Αλλά εντάξει μωρέ, ας μην ασχοληθούμε τώρα με εμάς τους ασήμαντους – πολλοί από εμάς προοριζόμαστε για “σφαγή” εξάλλου(μερικοί ήδη έχουν σφαγιαστεί, και η κοινωνία πλέον αδυνατεί να συνεχίσει να αγνοεί το ζήτημα). Και όσοι δε σφαγιαστούμε εντελώς, θα επιβιώσουμε μέσα στη φτώχεια. Αλλά, επαναλαμβάνω, ας μην ασχολούμαστε άλλο με αυτά τα “μικρά” προβλήματα των “μικρών” ανθρώπων.

Οι τράπεζες να αρπάξουν μερικά ακόμα τρισεκατομμύρια ώστε να κάνουν και αυτά τη δική τους “Ανάσταση”, αποφεύγοντας τη χρεωκοπία, και οι βιομήχανοι να μπορέσουν επιτέλους να βρουν εργάτες που να είναι αρκούντως “ανταγωνιστικοί” για τα γούστα τους, και εμείς ας ψοφήσουμε.

Αντί λοιπόν να ασχολούμαστε με το Πάσχα όλων εμάς των “ασήμαντων”, ας δούμε και ένα ωραίο συγκεντρωτικό αφιέρωμα των “Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα” για το πώς πέρασαν το Πάσχα μερικοί εκ του κυβερνητικού επιτελείου, που για κάποιο “ακατανόητο” λόγο δυσκολεύονται πλέον να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους. “No money, no honey”, όπως λένε και στο εξωτερικό, και αφού ο κόσμος φτωχοποιείται διαρκώς εμφανίζει διαρκώς αυξημένη επιθετικότητα εναντίον αυτών που έχουν την εξουσία, έστω και αν προς το παρόν είναι ακόμα στο στάδιο της αποδοκιμασίας, και όχι ιδιαίτερα οργανωμένη, ούτε με κάποια συγκεκριμένη πολιτική αντιπρόταση:


Πέρασαν το Πάσχα κλεισμένοι σε σπίτια και παρέα με τους άνδρες της προσωπικής τους ασφάλειας

1.

Δευτέρα, Απρίλιος 25, 2011

Κλεισμένοι στα εξοχικά τους πέρασαν τις ημέρες του Πάσχα οι πολιτικοί του Μνημονίου. Στις ελάχιστες εξαιρέσεις συνοδευόντουσαν από απίστευτα μεγάλο αριθμό ανδρών της ασφάλειας.

Αλήθεια πόσο μας κοστίζει η ασφάλεια των πολιτικών;

Η συνοδεία του κ. Παπανδρέου την μεγάλη Παρασκευή στα στενά της Ύδρας κάποια στιγμή έμοιαζε με παρέλαση ανδρών της ΕΛΑΣ με το εξής στιγμιότυπο που κατέγραψαν μάρτυρες. Στο άκουσμα της λέξης «συνάδελφε» όλη ησυνοδεία του Επιτάφιου γύρισε το κεφάλι πίσω!!

Στη Σέριφο ο πιο πρόσφατο Κυκλαδίτης κ. Παπακωνσταντίνου έμεινε στην θαλπωρή της νέας του βίλας. Απέφυγε τις εξόδους, αν και ή έκταση της βίλας δεν μπορούμε να πούμε ότι του δημιούργησε ιδιαίτερο πρόβλημα.
Πιο άτυχη η κ. Ξενογιαννακοπούλου που τα άκουσε κανονικά στο Ληξούρι. Υπολόγιζε ότι δεν είναι στην πρώτη γραμμή των υπουργών και θα τη γλύτωνε αλλά…

Στη Σύρο τα άκουσε και το ζεύγος Νταλάρα,

αλλά να μην ξεχνάμε ότι στη Σύρο ακούνε και πολύ Πανούση.

Για να μην μακρηγορούμε τα HOMECINEMA δούλεψαν καλά. Όπως και τα «φιλέματα» στα παιδιά που τους φυλάγανε.

Ελπίζουμε να τους άρεσε σαν εμπειρία το COCOONING και να το συνεχίσουν. Αρκετά μας συγχύζουν και μόνο με τη θέα τους.

· Cocooning= αυτός που κάθεται συνέχεια σπίτι του και δεν βγαίνει ούτε με…παρακάλια!

Πηγές: http://kepparou.blogspot.com (Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου) & «Ας μιλήσουμε επιτέλους»http://kostasxan.blogspot.com/

———————————————————————————————————————— ——————————————————————

2.

Κυριακή, Απρίλιος 24, 2011

Μια… δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον πρωθυπουργού στην Ύδρα, όπου βρίσκεται για τις πασχαλινές εορτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το νησί του Σαρωνικού, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προγραματίσει να παρακολουθήσει την ακολουθία του επιταφίου στην κεντρική εκκλησία, αλλά οι… άγριες διαθέσεις των πιστών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, του ετοίμαζαν… υποδοχή με αποδοκιμασίες τον ανάγκασαν να αλλάξει το πρόγραμμά του.

Έτσι επέλεξε άλλη εκκλησία, υπό τον φόβο των… ανταρτών πολιτών!

Ο φόβος μπροστά στην αγανάκτηση των πολιτών είναι το μοναδικό αληθινό στοιχείο που υπάρχει στον σημερινό πρωθυπουργό – υπάλληλο του ΔΝΤ και των “αγορών”. Ο ό,ποιος προγραμματισμός του δεν μπορεί να υπάρξει για να μην συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες αυτής της χώρας. Βλέπετε, όσο και αν ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει πως η χώρα είναι ένα χωράφι που κληρονόμησε, δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή -για τον ίδιο- πραγματικότητα, η οποία είναι μία: Ως λάθρος και κάκιστος διαχειριστής αποφεύγει να βρεθεί με τους ιδιοκτήτες – πολίτες οι οποίοι τον ψάχνουν εναγωνίως…

Η λογική λέει: Εάν ο Παπανδρέου πιστεύει πως πράττει το σωστό, πώς είναι δυνατόν να κρύβεται από όλους; Είναι δυνατόν οι πολλοί να έχουν άδικο και ο ένας δίκιο; Μόνο σε απολυταρχικά, μοναρχικά ή δικτακτορικά καθεστώτα συμβαίνει αυτό. Και αφού στην Ελλάδα δεν έχουμε μοναρχία, τότε… ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας δικτάκτορας -κακός μάλιστα- που κρύβεται για να γλιτώσει τα χειρότερα από τον λαό…

Πηγές: http://www.parapolitika.gr/ & & «Ας μιλήσουμε επιτέλους» http://kostasxan.blogspot.com/

———————————————————————————————————————— ————————–—————————————

3.

Απών ο Καμίνης από τις εορταστικές εκδηλώσεις

Είναι άγνωστο που βρισκόταν ο Καμίνης το τριήμερο της κορύφωσης των εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα

Δεν πάτησε το πόδι του στην εκκλησία προφανώς επειδή φοβήθηκε μην του την πέσουν μετά την απόφαση του να απαγορεύσει τις μεταδόσεις της Θείας Λειτουργίας από το δημοτικό ραδιόφωνο. Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του η εικόνα που έχει δημιουργήσει είναι απογοητευτική.

Προφανώς βαδίζει στα βήματα του Παπανδρέου και των υπουργών του που κρύφτηκαν αυτές τις ημέρες για να μην τους δει ο κόσμος και τους στρώσει στο κυνήγι.
Πηγή: Δ.Γ., http://www.parapolitika.gr

———————————————————————————————————————— ————————–—————————————

4.

Κρύφτηκε στο εξοχικό του στη Σέριφο και δεν ξεμυτίζει με τίποτε. Ποιός λέτε;

Κυριακή, Απρίλιος 24, 2011

(BlackMediterraneanPirate>>>Να καμαρώσουμε βιλάρα, όλοι εμείς που είμαστε άνεργοι, που είμαστε απλήρωτοι, που μας έκοψαν τα δώρα, τα επιδόματα, τις συντάξεις, που δεν έχουμε να φάμε. Και δεν είναι μόνιμη κατοικία, αλλά εξοχικό!!! Αυτό θα πει χλιδή και πρόκληση. Ειδικά όταν βάζεις υπογραφές, χωρίς να παίρνεις τη γνώμη του λαού με δημοψηφίσματα. Και μάλιστα του λαού που δεν σε έχει καν εκλέξει!!! Θράσος!)

Κάτοικοι και εστιάτορες του νησιού ανέφεραν ότι δεν τολμάει να ξεμυτίσει από τη βίλα.

Στην πολυτελή βίλα του στη Σέριφο, το κόστος κατασκευής της οποίας υπερέβη τα 3 εκατομμύρια ευρώ και καταλαμβάνει μια ολόκληρη πλαγιά, έχει κρυφτεί τις ημέρες του Πάσχα ο υπουργός Οικονομικών.

Κάτοικοι και εστιάτορες του νησιού μας ανέφεραν ότι ενώ τα προηγούμενα χρόνια έκοβε καμιά βόλτα στη Χώρα του νησιού, τώρα δεν τολμάει να … ξεμυτίσει από τη βίλα.

Προφανώς γιατί ξέρει τι τον περιμένει. Άσε που η Αστυνομία του νησιού περιπολεί διαρκώς γύρω από το σπίτι του ενώ είναι άγνωστο πόσοι αστυνομικοί της προσωπικής του φρουράς έχουν μεταφερθεί από την Αθήνα για να τον φυλάνε.

Μία οικονομική απορία: Ο υπουργός έχει μηνιαίο μισθό 4.000 ευρώ. Από αυτά, 3.000 δίνει για την ενοικίαση του σπιιτού του στην Αθήνα, ενώ το εξοχικό του στην Σέριφο το έκανε με τραπεζικό δάνειο το ο ποίο και αποπληρώνει κανονικά. Μήπως τα “νούμερα” δεν βγαίνουν ή εγώ δεν ξέρω μαθηματικά; Δηλαδή, αν δίνει 800 ευρώ το μήνα για την αποπληρωμή του δανείου, ο υπουργός μας, ο τσάρος μας, ο αγωνιστής μας, βιοπορίζεται με 200 ευρώ το μήνα;

Πηγές: http://www.parapolitika.gr & «Ας μιλήσουμε επιτέλους» http://kostasxan.blogspot.com/

———————————————————————————————————————— ——————————————————————

5.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011 – 17:04

Αποδοκιμάστηκε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου!

Γιουχάϊσμα Πασχαλινό και για την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην Κεφαλονιά, και συγκεκριμένα στην πλατεία του Ληξουρίου!

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου συνοδευόταν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που περνούσαν αμέριμνα στην πλατεία, χωρίς να υπολογίσουν το κλίμα των ημερών…

Οι Κεφαλονίτες που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο είχαν νεύρα και άρχισαν να φωνάζουν “λαμόγια” και “ξεουλημένοι¨ κάνοντας το κλίμα…εκρηκτικό.

Πηγές: best news & http://www.parapolitika.gr

7.

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011
ΤΟΥ “ΤΑΨΑΛΕ ΧΟΝΤΡΑ” ΚΑΙ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΤΟΥ!!

Δημοτικό Συμβούλιο στην Πάρο χθες και θέμα συζήτησης οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας του νησιού.
Τα οργισμένα μηνύματα από όλες τις παρατάξεις προς την κυβέρνηση, αναγκάζουν τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Π. Ρούσσο – πεθερό του υπουργού εσωτερικών – να αναρωτηθεί…
“Δήμαρχε μου, οι βουλευτές μας… το ξέρουν το πρόβλημα;” στα σχόλια και στη θυμηδία, που ακολουθούν την δήλωση, ο πεθερός του υπουργού συμπληρώνει…..

¨Γιατί εγώ προχτές, του τάψαλα χοντρά του Γιάννη, τσακωθήκαμε…και δεν ήξερε!!!” !!!.

Ε! ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ….ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΕ …ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ!!!!

Αναρτήθηκε από Ενεργοί Πολιτες Πάρου

Πηγή: http://kepparou.blogspot.com (Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου)

———————————————————————————————————————— —————————————————————–

8.
Σάββατο, 23 Απριλίου 2011
Επεισοδιακή η “έξοδος” της Άννα Νταλάρα στη Σύρο

Την εμφανισή της σε εστιατόριο της Ερμούπολης πραγματοποίησε η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα . Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία της απο κατοίκουςεκφράστηκαν εις βάρος της διαμαρτυρίες για το μεταναστευτικό και για την όλη στάση των πολιτικών.
“Τους δόσαμεε να καταλάβουν οτι η όποια εμφάνιση πολιτικών σε δημόσιο χώρο θα αντιμετωπίζεται με το χλευασμό που τους αξιζει” ήταν τα λόγια των εμπλεκομένων στο επεισόδιο..

Μαζί της ήταν ο συζυγός της, Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος όταν άναψαν τα πνεύματα αποφάσισε να “καθαρίσει”.

Από Αποψη Συρου (Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σύρου http://apopsy.blogspot.com/ ) &http://kepparou.blogspot.com (Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου)

———————————————————————————————————————— —————————

9.
Δευτέρα, Απρίλιος 25, 2011
ΆΓΡΙΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ

Επεισοδιακή ήταν η τελετή της συγκέντρωσης των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, καθώς Τρικαλινοί μόλις αντίκρισαν τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη ξέσπασαν σε βρισιές και άγριες αποδοκιμασίες.ο συγκεκριμένο επεισόδιο έγινε στο ύψος του ταχυδρομείου, όπου ο κ. Χατζηγάκης εμφανίστηκε πρώτος από τους πολιτικούς «πληρώνοντας» την οργή του κόσμου για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Δεν ντρέπεσαι, κατέστρεψες την χώρα και τολμάς και έρχεσαι και στον Επιτάφιο» μία από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν τα άτομα που έβαλαν στο «στόχαστρο» τον κ. Χατζηγάκη.

Οι παρευρισκόμενοι επίσημοι έδειξαν να τα χάνουν, παρόλο που από το πρωί υπήρξαν ανάλογες αποδοκιμασίες και στην οδό Ασκληπιού και γενικότερα κλίμα εχθρικό για τους Βουλευτές.

Με πολιτικούς που επικοινώνησε το trikalanews.gr και που ήταν παρόντες στην φραστική επίθεση που δέχθηκε ο κ. Χατζηγάκης, εξέφρασαν τους φόβους τους για την κατάσταση που επικρατεί, μη κρύβοντας την ανησυχία τους ότι μπορεί να υπάρξουν σοβαρότερα επεισόδια.

Μία απάντηση στο “Το Πάσχα των κυβερνώντων – λιγάκι διαφορετικό από το δικό μας”

  1. Εργαζόμενη καθαρίστρια ζήτησε το δώρο του Πάσχα από τον εργοδότη της και αυτός της επιτέθηκε και την τραυμάτισε. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Κουφαλίων, που βρίσκεται στο 1ο χλμ Χαλκηδόνας- Βέροιας.

    Σύμφωνα με το… Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο 54χρονος εργοδότης επιτέθηκε στην 45χρονη καθαρίστρια, όταν εκείνη ζήτησε το δώρο του Πάσχα και απείλησε ότι θα τον καταγγείλει, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει εκδορές. Η 45χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Κουφαλίων, όπου κατέθεσε μήνυση για εξύβριση, απειλές και πρόκληση σωματικών βλαβών.

    Όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, υπήρξε καταγγελία πριν από μέρες ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης δεν κατέβαλε το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους.

    Σύμφωνα, πάντως, με την αστυνομία, ο εργοδότης έδωσε σήμερα στους εργαζόμενους το δώρο του Πάσχα, αλλά σε επιταγή. Αιτία της διαμάχης μεταξύ των δυο ατόμων ήταν η ημερομηνία, που αναγραφόταν πάνω στην επιταγή (της προηγούμενης εβδομάδας). Ο 54χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη.
    voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *