Λεκτικές απάτες Παπακωνσταντίνου (Βίντεο)

«Είπε ο ψαράς στο σκουληκάκι:
πάμε να ψαρέψουμε».

Μπ. Μπρεχτ.

Μιλώντας σήμερα στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας ο υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η χώρα περνάει, πέρασε και θα περάσει δύσκολα χρόνια, γιατί βασίστηκε σε ένα στρεβλό αναπτυξιακό πρότυπο, όπου ουσιαστικά κοροϊδευόμασταν μεταξύ μας. Θα περάσουμε δύσκολα».

Τι μας είπε δηλαδή ο πολιτικάντης; Τσουβαλιάζοντας εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, αφεντικά και εργάτες τους προσδιόρισε σαν «χώρα που θα περάσει δύσκολα χρόνια». Είναι κι αυτή μια απ’ τις συνηθισμένες λεκτικές απάτες του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Μια χούφτα παρασιτικά παράσιτα, ντόπια και ξένα που θησαύρισαν και εξακολουθούν να θησαυρίζουν –το ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση θα καταστρέψει και ένα μέρος του κεφαλαίου είναι κάτι σύμφυτο με τις καπιταλιστικές κρίσεις- λεηλατώντας τον τόπο και τους ανθρώπους της δουλειάς, τους τσουβαλιάζει, ο Παπακωνσταντίνου, με την εργατική τάξη τα λαϊκά στρώματα στην λέξη «χώρα».
Κάνει ένα χαρμάνι αυτούς που παράγουν τον πλούτο, αυτούς που στερούνται και τα πιο βασικά πράγματα στην ζωή τους με αυτούς που θησαυρίζουν και ζουν μέσα στην χλιδή και την σπατάλη.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε πάρα πολύ γ’ αυτό το θέμα. Καλύτερα όμως να αφήσουμε να μας τα πει ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος στα δυο βίντεο που παραθέτουμε.

0 απαντήσεις στο “Λεκτικές απάτες Παπακωνσταντίνου (Βίντεο)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *