Η σημερινή «Λούμπεν αστική τάξη»

 

   Εξήντα έξι χρόνια μετά, το ίδιο μεταπρατικό κεφάλαιο –διεκπεραιωτής ξένων οικονομικών συμφερόντων- σε αγαστή σύμπνοια με το «Κόμμα του Μνημονίου και της Πλεονεξίας» (ΚοΜνπΠ) –η πατρότητα του όρου ανήκει στον καθηγητή Νίκο Κοτζιά, πρώην στενό συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου του Γ’- εκποιεί τον δημόσιο πλούτο στη διεθνή Τοκογλυφία και υποτάσσει τη διεθνή υπόσταση της Χώρας στις βουλές των εκφραστών της Παγκοσμιοποίησης!

Και τότε και τώρα, οι ίδιοι «Χρυσοκάνθαροι» συμπρωταγωνιστούν στην άλωση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας από το αρπακτικό ξένο κεφάλαιο και στην υποταγή της Ελλάδας σε καθεστώς οικονομικής υποτέλειας και μειωμένης Εθνικής Ανεξαρτησίας!

Οι «Χρυσοκάνθαροι» του 1945 αναδύθηκαν από το μαυραγορίτη της κατοχής και την αγαστή συνεργασία με τον κατακτητή. Οι «Χρυσοκάνθαροι» του 2011 αναδύονται από μια λούμπεν «αστική» τάξη, που στην επιδίωξη του κέρδους θυσιάζει την εθνική συνείδηση και την ίδια την Εθνική Ανεξαρτησία της Χώρας! …

Η σημερινή «Λούμπεν αστική τάξη» βαδίζει επί τα ίχνη των προγόνων της του Μαυραγοριτισμού της Κατοχής, των χρηματοδοτών των Ταγμάτων Ασφαλείας, των αρπακτικών των «παγωμένων Πιστώσεων» της Μετεμφυλιακής περιόδου, των τυχάρπαστων συνεργατών της δικτατορίας των συνταγματαρχών κλπ….

Πηγή: Δαμωνιάδης- Εφημερίδα «Το Παρόν»

0 απαντήσεις στο “Η σημερινή «Λούμπεν αστική τάξη»”

  1. Aπό πάνω έχει δίκο,ο καπιταλισμός και η αστική δημοκρατία είναι εξ ορισμού λούμπεν…

    Εκεί που δε βρίσκεται σημείο τομής είναι στο πως τα κόμματα της Αριστεράς βλέπουν στρατηγικά την έξοδο από την κρίση!

  2. H λούμπεν αστική τάξη.Δηλαδή υπάρχει και διαφορετική αστική αστική ταξη?Η αστική τάξη της κατοχής και των ταγμάτων ασφαλειάς…Γιατί η αστική τάξη των Εγγλέζων και της Χ διέφερε ιδιαίτερα?Των συναργατών της χουντας…
    Πάρτε το χαμπάρι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί αστοί.Όλοι κοιτάν τα συμφεροντά τους που ειναι εις βαρος του λαού.Πότε τους συμφέρει να παραδώσουν κάτι για να πάρουν κάτι ως αντάλλαγμα πότε πέρνουν κάτι.Δε διαφέρει και πολύ ο Έλληνας ο Ελληναράς βιομήχανος από τον κοσμοπολίτη που συνεργάζεται μέσα και έξω των συνόρων με μια πολυεθνική.Το κεφάλαιο δε χωρίζεται σε ξενόδουλο και πατριωτικό,όπως σταμάτησε να λέει κάπου στο 1960 το ΚΚΕ και επιμένουν να λεν οι ΣΥΡΙΖΑ και καποιοι απο ΑΝΤΑΡΣΥΑ(πχ ο Καζακης το λεει εθελοδουλο ελληνικό κεφάλαιο).Η αστική τάξη είναι μία και πότε τη συμφέρει η καταστολή πχ χουντα πότε τη συμφέρει λιγότερη καταστολή αστική δημοκρατία.Πότε τη συμφέρει οι Γερμανοί=γερμανική αστική τάξη(μη γινουμε και ρατσιστες δεν κερδιζαν ολοι οι Γερμανοι)πότε οι Εγγλέζοι,πότε οι Αμερικάνοι και πότε οι Αμερικάνοι+Ευρωπαίοι και ποτε οι Αμερικάνοι+Κινεζοι+Ευρωπαίοι.

    Αλλά μη τους κλαίτε τους Έλληνες βιομήχανους οι ελληνικές εταιρίες έφερναν 1 δις ευρώ από τη Λιβυή την ώρα που από την Ελλάδα φεύγουν λεφτά σε ξένες εταιρίες.
    Ζούμε σε παγκόσμια ελεύθερη αγορά και σε παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.Οι ανταγωνισμοί των μονοπωλειων οξύνονται η ανταγωνιστικότητα προστάζει χαμηλό κόστος εργασίας ανεργεία φτωχια δυστυχία και αυτή η κρίση,όταν ξαναφάνηκε ξεπεράστηκε 2 φορες με παγκόσμιους πολέμους για να βρεθούν οι νέες αγοράς και μία φορά αναίμακτα όταν άνοιξαν το 1990 οι νέες αγοράς του ανατολικού μπλοκ.

    Αυτά τα λίγα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *