Τους βλέπουμε τεράστιους γιατί είμαστε γονατιστοί

Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά να ρίξει κάποιος μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των αστικών φυλλάδων για να διαπιστώσει ότι η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς, στα λαϊκά στρώματα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα.

Κι αυτό είναι το δράμα. Ότι η αστική τάξη διεξάγει σήμερα ταξικό πόλεμο χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο και τον κερδίζει σε όλα τα μέτωπα. Κι αυτό θα συνεχίζεται αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε μαζί όλοι σ’ αυτή την χώρα. Αν δεν καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν λύσεις για όλους. Ότι συμφέρει στους πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό είναι εχθρικό για την εργατική τάξη και τους ανθρώπους της δουλειάς και το αντίθετο.

Τους βλέπουμε τεράστιους γιατί είμαστε γονατιστοί. Αν δεν οργανωθούμε, αν δεν επιλέξουμε μορφές πάλης πέρα και έξω από την παραλυτική αστική νομιμότητα και ενάντια στις επιδιώξεις της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής εργατοπατερίας, θα είμαστε οι χαμένοι και αυτού του γύρου της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Μία απάντηση στο “Τους βλέπουμε τεράστιους γιατί είμαστε γονατιστοί”

 1. «Wall Street Journal»: Η Εφημερίς της … Κυβερνήσεως!

  «Το μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση υπόσχεται να αλλάξει τη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται σε κρίση (…) το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων – που περιλαμβάνει ΟΣΕ, καζίνο, ακίνητη περιουσία, τυχερά παιχνίδια, εταιρείες ύδρευσης, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές – δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, αλλά και για να οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των τομέων που αποκρατικοποιούνται και να προκαλέσει αλλαγή στις αντιλήψεις των επενδυτών για την Ελλάδα».

  *

  Τα παραπάνω γράφτηκαν στην «Wall Street Journal», την εφημερίδα που αποτελεί το «ευαγγέλιο» της Μέκκας του καπιταλισμού και απηχεί τις απόψεις του διεθνούς ιμπεριαλιστικού τζόγου.

  Το ενδιαφέρον της υπόθεσης (σ.σ.: η υπόθεση ισοδυναμεί με το γενικό ξεπούλημα των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα), δε βρίσκεται τόσο στο επαινετικό για το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου.

  Το ενδιαφέρον βρίσκεται στην ημερομηνία που γράφτηκε αυτό το άρθρο. Και τούτο διότι δεν γράφτηκε χτες, ούτε προχτές, ούτε καν το Μάρτη, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τις αποφάσεις για την εκποίηση των 50 δισ. ευρώ.

  Το συγκεκριμένο άρθρο, που περιγράφει εν είδει ακτινογραφίας και μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στην «Wall Street Journal» την 1/10/2010!

  Με άλλα λόγια, οι υποψήφιοι «επενδυτές», τόσο οι εγχώριοι όσο κι εκείνοι που βρίσκονται στα πέρατα του κόσμου, το τσουνάμι της εκποίησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το γνωρίζουν – χαρτί και καλαμάρι – εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες!

  Το γεγονός αυτό συνιστά μια πρώτης τάξεως απόδειξη: Οι διάφοροι αδαείς, που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του Παπανδρέου, του Παπακωνσταντίνου, του Λοβέρδου και της Μπιρμπίλη είναι «ασυντόνιστη» και «απρογραμμάτιστη», δεν σκαμπάζουν «γρι» από διαδικασίες και προεργασίες «φαστ τρακ» ξεπουλήματος. Μια χαρά «συντονισμό» και μια χαρά «πρόγραμμα» διαθέτουν οι άνθρωποι. Ρωτήστε, άλλωστε, και την «Wall Street Journal». Που – σε συνεννόηση με τους ξεπουληματίες – διαφημίζει έξι μήνες πριν, όλα όσα θα πάθει – «συντονισμένα» και «προγραμματισμένα» – ο ελληνικός λαός, έξι μήνες μετά.

  Γράφει:
  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *