Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» κλείνει τις πόρτες του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» κλείνει τις πόρτες του. Οι εργαζόμενοι προχωράμε σε επίσχεση εργασίας σε μια ύστατη προσπάθεια να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών αλλά και να φτάσουν οι φωνές αγωνίας γονιών και σπουδαστών στα αυτιά των υπευθύνων.

Από τις υποσχέσεις των κρατικών λειτουργών περάσαμε στη φάση του εμπαιγμού με αποτέλεσμα πέρα από τη μη καταβολή ποσού 97.000 ευρώ από την εγκριθείσα από το 2010 κρατική επιχορήγηση,  να μην έχει δοθεί κανένα μέρος της χρηματοδότησης για το τρέχον έτος. Επιβεβαιώνοντας τη ρήση ότι μια κατάσταση είναι απελπιστική αλλά δυστυχώς όχι αρκετά σοβαρή, έχουμε φτάσει στο Μάιο του 2011 χωρίς να γνωρίζουμε το συνολικό ποσό της επιχορήγησης που θα λάβουμε για την κάλυψη των πάγιων – ανελαστικών δαπανών αλλά ούτε καν ποιος φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης έχει την ευθύνη διαχείρισης των σχετικών κονδυλίων.

Οι εργαζόμενοι του Μαργαρίτα έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλη μορφή κινητοποίησης και μετά από μια σειρά άγονων και άκαρπων επαφών με κάθε λογής «υπεύθυνους» πραγματοποιούμε επίσχεση εργασίας και επιτακτικά διεκδικούμε:

·  Άμεση χρηματοδότηση του φορέα ώστε να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα μας.
·  Εξασφάλιση χρηματοδότησης των Κέντρων για το 2011 προκειμένου να καλύπτονται οι πάγιες δαπάνες, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε..
·  Να μην μετακυλιστεί το οικονομικό βάρος της λειτουργίας των κέντρων στις οικογένειες.
·  Ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο που να ρυθμίζει τα θέματα λειτουργίας, εποπτείας και κοινωνικού ελέγχου με παράλληλη διευθέτηση των ασαφειών του Καλλικράτη.

Οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» στηρίζουν την κινητοποίηση της Πέμπτης 5 Μαΐου στην Περιφέρεια Αττικής, που έχει προκηρυχθεί από την Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2108044812 ή στο e-mail: seeeam@eeamargarita.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *