ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 

Συγκέντρωση Σωματείου WIND: 10:30 π.μ. Μoυσείο-Πατησίων

Συνάδελφοι,

παρά την ολοφάνερη χρεοκοπία της πολιτικής τους, κυβέρνηση, Τρόικα και εργοδότες ετοιμάζουν νέα, ακόμα σκληρότερα μνημόνια και μέτρα, που θα έχουν δραματικές επιπτώσεις:

–    Εκτόξευση  των τιμών των κοινωνικών αγαθών, αλλά και διάλυση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων με τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.
–    Ριζική υπονόμευση έως και ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
–    Διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, με νέες μειώσεις συντάξεων (πχ. επικουρικές) και την αιμορραγία των ταμείων από τις «μνημονιακές» πολιτικές της υποχρηματοδότησης, από την έκρηξη της ανεργίας και της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας.
–    Κατάρρευση της Υγείας και της Παιδείας (και γενικά των κοινωνικών υπηρεσιών), λόγω της υποχρηματοδότησης και του κλεισίματος σχολείων και νοσοκομείων.
–    Μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, με τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης και τις συνεχιζόμενες απολύσεις.
–    Κατάργηση του επιδόματος ανεργίας με πρόσχημα τα «εισοδηματικά κριτήρια».

Μόνο ένας είναι ο στόχος και το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής: να φορτώνει στις δικές μας πλάτες την κρίση του συστήματος, για να σώζονται και να πλουτίζουν τραπεζίτες, τοκογλύφοι, μεγαλοεπιχειρηματίες. Ενώ τα δικά μας στάνταρτ ζωής βουλιάζουν καθημερινά και μεγαλώνει η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση. Αυτό επιχειρούν να κρύψουν μέσα από την φασιστική προπαγάνδα των ΜΜΕ, ότι «μαζί τα φάγαμε»! Με τέτοια μέτρα χτυπιούνται οι εργαζόμενοι και σε όλη την Ευρώπη, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Βρετανία κ.α.

Στις τηλεπικοινωνίες, τους τελευταίους πέντε μήνες σε όλες τις μεγάλες  εταιρείες του κλάδου, στην Cosmote και στην Intracom, έχουν γίνει εκατοντάδες απολύσεις. Ενώ υπάρχει και διαρκής πίεση από τους εργοδότες για καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων και μειώσεις των μισθών. Στη Wind, όλο αυτό το διάστημα ζούμε τις συνεχιζόμενες απολύσεις και τη διαρκή καταστρατήγηση της ΕΣΣΕ. Νέες χειρότερες επιθέσεις είναι μπροστά μας και πρέπει να ετοιμαστούμε να τις αποκρούσουμε.

 Συνάδελφοι,

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις και απεργίες του Σωματείου μας έδειξαν που είναι η δύναμη των εργαζομένων: στην ενότητα, στο σταμάτημα της δουλειάς, σε απεργίες και καταλήψεις διαρκείας. Μας όπλισαν με κουράγιο και δύναμη και άνοιξαν τον δρόμο για ένα μακροχρόνιο αγώνα για τη διασφάλιση των μισθών και των εργασιακών σχέσεων. Το ίδιο δείχνουν και οι σκληροί αγώνες που διεξάγονται πια παντού, από δεκάδες σωματεία και χώρους δουλειάς, μέχρι την Βρετανία και τους εξεγερμένους λαούς στον αραβικό κόσμο, που κάνουν αιματοβαμμένα καθεστώτα και τυραννίες δεκαετιών να τρίζουν.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, γιατί τίθεται πλέον θέμα αξιοπρέπειας και επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας. Απορρίπτοντας ο καθένας μας τις ατομικές λύσεις, που δεν οδηγούν πουθενά, και προχωρώντας σε συλλογικές και μαχητικές μορφές κινητοποιήσεων. Μαζί με άλλα σωματεία και εργαζόμενους, με μια αγωνιστική ενότητα, με αγώνες γερά οργανωμένους μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις, χωρίς να περιμένουμε «σωτηρία» από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία που ξεπουλάει τα πάντα.

Να παλέψουμε για να ανατρέψουμε μια και για πάντα αυτές τις πολιτικές και όλους όσους μας τις επιβάλλουν, αδιαφορώντας για το μαύρο μέλλον μας και απαιτώντας προκλητικά να συνεχιστούν ανέγγιχτα τα δικά τους κέρδη, προνόμια και πολυτελής ζωή. Για να επιβάλλουμε τα δικά μας αιτήματα και λύσεις: σταθερή δουλειά – συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς – δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες για όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

Η εταιρία WIND συνεπής στις επανειλημένες συνδικαλιστικές διώξεις, στις απολύσεις και την χειροτέρευση  των εργασιακών συνθηκών, συνεχίζει το θεάρεστο έργο της. Πρόσφατα απέλυσε μερικές δεκάδες συναδέλφων με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου, ξεχνώντας τις δεσμεύσεις των στελεχών της πως δεν θα μειωθούν θέσεις εργασίας για το έτος 2011. Το μνημόνιο που προωθούν κυβέρνηση-ΔΝΤ-ΕΕ-εργοδότες τους άνοιξε την όρεξη και στην εργοδοσία της WIND που αποθρασσύνεται και με την επίκληση της κρίσης επιτίθεται να κατασπαράξει τις θέσεις εργασίας και τις συνθήκες εργασίας αλλά και τους μισθούς μας.

Η στάση αυτή της επιχείρησης μας  οδήγησε σε αποχή εργασίας, στάσεις εργασίας και απεργίες με καθολική συμμετοχή των συναδέλφων μας. Οι κινητοποιήσεις αυτές στηρίχτηκαν από δεκάδες συναδέλφους μας που τις περιφρούρησαν  από τις απεργοσπαστικές κινήσεις της επιχείρησης, όσο και από αλληλέγγυα σωματεία και συλλογικότητες.

Τους αγώνες βοήθησε η σθεναρή αξιοπρεπής στάση της συναδέλφισσας Ελένης Δεμέναγα που αρνήθηκε να αποδεχτεί την άδικη απόλυσή της. Απευθύνθηκε στο σωματείο και συλλογικά δίνουμε τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσής της. Την ίδια στάση κράτησε και η Ελένη Στεφανίδου που δεν αποδέκτηκε την λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου. Η μη ανανέωση της σύμβασής της έγινε για εκδικητικούς λόγους και συγκεκριμένα γιατί συμμετείχε στις κινητοποιήσεις και στις εκλογές για τα όργανα του σωματείου.

Οι συναδέλφισσές μας δίνουν το παράδειγμα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις απολύσεις.
Για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την ανάκληση των απολύσεων των Ελένη Δεμέναγα και Έλενας Στεφανίδου το σωματείο μας καλεί σωματεία και συλλογικότητες να τις στηρίξουν με την συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης, όπως στο παρελθόν έχουμε κάνει αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τόσο την απόλυση όσο και την συνδικαλιστική δίωξη μελών  του ΔΣ του Σωματείου μας.
Είμαστε σίγουροι πως με τους κοινούς μας αγώνες θα αναγκάσουμε την εργοδοσία της WIND να πάρει πίσω τις απολύσεις.

Σας καλούμε στην συγκρότηση Επιτροπών Αλληλεγγύης:
Στην Αθήνα την  Πέμπτη 12 Μαϊου στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 12 Μαϊου 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *