ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Η κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της βάρβαρης κρατικής καταστολής
 και του πολεμικού τυχοδιωκτισμού
πρέπει να ανατραπεί!

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-Ε.Ε.-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ

Οι επίκαιρες μέρες του Σικάγο.
Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, Κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ, σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας, διεξάγουν έναν συνολικό, άτυπο πόλεμο στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας. Με το φόβο των ελλειμμάτων, την τρομοκρατία της Πτώχευσης, κάνουν πράξη τα πια τρελά όνειρα του κεφαλαίου, καταργώντας ακόμη και την έννοια του εργατικού δικαιώματος, οδηγώντας στην Πτώχευση τον κόσμο της εργασίας.

Απογείωσαν την ανεργία των νέων στο 30%,  ευθύνονται για τις καθημερινές αυτοκτονίες λόγω οικονομικών χρεών κι απελπισίας για το μέλλον, επιβάλλουν συνεχώς νέους φόρους, περικόπτοντας μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές δαπάνες, κλείνουν παιδικούς σταθμούς-σχολεία-νοσοκομεία κι επιτίθενται ξανά:

Προετοιμάζουν το κλίμα μέσω των ΜΜΕ για να περικόψουν το επίδομα ανεργίας,  και ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται την απελπισία εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων βάζοντας «τέλος» σε όποιον θέλει να βρει μια θέση εργασίας μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, βγάζοντας λεφτά, όπως πάντα, από αυτούς που δεν τους περισσεύουν. Η μέχρι τώρα δωρεάν συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, έλαβε τέλος.
Οι νέοι είναι θύματα αυτής της πολιτικής όταν προσπαθούν να βρουν εργασία, αλλά και όταν αγωνίζονται να κερδίσουν «μια θέση στον ήλιο» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έτσι λοιπόν η υπουργός Διαμαντοπούλου, που κλείνει  παιδικούς σταθμούς σε συνεργασία με τους δημάρχους και τον υπ. Εσωτερικών Ραγκούση,  επιχειρεί  τη μείωση των εισακτέων, «αναθέτοντας» στους πρυτάνεις την αποστολή να ζητούν  περιορισμό των θέσεων, της τάξης ακόμη και του 50%.

Κι επειδή ο «γύψος» των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, των λαϊκών ελευθεριών, θέλει στέρεο υλικό, απειλούν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, τρομοκρατούν με την κατοχή των δρόμων από ορδές ταγμάτων ασφαλείας, επιβάλλουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Κερατέα και σε όποιον αγωνίζεται.

Όλες όμως αυτές οι κοινωνικά άδικες πολιτικές αποφάσεις που δικαιολογούνται στο όνομα της κρίσης, του ελλείμματος, της πιθανότητας πτώχευσης, του χρέους κλπ. (που τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ο αστικός κόσμος δημιούργησαν), οδηγώντας καθημερινά στην Πτώχευση και στην εξαθλίωση τον κόσμο της εργασίας, φαντάζουν ακόμη πιο προκλητικές συγκρινόμενες με τον πολεμικό τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης.
Είναι προκλητικά, για τον κόσμο της εργασίας που καθημερινά εξαθλιώνεται, τα 23 δις ευρώ για την αγορά όπλων, τα 500 εκ. ετησίως για αποστολές εκτός συνόρων και τα  έξι εκατ. τη μέρα για τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη.

Εξάλλου, Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, Κεφάλαιο, ΕΕ και ΝΑΤΟ, σε πνεύμα συνεργασίας, διεξάγουν έναν «ανθρωπιστικό» πόλεμο στη Λιβύη. Η σημασία των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων και οι διάφορες διευκολύνσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο και στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στον νέο πόλεμο που κήρυξαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την εξασφάλιση πολιτικής επικυριαρχίας στον Αραβικό κόσμο και τον έλεγχο πηγών και δρόμων ενέργειας, με πολεμικά πλοία, αεροσκάφη, ελικόπτερα, ενώ ετοιμάζονται και χερσαίες δυνάμεις. Ο φόβος των κοινωνικών αντιδράσεων τους απέτρεψε να στείλουν και πολεμικά αεροσκάφη F16 για να συμμετέχουν στους βομβαρδισμούς, σε μια πρωτόγνωρα επικίνδυνη κλιμάκωση τςη συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες, η αληθινή ασύμμετρη απειλή για τον εργαζόμενο λαό
Με πρόσχημα την προστασία των αμάχων & τη «δημοκρατία» στη Λιβύη, βάζουν πρώτα από όλα στο στόχαστρο τους εξεγερμένους αραβικούς λαούς. Για να διασώσουν το αστικό καθεστώς εξουσίας, για να επιβάλλουν τις πιο συμβιβαστικές κι αντιλαϊκές λύσεις, για να φυλάξουν και να επεκτείνουν τα συμφέροντα τους. Στον σύγχρονο Ολοκληρωτισμό, ο κόσμος της εργασίας αντιμετωπίζεται ως ο μεγαλύτερος εχθρός, από εθνικές και υπερεθνικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Σε Ελλάδα και Τουρκία, τα (οικονομικά ή κατασταλτικά) μέτρα κατά του εσωτερικού εχθρού συγγενεύουν τόσο που δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της σύγχρονης δημοκρατίας.

Η Κατοχή των ΜΑΤ στην Κερατέα θύμιζε Ραμάλα, την ίδια ώρα που η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εκπαιδεύονταν για να συμμετέχει σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, καταστέλλοντας κοινωνικές εξεγέρσεις, υλοποιώντας τα νέα δόγματα των ΝΑΤΟ-Ε.Ε., αλλά και τις αποφάσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την στήριξη ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη. Στο Μπαχρέιν εισβάλλουν τα τανκς της Σαουδικής Αραβίας, στις πόλεις της Συρίας τα τεθωρακισμένα του Άσαντ. Σε Βαλκάνια-Ιράκ-Αφγανιστάν δρουν Ευρωστρατός-ΝΑΤΟ-Συμμορίες Προθύμων, Έλληνες Μισθοφόροι και ιδιωτικοί στρατοί Blackwater. Ο γαλλικός στρατός περιπολεί στο Παρίσι και το Μπορντώ, ο αμερικανικός στο Σικάγο, ο ιταλικός σε Ρώμη και νότια Ιταλία. Κι ενώ στερεύουν τα χρήματα και τα δικαιώματα για την επιβίωση των προλετάριων στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, περισσεύουν τα χρήματα και η ασυδοσία για τους στρατούς κατοχής στην καπιταλιστική περιφέρεια.

Τελικά, αυτοί που ξεχάσανε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να πουν μια κουβέντα για τους νεκρούς στη Συρία και την Υεμένη από στρατιωτικά πυρά, θα στείλουν μισθοφόρους στη Λιβύη, ως ανθρωπιστική αποστολή της ΕΕ: με το γκλομπ στο ένα χέρι και με μπουκάλια νερό και κονσέρβες του γνωστού «Γκοντζίλα» στο άλλο. Βεβαίως, παραμένουν ετοιμοπόλεμοι για να καταστείλουν κι εξεγέρσεις αλά Δεκέμβρη.

Τη λύση την έχουμε εμείς – το καθήκον είναι στα χέρια μας
Η σύγκρουση με την άγρια επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου στο εσωτερικό και η αποτροπή της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο εξωτερικό είναι το ίδιο καθήκον κι η ίδια ανάγκη.

Χρειάζεται να απεμπλακούμε από την εθνική ενότητα της άγριας εκμετάλλευσης και των «επειγουσών αναγκών» του ελληνικού κεφαλαίου. Είναι η ίδια ενότητα που οδηγεί στο περιθώριο και την εξαθλίωση την κοινωνική πλειοψηφία. Είναι η ίδια ενότητα που συντηρεί, συναινεί, προετοιμάζει τις εκατόμβες των νεκρών από τη στρατιωτική επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που τώρα βλέπουμε στις αραβικές χώρες.

Αναγκαίο όσο ποτέ ένα νέο εργατικό κίνημα, οργανωμένο από τα κάτω, σε ρήξη και αντίθεση με τον κρατικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, της πραγματικής ενότητας όλων των εργαζόμενων, Ελλήνων και μεταναστών, των ανέργων και απασχολούμενων, που θα απαιτήσει το σύνολο του κοινωνικού πλούτου που παράγει η εργατική πλειοψηφία με το αίμα και ιδρώτα της, την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.

Χρειάζεται κινητοποίηση και απεργίες συλλογικοτήτων, σωματείων, αγωνιστών του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της καπιταλιστικής επέλασης (είτε με βομβαρδισμούς,  είτε με ΜΑΤ και νόμους), για να ανοίξει ο δρόμος της εξέγερσης και της επαναστατικής προοπτικής, τόσο στις αραβικές χώρες όσο και στη δική μας χώρα, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με κοινό, ανυποχώρητο κι ως το τέλος αγώνα του εργατικού κινήματος.
 

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ
ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Ταξικό, Διεθνιστικό Καθήκον είναι να Μπλοκάρουμε την Μηχανή του Πολέμου στη χώρα μας.

Να μπλοκαριστούν οι πολεμικοί εξοπλισμοί. Ούτε δεκάρα για την προετοιμασία των πολέμων τους.
Κανένας νέος Μισθοφόρος Στρατιώτης. Κανένας νέος στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τη δολοφονική ιμπεριαλιστική επέμβαση.
Να κλείσουν οι βάσεις και να μπλοκαριστεί κάθε διευκόλυνση.
Άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που δρουν στο εξωτερικό
Έξοδος από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και Διάλυση τους.
Αγωνιστική διεθνιστική Αλληλεγγύη για την Νίκη των Εξεγέρσεων στις αραβικές χώρες.
Να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης και να υποδεχτούν τους πρόσφυγες παρέχοντας Πολιτικό Άσυλο σε όσους το έχουν ανάγκη.
Να μην χτιστεί το Τείχος του Αίσχους. Να διαλυθεί η FRONTEX.
Καλούμε τους φαντάρους και τους μόνιμους να Αρνηθούν την Παροχή Υπηρεσιών τους σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, σε ένα από τους πιο Βρώμικους Πολέμους της Νέας Εποχής του καπιταλισμού.
Να αντισταθούμε στο ΑΞΙΟΜΑΧΟ του Ελληνικού Στρατού στην Καταστολή των κινημάτων και στην εξυπηρέτηση αστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων για τα κοινά μας δικαιώματα και ανάγκες.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

Σε νέα Σύσκεψη καλεί η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση για τον προγραμματισμό των επόμενων της πρωτοβουλιών, την Τρίτη 3-5, στις 7.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *