Master and servant

“Στην κατηγορία για σωματικό και πνευματικό μαρασμό, για πρόωρο θάνατο και για το μαρτύριο της υπερβολικής εργασίας [το κεφάλαιο] απαντάει:
Μήπως θα ‘πρεπε να μας βασανίζει αυτό το βάσανο μια και αυξάνει τις απολαύσεις (τα κέρδη) μας;”
-Κ. Μαρξ

Της επιτέθηκε επειδή ζήτησε το δώρο του Πάσχα

Εργαζόμενη καθαρίστρια ζήτησε το δώρο του Πάσχα από τον εργοδότη της και αυτός της επιτέθηκε και την τραυμάτισε. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Κουφαλίων, που βρίσκεται στο 1ο χλμ Χαλκηδόνας- Βέροιας.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο 54χρονος εργοδότης επιτέθηκε στην 45χρονη καθαρίστρια, όταν εκείνη ζήτησε το δώρο του Πάσχα και απείλησε ότι θα τον καταγγείλει, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει εκδορές. Η 45χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Κουφαλίων, όπου κατέθεσε μήνυση για εξύβριση, απειλές και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Spoiler:
Όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, υπήρξε καταγγελία πριν από μέρες ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης δεν κατέβαλε το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα, πάντως, με την αστυνομία, ο εργοδότης έδωσε σήμερα στους εργαζόμενους το δώρο του Πάσχα, αλλά σε επιταγή. Αιτία της διαμάχης μεταξύ των δυο ατόμων ήταν η ημερομηνία, που αναγραφόταν πάνω στην επιταγή (της προηγούμενης εβδομάδας). Ο 54χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη.


«Αγχος»: απεργίες και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το 2009 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κύμα αυτοκτονιών που αποδίδονται σε εργασιακό άγχος.

Κι άλλη αυτοκτονία στη France Telecom

Τη ζοφερή παράδοση της France Telecom, που μετρά 25 αυτοκτονίες από το 2004 έως το 2010, συνέχισε σήμερα ένας 57χρονος υπάλληλος , ο οποίος αυτοκτόνησε αυτοπυρπολούμενος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Η France Telecom, η οποία έχει περίπου 100.000 εργαζομένους στη Γαλλία, είχε έρθει αντιμέτωπη με μια ευρεία κοινωνική κρίση έπειτα από το κύμα αυτοκτονιών εργαζομένων της από τον Ιανουάριο του 2008 ως το τέλος του 2009. Για τις αυτοκτονίες είχε κατηγορηθεί το σύστημα διοίκησης που επιβλήθηκε από το 2004, με στόχο να παρακινηθούν να αποχωρήσουν από τον όμιλο 22.000 μισθωτοί μέσα σε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με καταμέτρηση των δυο συνδικάτων της εταιρείας, 25 μισθωτοί της France Telecom – Orange αυτοκτόνησαν στη διάρκεια του 2010.

Η οικονομική κρίση προκαλεί κατάθλιψη στους έλληνες (δεν προκαλεί τίποτα η “οικονομική κρίση”, και ούτε το προκαλεί γενικώς και αορίστως στους “Έλληνες”. Μερικοί καλοπερνούν, επιδοτούνται από το κράτος, κτλ. Αυτό που όντως προκαλεί [και] κατάθλιψη είναι η εκμετάλλευση, και η ραγδαία άνοδος της)

Σε κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές βυθίζει του Έλληνες η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ιατρική Σχολή του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων ένας στους πέντε που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες εμφανίζει ψυχοπαθολογικά συμπτώματα.

«Οι συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην υγεία των πολιτών μπορεί να είναι πολύ πιο τραγικές», σημειώνει. «Το παράδειγμα της Ρωσίας είναι πρόσφατο και απευκταίο. Η μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση στη δεκαετία του ’90 στη Ρωσία οδήγησε σε μια δραματική πτώση του προσδόκιμου επιβίωσης κατά 10, σχεδόν, χρόνια μέσα σε λίγα μόλις έτη.

Depeche Mode – Master and Servant
There’s a new game
We like to play you see
A game with added reality
You treat me like a dog
Get me down on my knees

We call it master and servant
We call it master and servant

It’s a lot like life
This play between the sheets
With you on top and me underneath
Forget all about equality

Let’s play master and servant
Let’s play master and servant

It’s a lot like life
And thats what’s appealing
If you despise that throwaway feeling
From disposable fun
Then this is the one

Domination’s the name of the game
In bed or in life
They’re both just the same
Except in one you’re fulfilled
At the end of the day

Let’s play master and servant
Let’s play master and servant

Let’s play master and servant
Come on master and servant.

3 απαντήσεις στο “Master and servant”

 1. Προσαύξηση του χρέους ίση με ένα… μνημόνιο!

  Το έλλειμμα του 2010 μετρήθηκε στο 10,5%, μια μονάδα πάνω απ' όσο το υπολόγιζαν.

  Το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε από τα 298,6 στα 328,5 δισ. ευρώ και ανήλθε στο 142,8% του ΑΕΠ, από 126,8% την προηγούμενη χρονιά.

  Το ΑΕΠ από 235 δισ. το 2009 έπεσε στα 230 δισ..

  *

  Πρόκειται για πραγματικό «κατόρθωμα» αν σκεφτεί κανείς ότι τούτες οι φοβερές επιδόσεις προέκυψαν παρότι οι κυβερνώντες «έστυψαν» τον ελληνικό λαό παντοιοτρόπως.

  *

  Παρότι δηλαδή από την φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 2 δισ.,

  παρότι οι κοινωνικές δαπάνες μειώθηκαν κατά περίπου 3,5 δισ. ευρώ,

  παρότι η ανεργία (η επίσημη) ξεπέρασε το 15%,

  παρότι μισθοί, συντάξεις, δώρα «σουβλίστηκαν» κανονικά,

  οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδος και λοιποί «αντιεξουσιαστές», αυτό που… πέτυχαν ήταν μέσα στο 2010 να αυξήσουν το δημόσιο χρέος κατά 30 δισ. ευρώ!

  *

  Ετσι ο ελληνικός λαός,

  έπειτα από τη συμπλήρωση ενός χρόνου μνημονίων και μνημειώδους λεηλασίας,

  έπειτα από την «πατριωτική» καταβαράθρωση του βιοτικού του επιπέδου,

  έπειτα από την «αναπτυξιακή» κατακρεούργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών του δικαιωμάτων,

  εμφανίζεται να «χρωστάει» προς τους εγχώριους και τους ξένους δανειστές 30 δισ. ευρώ περισσότερα (!) απ' όσα τους «χρωστούσε» πριν αρχίσουν οι «σωτήρες» να τον ποτίζουν με το – κατά Ντομινίκ – «φάρμακο»!

  *

  Θυμίζουμε ότι το αρχικό μνημόνιο προέβλεπε μια «προσαρμογή» – για να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία των κυβερνώντων – του αυτού ύψους: Δηλαδή 30 δισ..

  Αλλά, ιδού τι προκύπτει με τη γλώσσα των (δικών τους) αριθμών:

  Σήμερα οι «σωτήρες» απαιτούν από τον ελληνικό λαό να πληρώσει σε κερδοσκόπους, σε τοκογλύφους, σε ομολογιούχους και σε κάθε λογής «βρικόλακες», όλα όσα τους «χρώσταγε» το 2009, προσαυξημένα με ένα ολόκληρο μνημόνιο!

  *

  Καθόλου αμελητέο είναι το εξής γεγονός:

  Τα νέα ληστρικά τα απαιτούν από τον πρώτο κιόλας χρόνο εφαρμογής ενός μνημονίου που σημειωτέον ότι στην αρχική του μορφή είχε υποτίθεται τριετή διάρκεια.

  Το ερώτημα, επομένως, είναι απλό. Για να απαντηθεί αρκεί μια απλή «μέθοδος των τριών», την οποία οι κύριοι των Χάρβαρντ που μας κυβερνούν την παίζουν στα δάκτυλα:

  Αν το (τριετές) μνημόνιο, από τον πρώτο μόνο χρόνο εφαρμογής του, φόρτωσε στις πλάτες του ελληνικού λαού επιπλέον χρέη που ισοδυναμούν με ένα ακόμα μνημόνιο,

  στα δέκα (τουλάχιστον) χρόνια της «Οδύσσειας» και των αλλεπάλληλων «επικαιροποιημένων» μνημονίων που έχει ανακοινώσει ο Παπανδρέου, πόσα μνημόνια λεηλασίας, αρπαγής και νέων χρεών αντιστοιχούν;

  *

  Η παραπάνω εξίσωση έχει ένα – μαθηματικά βέβαιο – αποτέλεσμα: Την κοινωνική συμφορά, την εξαθλίωση, τον αφανισμό πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

  Πρόκειται για πόλεμο χωρίς τέλος, χωρίς ημερομηνία λήξης, χωρίς έλεος και χωρίς καμία διάθεση ανακωχής εκ μέρους της πλουτοκρατίας. Στον πόλεμο αυτό οι εργαζόμενοι ή θα απαντήσουν, ή θα εξολοθρευτούν.

  Γράφει:
  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *