Οι παπαριές του Α. Λοβέρδου

 «Ισχύουν απολύτως τα τρία “ΔΕΝ” (δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης-δεν αυξάνονται οι εισφορές –δεν μειώνονται οι συντάξεις)».

Ανδρέας Λοβέρδος, ΝΕΤ, Δευτέρα 1/2/210

Δεν θα δώσουμε καμιά βαρύτητα στις δηλώσεις του Α. Λοβέρδου που έγιναν σήμερα κύριο θέμα σε ιστοσελίδες και δελτία ειδήσεων. Αστειότητες είναι τα όσα λέγονται και γράφονται για την δήθεν  βόμβα που εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου προς τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα σχετικά ρεπορτάζ ο Λοβέρδος  έθεσε ουσιαστικά θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού, διατυπώνοντας παράλληλα αντιρρήσεις για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.

Ο Λοβέρδος πάνω απ’ όλα είναι ένας στυγνός εξουσιαστής. Το έχει δείξει όλο του το παρελθόν. Δεν έχει διστάσει να γίνει ρόμπα αρκετές φορές προκειμένου να κρατήσει την υπουργική του καρέκλα. 
Αν αναφέραμε την αρχική δήλωση του ήταν για να σας θυμίσουμε ότι και τότε είχε δηλώσει την πρόθεση του να παραιτηθεί από την κυβέρνηση αν δεν «ισχύσουν τα τρία ΔΕΝ».  Οταν δημοσιογράφος  αργότερα επικαλέστηκε την ανακολουθία του αυτός ήταν άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε:  «Στηρίζω χωρίς αστερίσκους, χωρίς προσπάθειες αφελείς να δημιουργηθούν συννεφάκια, στηρίζω χωρίς όρια, χωρίς όρους τον πρωθυπουργό της χώρας».

Δεν ξέρουμε τι σκοπιμότητες κρύβει η σημερινή του δήλωση –είναι άλλωστε όλα ρευστά στο σημερινό αστικό πολιτικό σκηνικό- ούτε γνωρίζουμε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις υπάρχουν.  Ομως μόνο αφελείς μπορούν να πιστέψουν ότι τώρα τον Λοβέρδο τον έπιασε ο πόνος  για τις ασκούμενες «νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές» και κατά δήλωσή του σ’ αυτές «δεν έχει θέση».

0 απαντήσεις στο “Οι παπαριές του Α. Λοβέρδου”

  1. ηρθε και η επιβεβαιωση

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=399809

    "Από την πλευρά του υπουργού Υγείας, λέγεται ότι οι δηλώσεις του δεν είχαν σκοπό την έξοδο του από την κυβέρνηση αλλά αντιθέτως το να παραμείνει σε αυτή και να συνεχίσει να εργάζεται για τη διάσωση της χώρας. "

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *