Μερικά διεθνή νέα (+ ένα ντόπιο)

Λόγω έλλειψης χρόνου, σε “τηλεγραφική” μορφή:

Στο “σφυρί” σιγά-σιγά και η ΕΥΔΑΠ – δείτε και παλιότερο άρθρο μας εδώ.

-Για να μην “αδικούμε” βέβαια και την ντόπια κυβέρνηση, τα ίδια κάνουν, σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα παντού οι κυβερνώντες, καθώς οι ολιγάρχες αρπάζουν ότι βρίσκουν, και πλέον κατέχουν ακόμα περισσότερα τετραγωνάκια στη “μονόπολι” σε παγκόσμια κλίμακα. Πχ στη Γαλλία ξεπουλούν μερικά αεροδρομιάκια

Panasonic κάνει 35.000 απολύσεις (το 10% του εργατικού δυναμικού της), “προκειμένου να τονώσει τον ανταγωνισμό με τους Ασιάτες ανταγωνιστές”.

Ρωσία διακόπτει τις εξαγωγές πετρελαίου για το Μάιο – η “ανάκαμψη” μάλλον δε θα έρθει ούτε αυτόν τον μήνα…

Τουρκία θέλει να κάνει μεγάλο έργο, με την κατασκευή διώρυγας πλάτους 150 μέτρων για την αποσυμφόρηση του Βοσπόρου, η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

“Φούσκα στο στεγαστικό”: Στις ΗΠΑ οι τιμές των ακινήτων συνεχίζουν διαρκώς να πέφτουν, αφού οι εργάτες εκεί φτωχαίνουν διαρκώς, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να αγοράσουν τα σπίτια που έχουν χτιστεί. Στην Κίνα, όπου έχουμε δει ότι υπάρχει μια φούσκα ακινήτων που απλά δεν έχει ακόμα σκάσει, καθώς οι εργάτες είναι εδώ και χρόνια υπερβολικά φτωχοί για να αγοράσουν τα σπίτια που έχουν χτιστεί, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει stress test για τις τράπεζες στην περίπτωση που συμβεί έως και 50% (!!!) κατάρρευση στην αγορά ακινήτων…

-Έως τότε βέβαια, η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία: Πλέον, είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε αγορές πολυτελών ειδών, ετοιμάζεται έως το 2020 να έχει φτιάξει το δικό της διαστημικό σταθμό, προσπαθεί να ενισχύσει την επιρροή της στην κοντινή Αυστραλία που έχει πλούσιο υπέδαφος σε φυσικούς πόρους, κτλ, κτλ, κτλ.

“Η Δύση εξοπλίζει και μετά πυροβολεί τα καθεστώτα” – καλό άρθρο του “Έθνους”.

-Και για το τέλος, μια συνέντευξη του Ουμπέρτο Έκο για τις “θεωρίες συνωμοσίας”.

2 απαντήσεις στο “Μερικά διεθνή νέα (+ ένα ντόπιο)”

  1. Βέβαια φίλε τάσο αφού πρώτα απομονώσουμε τους προβοκάτορες,,, καλιόρα, εμφανείς και αφανείς, ή ύπουλα καμουφλαρισμένους.
    Φίλε πρόσεχε σε ποιό χώρο αφήνεις τέτοια σχόλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *