Οι “Εξεταστικές Επιτροπές” των ρασοφόρων

 

 «Μέσα στα 20 μοναστήρια του Άθω, θα βρούμε: εμπόρους ναρκωτικών, εμπόρους κι αγοραστές της… ανδρικής σάρκας, σχολειά του αλκοολισμού και συστηματικά εκπαιδευτήρια μισανθρωπίας κι αλληλοεξοντωμού. Κι ακόμα σπείρες απατεώνων που τις επιτυχίες τους θα ζηλεύανε κι οι πιο μοντέρνοι διεθνείς τύποι του είδους».

Τα παραπάνω έγραφε το 1931 ο Θέμος Κορνάρος στο βιβλίο του «Οι “Αγιοι” χωρίς μάσκα»

Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα σήμερα; Ειλικρινά δεν ξέρουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι η εξέλιξη που είχε η περιβόητη υπόθεση Βατοπεδίου και ο πρωταγωνιστή της ηγούμενος Εφραίμ.

Πριν καιρό διαβάζαμε στο «Ποντίκι ένα ολοσέλιδο δημοσίευμα  που το τιτλοφορούσε «Κράτος εν κράτει οι Αγιορείτες και κανείς δεν του πειράζει».  Το δημοσίευμα επαναλάμβανε το γνωστό, ότι δηλαδή ο περιβόητος Εφραίμ «εξακολουθεί να μοστράρει ως ηγούμενος και να κατευθύνει το πάμπλουτο μοναστήρι» στις μπίζνες του.

Σήμερα πάλι απ’ την ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος» μαθαίνουμε ότι: «Στην πλήρη αποκατάσταση του Ηγουμένου της Μονής, Γέροντος Εφραίμ Βατοπεδινού, προέβη η αδελφότητα και η γεροντεία της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου, επανήλθε στα χέρια του Εφραίμ η οικονομική διαχείριση των θεμάτων της Μονής, ώστε να έχει όλες τις απορρέουσες από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους αρμοδιότητες».

Τίποτα το καινούργιο δηλαδή εκτός του ότι και οι ρασοφόροι έχουν τις δικές τους «Εξεταστικές Επιτροπές» που βγάζουν λάδι τα «αμαρτωλά» τους πρόβατα. Δεν έχουν το προνόμιο αυτό μόνο οι δικοί μας εθνονταβατζήδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *